• Het Marktplaats Archief kan als naslagwerk worden gebruikt. Alle advertenties die in het archief staan, zijn gesloten en dus niet meer actief. De aangeboden producten zijn niet meer te koop. Advertenties worden naar dit archief verplaatst als de eigenaar de advertentie heeft gesloten of wanneer er langer dan 30 dagen geen activiteit op een advertentie is geweest.

    Het heeft dus geen zin om de aanbieders te benaderen met vragen over een product dat niet langer te koop wordt aangeboden. Doe dit dan ook niet. Het voorkomt ergernis.

Novation Bass station rack

Status
Er kan niet meer gereageerd worden.

reddread

Muzique Plastique
Lid sinds
10 juni 2004
Berichten
4.611
Locatie
Friesland
Wegens te veel synths te koop:

Novation Bassstation rack in goede staat.

voor wie hem niet kent:

(bron:synthwiki)
De Novation Bass Station Rack is een monofone analoge synthesizer. Hij kwam in 1995 op de markt als rackversie van het twee jaar eerder verschenen Bass Station dat, na de digitale revolutie van eind jaren '80, begin jaren '90, als een van de eerste de terugkeer van de analoge synthesizer markeerde. Het Bass Station beantwoordde aan de toenemende vraag naar en stijgende prijzen van de oude analoge monofone synths zoals de Roland TB-303. Dit instrument is dan ook uitermate geschikt voor het creëren van de klassieke synth bassen die ook vandaag de dag nog steeds populair zijn in de dance scene, maar het leent zich ook uitstekend voor speciale effecten.

Het Bass Station is uitgerust met 2 DCO's, die door middel van Analog Sound Modeling (ASM) technologie square, saw of pulse golfvormen genereren. Deze twee oscillators kunnen uiteraard onderling ontstemd en gemixt worden. Daarnaast bevat hij één LFO met triangle, saw of random golfvorm, een filtersectie met 12dB/24dB selectie en een envelope sectie die naast de gebruikelijke attack, sustain, decay en release (ADSR) knoppen ook een velocity instelling biedt.

Een bijzondere functie op de Bass Station zijn de CV/gate in- en uitgangen die niet alleen toelaten om de Bass Station aan te sturen met oudere analoge synths, maar ook andersom de MIDI clock signalen van moderne apparatuur kunnen doorsturen naar bijvoorbeeld een TR-909. Daarnaast is er ook portamento voorzien en een glide functie om de emulatie van TB-303 bassen nog realistischer te maken.

De Bass Station beschikt niet over een sequencer of arpeggiator, waardoor aansturing door externe apparatuur noodzakelijk is. De 100 geheugenplaatsen dienen dan ook louter voor het opslaan van bewerkte klanken.

Verder heeft de Bassstion nog een filterinput om externe geluiden door het filter en de ADSR te halen.

Komt met originel adapter en handleiding

225 euro
 

Attachments

  • basss.jpg
    basss.jpg
    123,7 KB · Bekeken: 152
  • bassss.jpg
    bassss.jpg
    108,2 KB · Bekeken: 130
  • basssss.jpg
    basssss.jpg
    123 KB · Bekeken: 124
Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Back
Top