Effect op deze sample?

consumer

Stamgast
Lid sinds
28 juli 2004
Berichten
118
Locatie
Denial
Het zou me sterk verwonderen dat iemand me hier een sluitend antwoord kan opgeven, maar hoe verkrijg je de oldschool sound die je hoort op de sample aan 1 seconde? Of is het gewoon de sample zelf? Thanx!
 

Attachments

  • 1.mp3
    39,5 KB · Bekeken: 52
rare sampel...
klinkt in mijn oren als vinyl.
zijn dit allemaal stukjes achter elkaar geplakt of hoort het zo?
 
MJ Cole - Crazy love (Todd Edwards Underground mix) en nog niet mis ook! Het zijn inderdaad allemaal samples die als instrumenten worden gebruikt, eigen aan het genre. Versnelde gitaar zou me verwonderen. Ik dacht aanvankelijk aan vocoder, maar dat zal wel niet?
 
Het lijkt me eerder een vocal en een beat die op verschillende toonhoogte's en misschien hier en daar een beetje pitchbend word afgespeeld.

Als je een akai sampler hebt dan hoor je dit wel vaker langskomen
als je vanuit multy naar single mode schakeld en er dus meerdere midi kanalen ineens op 1 poort binnenkomt.
 
Ja maar zo ver stonden we al. Het gaat over de sample op 1 seconde die klaarblijkelijk van vinyl komt maar waar toch een of ander effect over ligt.
 
Origineel geplaatst door consumer
Ja maar zo ver stonden we al. Het gaat over de sample op 1 seconde die klaarblijkelijk van vinyl komt maar waar toch een of ander effect over ligt.

Ik heb het blijkbaar op het verkeerde geluid. Volgens mij is het gewoon een synth (eventueel een sample). En ik denk eerlijk gezegd niet dat er een speciaal effect over zit, wel stevig geEQd/gefilterd.
 
het is zeker en vast geen effect. tis gewoon slim samples aan elkaar plakken. als je luisterd naar Akufen hoor je ook veel dit "truukje" voorbij komen. het is gewoon een minuscuul stukje van een sample. het zou wel kunnen dat het een gitaar is, maar hij is dan denk ik wel ietje omlaag gepitcht denk ik.
hier nog een stukje akufen.
 

Attachments

  • akufen.mp3
    924,1 KB · Bekeken: 63
Yup. da's bekende hak-je-vocal-in-1000-stukjes-zoek-ongeveer-een-octaaf-bij-elkaar-en-speel-een-nieuw-melodietje preset uit de sampler van Todd Edwards.

Niemand is daar zo'n meester in als hij, alleen jammer dat 'ie volgens mij niets anders kan en je aan 2 of 3 todd edwards platen in je kast genoeg hebt ;)
 
Back
Top