De Grote Reparatie Tips & Tricks thread

Misschien kunnen jullie mij ook op weg helpen. Ik heb een k2000 waar alleen de lampjes licht opbranden. Verder geen geluid. Enig idee wat het probleem is? Condensator of ook ic's resetten bijvoorbeeld?
 
Misschien kunnen jullie mij ook op weg helpen. Ik heb een k2000 waar alleen de lampjes licht opbranden. Verder geen geluid. Enig idee wat het probleem is? Condensator of ook ic's resetten bijvoorbeeld?
Het lijkt mij het beste om dit te troubleshooten aan de hand van de service manual: https://www.synthxl.com/offwp/Kurzweil_k2000_k2000r_service_manual.pdf

Probeer om met een multimeter systematisch alle voltages die aanwezig moeten zijn te checken. Dus vanaf de trafo/whatever en dan naar het eerste punt waar het zich opsplitst. Als je mazzel hebt is het een gaar soldeerpunt of een dode voltage regulator.
Op de bonnefooi/willekeurig elco's vervangen is meestal tijdrovend en duur. Dit zeg ik vanuit mijn eigen ervaring btw :-D
 
Hoi allemaal!

Vorig weekend heb ik een mooie Roland Jupiter-4 gekregen met een paar gebreken, zoals je misschien hebt kunnen lezen hier: Hoi! Ik heb een Roland Jupiter-4 gevonden!
Daar vind je ook een foto en paar video's qua geluid.

Nu ben ik verder geen expert op het gebied van synthesizers maar ik heb de nodige instructies, video's en handleiding gelezen, maar ik krijg er niet het gewenste geluid er uit.
Ik vermoed dat een professionele revisie het beste is, want ik denk dat de synthesizers langere tijd ongebruikt is geweest waarbij het heeft stof staan happen op een zolder.

Ik heb al contact gehad met Vic, maar helaas is de afstand vanaf mijn woonplaats Deventer te ver voor een paar keer heen en weer rijden.
Daarom ben ik op zoek naar een (professionele) reparateur met hopelijk met liefst positieve referenties van dit forum. :)
Het hoeft niet per se om de hoek te zijn per se dus laten we zeggen alles binnen 100 km van Deventer.
 
Hoi,
is er iemand in de buurt van Nijmegen of Noord-Oost Brabant die de caps van een JP-8000 kan vervangen? Het is het bekende probleem dat er geen geluid meer uit de L en R jacks komt. Alvast bedankt.
 
Ligt het aan mij of zijn condensators ontzettend duur geworden de laatste tijd? Ik wilde er een zooitje bestellen (niet bijzonders, gewoon 10uF 25V enzo), maar zat al snel op €25 voor een handje vol. Is alweer een tijd geleden dat ik componenten heb besteld.

Heb gekeken op Conrad, Banzai Music, Musikding
 
Nee, dat ligt niet aan jou. Alle componenten zijn aanzienlijk duurder geworden. Zou zelf eerder wat kleine voorraadjes bij bijv. mouser bestellen. Moet je wel wat meer in 1x uitgeven (onder 50,- ex. btw betaal je zelf verzendkosten en invoerrechten, daarboven niet) maar ben je uiteindelijk goedkoper uit.
 
Is er iemand in de buurt van Nijmegen die Roland-201 Space echo's (en evt. ook Revox B77) serviced?
 
Even on topic; de laatste jaren wordt er vanuit milieu- en gezondheidsoverwegingen gebruik gemaakt van soldeertin met loodvervangers voor de tinbaden voor printplaten. Het nadeel van deze nieuwe tin is dat deze slechter bestand is tegen temperatuurschommelingen. Zo kan het voorkomen dat bij componenten die vaak warm worden, de tin om de pootjes gaat scheuren. Dit is bijna niet te zien met het blote oog.
Zeker met componenten als een microprocessor kan dit vaak rare storingen geven. Ik kwam hier achter toen mijn tv roze strepen gaf en telkens bleef hangen.

Uiteindelijk heb ik de printplaat 10 minuten gebakken in een op 230 graden voorverwarmde oven. Een tip die ik op internet gevonden had.
En de TV deed het weer (nu na 2 jaar nog steeds). Alleen de optische uitgang was gesmolten. Dat soort dingen zou je er eigenlijk eerst af moeten solderen, maar toen had ik het idee “hij is toch al kapot”.

Als je bakken in de oven net te gortig vindt voor je CS80 printplaat, kun je ook de soldeerkant eerst bestoken met een heteluchtpistool.
 
Is er iemand in de buurt van Nijmegen die Roland-201 Space echo's (en evt. ook Revox B77) serviced?
Misschien even vragen op audiofreaksforum.nl afdeling "analoge bronnen". Daar zitten wat tapedeck reparateurs.
 
Beste Forum vrienden, is er een lijst van vintage reparateurs van het forum?
Heb net een jaren 70 mixer te koop aangeboden maar bij geen interesse laat ik hem fixen.
Liefst omgeving Amsterdam.

Als je iemand weet let me know
 
Ja die heb ik destijds al gecontacteerd maar die had geen interesse.
Leek me idd wel leuk, meteen wat dikke mods maar nee hoor haha
thx
 
Er is geen losse lijst idd, het zou mooi zijn als er in de startpost een lijst oid gezet kan worden die zo nu en dan kan worden bijgewerkt.
 
We worden wel eens overspoeld hé.

De eerste 2 jaar moet er bij mij niemand komen. Geen tijd en te veel op het rek liggen.
 
Back
Top