Cubase plug-ins een beetje zat... Alternatieven?

gremlin23

Compleet gestoord!
Lid sinds
3 december 2004
Berichten
1.186
Ik werk nu al een tijd met Cubase (op OS-X) en heb dit programma (versie 4 momenteel) helemaal onder de knie.

Ik heb het een beetje gehad met de interne FX Plug-ins...
Ik vind de nieuwe plugins in Cubase 4 trouwens helemaal niet zo veel beter dan degene die aanwezig zijn in SX3. In SX3 klinken ze koud en metal-achtig en de nieuwe varianten lijken (naar mijn gehoor) op dezelfde algoritmen te zijn gebaseerd, echter met 2 belangrijke verschillen:

-nieuwe GUI's
-Analoge warmte, enhancing (of iets dat daarop lijkt) dat aan het einde van de audio chain van elk van deze plugins is toegewoegt.

Deze toevoeging aan de audio chain vind ik duf en onaangenaam klinken en heb dus veel liever de kille SX3 varianten. Standaard draai ik dus de gain van de high shelving EQ een beettje omhoog om dit effect tegen te gaan.

Dit duffe geluid kom ik trouwens ook tegen in de nieuwe Cubase 4 EQ.

Eigenlijk vind ik bijna alle Cubase SX3 FX beter. Die klinken "eerlijker". Ik gebruik trouwens nog steeds de EQ van SX3 in versie 4 (in preferences verandert). Reverb A & B en de vorige delays is echter niet meer mogelijk...

Alleen de Dynamics (Compressor, Gate enz) plugz vind ik in C4...

Freeware "alternatieven" heb ik opgezocht en ben zodoende enkele leuke speeltjes tegen gekomen (Mda bundle en Togu Audio Lane o.a).

Ik heb niet zo lang geleden de interne FX van Logic 8 gehoord en deze klonken zo veel beter in vergelijking met Cubase dat ik van plan ben om wat betere alternatieven aan te schaffen.


Mijn gedachtes tot dusverre:

-Sonnox Plugins, Oxford EQ en Dynamics. Hier wordt zeer lovend over gesproken. Zijn wel duur. Rond de 400 euro voor beide plugins (560 dollar).

-UAD Pci Express varianten. Wordt ook goed over gesproken alleen vind ik het zwaar teleurstellend dat de recente Pci Express kaarten net zo WEINIG dsp kracht hebben als hun voorgangers. Een max van +/- 20 plugins laden is toch wel een grote beperking. Daarnaast vind ik de natuurgetrouwe visualisaties iets te overdreven. Werkt dat wel lekker met de muis????

-Waves Gold bundle. Voordelen: Hele lading plugins, waaronder ook een spectrum analyzer die mij aanspreekt. Nadelen: Ik lees hier en daar dat de plugins in deze bundle een beetje veroudert zijn. Sonnox, Uad, McDsp EQ's of Compressors worden meestal geprefereerd boven de varianten in deze bundel. Daarnaast is deze bundle wat duurder dan de andere alternatieven (om niet te spreken over WUP problemen).

-Waves (andere bundles): Neve en API is super maar komen op mij over als iets te gespecialiseerd op "EEN BEPAALD GELUID". Ik ben momenteel eerst op zoek naar een Allround EQ en Compressor als vervanger voor de Cubase varianten (Ja, Ja, het beste is een combinatie van meerdere type EQ's. Maar, wat is de beste GOEDE eerste keuze die jij zou maken?).

-Kjaerhus Audio: Ik ben wel te spreken over de demo's maar vraag mij af of de sonnox, waves enz varianten niet beter zijn
-McDSP: Hier mij nog niet genoeg in verdiept.
-URS: Idem.
-Nugen Audio: Deze net tegengekomen. Even demo's downloaden...
-Sonallsys: Demo's spreken mij niet aan.

Nadeel van veel van de hierboven genoemde plug-ins is dat ik ze niet kan demo'en zonder een ilok key..

