de grote 'DIY Kit overzicht' - thread

demian

Tijdelijk lid
Lid sinds
20 januari 2003
Berichten
16.647
In deze thread is het de bedoeling om een soort van overzicht te krijgen van complete DIY kits waar je als zelfbouwer mee aan de slag kan.

In Google is van alles te vinden, maar je zal altijd zien dat je iets interessants over het hoofd ziet, misschien kunnen we hier wat links bij elkaar verzamelen van interessante DIY kits of sites waar je leuke complete kits kan kopen.

Zelf wil ik binnenkort gaan beginnen met een DIY projectje, ik weet nog niet wat, ik denk wel dat ik iets zoek waarbij ik alles in 1x kan bestellen, dus, schema, print, onderdelen, en liefst ook behuizing.

Ik zal zelf alvast een klein beginnetje maken :



Paia Fatman


http://www.paia.com/fatman.asp

9308C-fatman-mid.jpg


Voor deze kit hoeft zelfs niets gesoldeerd te worden.



SX-150 Analog Synthesizer Kit

http://www.makershed.com/ProductDetails.asp?ProductCode=MKGK8

MKGK8-2.jpg




Voice of Saturn

Te koop, enkel als onderdelen zonder behuizing, of met behuizing, of reeds geassembleerd zelfs..

http://store.curiousinventor.com/voice-of-saturn-modular/voice-of-saturn-synth.html

voice_of_saturn.jpg
 
http://www.soundskulptor.com/index.html

trioface.jpg


Zeer komplete DIY kits met duidelijke guides etc. Clones van oa Neve 1073 en API 512 pre amps. Erg leuk spul allemaal. Sinds kort hebben ze ook een tape simulator. Je kan de kits ook kant en klaar bestellen. Zelfs dan zit je nog best redelijk met de prijs.
 
Cool! :okdan:

Ik ga tevens een beetje afwijken van het oorspronkelijke idee, zelf een kit samen stellen is ook interessant en begint voor mij met het kunnen verkrijgen van een PCB (al dan niet via het zelf etsen) waarop je alle benodigde onderdelen kunt solderen.

Ik denk dat voor een handige beginner een hoop mogelijk is, maar het zelf ontwerpen van PCB's zie ik voor zo iemand niet gebeuren, daar wil ik dus de grens trekken, een minimale 'DIY Kit' begint met de beschikbaarheid van PCB (ontwerp)

Ik heb reeds al wat interessante outboard gear op het forum voorbij zien komen, en dat lijken me ook zeer interessante bouwprojecten, misschien niet echt voor de beginner geschikt, maar toch, interessant voor het overzicht.

The G1176

http://www.gyraf.dk/gy_pd/1176/1176.htm

G1176_1.JPG




SSL Clone

http://www.gyraf.dk/gy_pd/ssl/ssl.htm

open.jpg
 
nee nee, het gaat goed zo, als je minimaal een PCB kan verkrijgen dan moet de rest wel lukken lijkt me, dus, wat jij noemt dat doet zeker mee!
 
Neutron Filter (Mutron III Clone)

Als PDF bijgevoegd.
 

Attachments

  • neutronpub.pdf
    1,3 MB · Bekeken: 147
Laatst gewijzigd:
Die van Marc Bareille zijn geen kits he? Hij verkoopt alleen maar kale printplaten.
 
Dat klopt inderdaad, maar om toch een boel interessante projecten bij elkaar te verzamelen vind ik dat enkel PCB's er ook bij mogen zolang maar duidelijk is welke onderdelen je moet gebruiken en hoe je die moet plaatsen, maar idd, het zijn niet allemaal complete kits.
 
Een zeldzaamheid, maar wellicht zwerven er nog een paar rond, de DIY kit (PCBs + Chip) voor Sequentix P3 sequencer. Bijlage mijn eigen DIY P3.
 

Attachments

  • Sequentix-P3.JPG
    Sequentix-P3.JPG
    36,3 KB · Bekeken: 95
Back
Top