Den Haag 12 / 13.12.2008 STATE X NEW FORMS FESTIVAL PRESENTS

mini boris

Nieuwkomer
Lid sinds
5 december 2008
Berichten
1
12 / 13.12.2008 STATE X NEW FORMS FESTIVAL PRESENTS:

Banditos / Bumper / Sobcheck / DJ Hidden / Technician / Red Snapper / Edu-K



Over enkele weken staat Den Haag een weekend lang in het teken van het horen, zien en voelen van bijzondere optredens. Tijdens het State X New Forms Festival, dat op vrijdag 12 en zaterdag 13 december plaatsvindt in het Paard van Troje, zullen maar liefst 33 acts uit binnen en buitenland hun muzikale kunsten op het podium vertonen. ). State X New Forms is een festival dat de grenzen tussen de diverse genres overschrijdt. Art wordt met performance gecombineerd om zo de bezoeker te bedienen op een belevenis die je slechts 1 keer per jaar mee mag maken.. en dat natuurlijk tijdens de inmiddels 5e editie van het State X New Forms Festival.

Binnen het genre van de Electronica kun je ‘floorfillers’ verwachten van..



RED SNAPPER

Red Snapper is een Britse band die in een zweterige oefenruimte in Hammersmith, Londen in 1993 opgericht is door Ali Friend, Richard Thair, en David Ayers. Met hulp van Chris Butler van White Noise en een spetterende set op het Jazz podium op Glastonbury, verzekerden ze een deal met Warp. Na getekend te hebben tourden ze uitvoerig door Groot Britanie en Europa en brachten ze een aantal albums uit. In 2002 ging de band uit elkaar en werkten ze aan hun solo carrières. Na een aantal jaren afwezigheid besloten de leden om weer te gaan touren. Ditmaal ondersteund door Tom Challenger. Red Snapper's muziek kan beschreven worden als muziek met invloeden van Jazz, Funk, Jungle, Trip Hop, Hip Hop en Breakbeat, maar er kan ook een link gelegd worden naar vroege Psychedelische en Progressieve Rock.
http://www.myspace.com/redsnapperofficial



BANDITOS
Pierre-Emmanuel Braux en Sebastien Atoch staken de koppen in 1999 bij elkaar om “association ponctuelle de banditos” te vorm een organisatie concept waarbij ze hun muzikale smaken konden tonen. Snel daarna werd het “Banditos". vanaf dat moment prodceren ze electronische muziek door middel van het mixen van samples uit films, stemmen en instrumenten die elk samen een verbijsterende beleving vormen.

http://www.myspace.com/bandit0s 



BUMPER
Leden Geoffrey T and Mr Pauli ontmoeten elkaar in Den Haag in 1999 en realiseerden dat de wereld een serieus tekort aan funk had. Er moest iets aan gedaan worden. Het duurde niet lang voordat beide, zwaar beinvloed door jaren 80 electronische funk, samen gingen werken en de studio introkken om het geluid van die dagen nieuw leven in te blazen.

http://www.myspace.com/bumpermusic



DJ HIDDEN
Op vroege leeftijd speelde de Nederlandse DJ Hidden al met tape recorders en draaitafels, bespeelde hij verschillende instrumenten en leende hij computers van vrienden om audio software te gebruiken. Zijn jeugd vol experimenteren leidde tot de eerste serieuze demo in 1995. Met zijn Drum 'n' Bass met hardcore invloeden maakte hij daarna snel furore. Hij werkte onder andere samen met Ruff Neck en Eye-D. 

http://www.myspace.com/dj_hidden



SOBCHECK
Sobchek brengt dansbare live-electronica en video: een berg synths, breaks, glitches en (video) samples worden live bewerkt en gemixt tot een stevige dansset waarbij je stiekem kan luisteren...

http://www.myspace.com/sobchek



TECHNICIAN
DJ Technician (Mathieu de Ridder) begon met scratchen en mixen in 1987. In 1988 kocht hij een Amiga 500 computer en begon hij met het maken van hiphop beats voor verschillende rappers en trad hij veel op. Het duurde niet lang totdat Technician de electro ontdekte en vandaag de dag maakt hij dan ook vette beats met geniale vocoder, synth- en basslijnen.

http://www.myspace.com/djtechnician070



CHECK STATE X NEW FORMS op WWW.STATE-XNEWFORMS.NL
 
op het prak podium in het paard speelt GROK∞, een eenmalig project...


GROK∞, initiated by Frey Metszelarey, consists of cardboard boxes and noise. fellow members of the Lodge Orion will participate here.
 
Back
Top