Kort samengevat: Ik zoek een goede allround EQ en allround Compressor alternatief voor Cubase.
Hiervoor heb ik een paar 100 euro ter beschikking (een kennis komt binnenkort langs vanuit de Verenigde Staten dus lekker goedkoop...).

Er zijn hier vast gebruikers met kennis en ervaring :) Wat raden jullie aan?

Alvast bedankt :mega:

PS: Ik was ook op zoek naar een goede Spectrum Analyser. De Nugen Audio variant lijkt precies te zijn wat ik zoek. Freeware Vst's van Voxengo en Smartelectronix werken helaas niet op macintel...
 
UAD natuurlijk...maar al gedacht aan Duende,Liquidmix of Powercore ?

En als je ooit plug-ins wilt die met iLok werken heb je d'r toch eentje nodig,dus koop voor een paar tientjes een iLok en je kunt alles lekker demo-en...
 
Kjaerhus is zeker niet slecht hoor.

Maar een iLok is zeker aan te raden.
Al was het voor die sonnox compressor.
 
UAD natuurlijk...maar al gedacht aan Duende,Liquidmix of Powercore ?

En als je ooit plug-ins wilt die met iLok werken heb je d'r toch eentje nodig,dus koop voor een paar tientjes een iLok en je kunt alles lekker demo-en...

Hoe ervaar jij de DSP kracht van je UAD ? :)
Duende vind ik te duur.
Liquidmix was ik helemaal vergeten. Ik weet niet of ik blij wordt van een extra controller erbij (neemt plaats in beslag). Ik had ook ergens gelezen dat alle verschillende EQ's en Compressors toch een beetje te veel op elkaar lijken...
Powercore: Deze heb ik een paar keer uitgeprobeerd. Vind het niet zo goed...
 
ik zou gewoon native gaan joh, die sonnox plugs zijn wel tof voor je.
mss heeft URS nog wel wat voor je die ChannelstripPro schijnt ook wel tof te zijn,
das een soort LM maar dan native (en deze pompt wel)

van al die dsp dingen heeft uad toch mijn voorkeur, lekker veel goede plugs...mss wel wat weinig dsp power
 
Okiedokie.

Ik ga vandaag even een ilok key kopen en zal mijn ondervindingen van de versch. plugs posten. Sonnox trekt mij nog steeds het meeste aan.
Ik was Nomad Factory trouwens nog vergeten. Iemand hier ervaring mee?

De Urs Channel Strip Pro ziet er inderdaad strak uit. Wel weer duur ;)
 
Het was even zoeken naar een iLok key.
Daarnaast ook meer dan een uur zitten klooien met de Waves Gold Demo installatie en heb het uiteindelijk opgegeven. Ik kan goed met computers omgaan maar hun installatie/beveliging systeem is vreselijk!
Dus: Waves Gold nog niet uitgeprobeerd.

Ik heb uiteindelijk de Sonnox plugs beluisterd maar het is denk ik nog te vroeg om een oordeel te vellen. Ik was in ieder geval meer onder de indruk van de Dynamics Plug dan van de Oxford EQ. Probleem is echter dat ik snel een keuze moet maken..
1 Sonnox plugin kost bijna even veel als een UAD kaart!!!
Bijna even veel als Logic Studio 8.... Niet dat ik van plan ben van Cubase over te stappen maar puur ter vergelijking ;)

Misschien is UAD toch een wat solidere keus voor nu, en wanneer ik een wat beter oor krijg voor hoe de verschillende EQ's en compressors klinken, dat ik dan weer een dure plugin a la Sonnox overweeg.

Ik ga ze morgen nog de hele dag demo'en en mocht ik niet 100% overtuigd zijn, dan ga ik voor UAD.
Hopelijk valt de summiere DSP kracht niet tegen...

Bedankt voor de hulp to dusverre :)
 
Back
Top