Realtime opnemen met FL Studio 4?

Mike Rockmore

Ouwe rot
Lid sinds
7 juli 2003
Berichten
903
Locatie
Groningen
Beste Mensen,

Ik heb gezocht op het forum naar de antwoorden, ik heb ze reeds niet gevonden. