Drum samples

Stabby

Ouwe rot
Lid sinds
20 augustus 2008
Berichten
1.126
Locatie
Sint-Niklaas, België
Ik heb me rotgezocht op Google, maar daar vind ik alleen maar crap. Ik ben op zoek naar goede drum samples voor drum n bass en electro. Hoeft niet gratis te zijn. Waar kan ik zulke CD's/DVD's vinden? Ik ben dus op zoek naar afzonderlijke samples, geen loops waaruit ik zelf de drums moet halen.
 
Koop eens een editie van CM (Computer Music)

Kijk hier
http://www.marktplaats.nl/index.php....nl/muziek-en-instrumenten/samplers/c770.html

hier
http://www.musicstore.de/is-bin/INT...DVqHzpUz4AAAEZGvFFop5l&dynamicNavigation=true

of hier
http://www.thomann.de/nl/sound_libraries_and_sampling_cds.html

hier
http://www.teachmusic.nl/shop/index1.html

Met Google kwam ik dit allemaal tegen:
[ame="http://www.google.nl/search?hl=nl&q=sample+cd&meta=&aq=3&oq=Sample+"]sample cd - Google zoeken

Als ik bovenstaande sites binnen 5 minuten op mijn scherm tover moet jij dat ook kunnen.

De site van Thomann.de en Musicstore.de moet je sowieso verplicht in je bookmarks hebben staan, voor (actuele) nieuwprijzen is dat een MUST!

Ook op Marktplaats (Jahaaa in de Sampler sectie!!) vindt je ook veel terug.

Maare... [fluistermode]de beste samples maak je zelf...[/fluistermode] niet door vertellen hoor!!

D
 
Drums zijn toch de meest gesampelde en best verkrijgbare instrumenten! Er is zat te krijgen. Of ben je heel kieskeurig?
 
Ik heb me rotgezocht op Google, maar daar vind ik alleen maar crap. Ik ben op zoek naar goede drum samples voor drum n bass en electro. Hoeft niet gratis te zijn. Waar kan ik zulke CD's/DVD's vinden? Ik ben dus op zoek naar afzonderlijke samples, geen loops waaruit ik zelf de drums moet halen.

als je nu gewoon een sample cd opzoekt die puur voor DnB is en deze gewoon met recycle bewerkt? Of is dat ook geen optie voor je? imo hou je zo zelf namelijk de controle en weet je gelijk wat bruikbaar is...
 
idd zoek naar een sample CD die de drum n bass ritmes in REX heeft (het liefst per instrument onderverdeeld). Zo heb je niet alleen individuele drums, maar ook nog eens de grooves.
 
zoek op 300 breaks bij google
zelf knippen
en zoek op drummachine samples
dan kun je een pack vinden met 100 drummachines
 
[ame="http://www.google.nl/search?hl=nl&q=drumbreak+samples&meta=&aq=f&oq="]drumbreak samples - Google zoeken

Die hamster mag nog wel een tandje hoger gan rennen hoor.. Zo moeilijk is het allemaal niet!
 
In plaats van die reactie had je een breakbeat kunnen slicen. :P

Je stelt je heel afhankelijk op als je overal "hapklare brokken" voor wilt hebben. Als je wat meer zelf aan de slag zou gaan met bijvoorbeeld drum samples, dan zou je ook goede resultaten kunnen boeken waar je trotser op kunt zijn en daarnaast creëer je daardoor ook meer je eigen sound. In plaats van de zoveelste Amen break kun je dan een onbekende breakbeat gebruiken. 8)
 
Anyway, ik wil echt niet zelf knippen. Ik heb er de tijd/zin niet voor.

Koop gewoon lekker Reason 4.0... Als je nix wil doen voor je muziek, dan zal de output ook getuigen van luiheid. Muziekmaken kost, zoals zoveel dingen in het leven, nou eenmaal tijd en energie.

Vele producers op JouBuis zijn voor een filmpje van 5-10 minuten ook vaak uuuuuuuuuuuuuren bezig, alleen krijg jij dat (gelukkig) niet te zien.

Die sites die ik je heb aangeraden staan vol met goede sample-cd/dvd's, ook met oneshotsamples.

Als laatst: Dacht je werkelijk dat alle topproducers hun gear beheersen en hun beatzz fixen doordat ze vanuit de wieg al wisten hoe het moest? Dat ze zonder één keer hun klauwen te fikken meteen hits produceren? years of practice, mate, years of practice...

Stap eens uit die droomwereld man!!!
 
Maar ik wil helemaal geen topproducer worden, ik wil gewoon fun met muziek maken. Zelf drums uit loops gaan knippen haalt de fun een beetje weg. Maar als het echt moet, moet het dan maar. Het zal vast niet zo erg zijn als ik mij voorstel.
 
Stabby,

Ik snap jou niet. Het opknippen van een loop in een gemiddelde DAW is echt kinderlijk eenvoudig.

Stel je BPM in op je loopsample (op samplecd's geven ze de BPM vaak op).

Knip de sample op op de beats (wees niet bang in te zoomen, je gaat je niet bezeren aan de grafische weergave van een rauwe geluidsgolf). Verdeel de diverse samples (Kicks, snares, Hihats) op diverse tracks om later in de mix meer mogelijkheden te hebben voor FX, sidechainen en dergelijke.

Geloof me, zelfs met een geleende loop is het zoooooveeeel leuker om je eigen draai eraan te geven. Dat geeft meer voldoening in de creatie en meer fun over het eindresultaat.
 
gast daar ga je weer
zoek t eens uit gewoon
hoe moeilijk is t om een sample cd/download te vinden, tering hee
 
...zoek sample cd voor d&B/electro...

en ik een synth voor house, vooral geen voor hiphop. en als ik dan op een knopje druk moet er ontzettend dikke poephouse uit komen. bwaaab.
 
Maar ik wil helemaal geen topproducer worden, ik wil gewoon fun met muziek maken. Zelf drums uit loops gaan knippen haalt de fun een beetje weg. Maar als het echt moet, moet het dan maar. Het zal vast niet zo erg zijn als ik mij voorstel.

het gaat om creatief zijn... En knippen haalt de creativiteit naar boven. Het is kinderspel, maar je moet er wel even voor gaan zitten.

Ik weet niet wat jij erbij denkt als je moet gaan knippen of iets. Maar met recycle is het simpel...

En ik durf te wedden dat als je een paar beats geknipt hebt en je gaat daar zelf een beat mee maken die jou dik genoeg lijkt dan ben je :verkoght: aan recycle
 
nou dat is een beetje onzin

ik zelf vind het erg leuk om voor elk soundje een nwe eigen sound te zoeken
als je een beat slicet en die zelfe samples gebruikt voor eeen nwe beat is er al veel mogelijkheid tot creativiteit verloren
 
Back
Top