Waarom zo laat?

Lid sinds
11 juli 2001
Berichten
5.439
Waarom beginnen die optredens/dance events zo verrekte laat!!!
In Den Haag is dat meestal om 23:00 uur, ook door de weeks...

:gaap: :Z :koffie: :z :z :gaap:

Wout
 
Dan mag je lekker lang opblijven!
 
wij gaan altijd zo laat met de reden dat thuis indrinken toch een heel stuk goedkoper is
en iedereen denkt zo dus is het voor die tijd ook niet druk/gezellig

als ik ergens om 8 uur al zou zijn, elke keer weer dan mag ik me spulletjes al wel gaan verkopen
 
dat is een theorie die ik me zelf aangepraat heb waar ik geen antwoord meer op weet. ik ben nu 32. ik denk dat nu ook steeds.... waarom is alles zo laat.... bands, discotheken, parties.... waarom is het om 8 uur 's avonds nou minder als 2 uur 's nachts? ik snap dat niet meer, en dat terwijl ik het op mijn 18-20ste geweldig vond om te zeggen hoe laat het wel niet geworden was en hoe lang het allemaal duurde...

enige antwoord.... je wordt oud. en je gaat dingen realistischer zien. lijkt mij......
 
Origineel geplaatst door anoniempje
wij gaan altijd zo laat met de reden dat thuis indrinken toch een heel stuk goedkoper is
en iedereen denkt zo dus is het voor die tijd ook niet druk/gezellig

Als het om de drank gaat, tja... Dan zou ik ook willen dat je liever thuis bleef :)
Niet gezellig? Voor de gezelligheid zijn de aanwezigen zelf verantwoordelijk en niet de tijd!

Volgens mij heeft het te maken met de houding, waaraan sommige vrienden van me vroeger ook mee deden: "Ik heb zo'n druk leven, dat ik me nu pas heb kunnen vrijmaken om er ook te zijn..." Allemaal puur gebakken lucht!

Als de tijden normaal zouden zijn, dan komen er trouwens ook meer mensen.
Hou maar eens een party op zondagmiddag.

Ik organiseer eens een party, waar de deur om 23:00 dicht gaat!
(Of heeft de CEM dat niet eens een keer gedaan :)

Wout
 
ik denk het toch niet hoor :) massa,s mensen gaan eerst bij iemand thuis zitten tot een uur of 11(s,avonds) net zo gezellig


en dan met ze allen naar de des betreffende feest/discotheek

om 8 uur ergens zijn is ook erg vroeg als het tot 7 uur sochtends duurt
 
Ben allang blij! Overdag heb ik (zat) andere dingen te doen, èn hoe later de avond, hoe schoner het volk!! ;)
 
Ik vind het zelf ook wel prima. Ik ben echt een avondmens, en zo kan ik ook 's avonds nog rustig eten en relaxen voordat ik weg ga.
 
En commercieel technisch zal het er mee te maken hebben, dat je het lekkerste als laatste bewaart.
Zodoende heb je mischien meer omzet, drank, hitte, wachten, meer drank?
 
Nou effe serieus...

Wordt er nou alleen maar georganiseerd voor werklozen en mensen die lijden aan een chronische vorm van slapeloosheid? Of is het omdat het 'artistiek' staat, dus gebakken lucht?

Okee, je kunt komen met de laatste tram en weer weggaan met de eerste. Dat kan een argument zijn.

In ieder geval, ik denk dat men zich aan meer mensen kan presenteren, indien de tijden wat 'normaler' zouden zijn, op z'n laatst een einde om 01:00 's-nachts.

Wout
die er niet aan moet denken dat z'n vier weken oude zoon, later... :)
 
op een zaterdagavond ga ik liever ook eerst bij vrienden zitten, gezellig, dan rond 0:00 nog ff 2 uurtjes de stad in, dan pitten of nog ergens gezellig zitten bij iemand thuis...

overdag feesten vind ik ook helemaal niks, vorig jaar naar dance valey geweest...kom je je bed uit, snel van alles regelen, trein instappen en dan opeens gaan feesten :confused:
ga bij dat soort feesten dan ook vrij vroeg weer weg...vind er niks aan...

nee hoor doe mij maar 's nachts! overdag lekker rustig wakker worden, goed ontbijten, lekker bakkie koffie, de stad inlopen, wat boodschappen doen, de studio induiken, m'n oma opzoeken, 's avonds vrienden op bezoek of bij anderen op bezoek gaan, gezellig ouwehoeren, biertje drinken en rond 0:00 maar eens kijken of er ergens nog een leuk feest is, dat vind ik stukken leuker
 
Veel mensen werken, niet alleen doordeweeks maar ook in de weekeinden (bijv. studenten met een bijbaantje), of ze gaan winkelen, boodschappen doen, dat soort dingen. Dus voor 18.00 uur zijn sowieso de meeste mensen niet klaar. Dan komt erbij dat mensen zich willen omkleden, of er echt een avond uit van maken en uitgebreid willen eten (al dan niet buitenshuis), etc... Dan wordt het al snel 23.00 uur voordat er iets gebeurd.

Ik denk dat als je een dansavond al om 20.00 uur laat openen, dat het dan tot 23.00 uur leeg zal zijn. Of erger nog: niet vol zal komen, simpelweg omdat iedereen denkt dat het niet veel kan zijn als er zo weinig mensen zijn...

Maar 't kan erger... in Barcelona of Madrid stroomt 't pas rond een uur of 2 's nachts vol...
 
Ik heb geen idee. Mij maakt het geen zak uit eigenlijk. Een uurtje of negen is een prima tijd om te beginnen door de weeks lijkt me.
 
In de VS gaat de tentjes vaak om 1 uur ofzo dicht. Uiteraard niet in alle grote steden. Maar ik heb het toch wel een aantal keertjes daar meer gemaakt.

Misschien dat het in NL alleen werkt als je het tijdschema dan ook overal vermeld, dus ook op de flyer. Als je weet dat een bepaalde act/dj die je erg goed vindt om 9.00 komt, zorg je wel dat je er dan ook al bent.
 
o en Wout, zaterdag is de eerste liveact AL om 0.00 :). Geen idee hoe laat ik dan speel, maar er zal eerst wel weer een DJ tussen moeten. Ik speel liever ook vroeg, maar het is ook niet leuk om te spelen als er bijna niemand is. Laatst zou ik om 0.00 ergens spelen en toen was er bijna niemand dus toen heb ik maar een half uur gewacht.
 
Back
Top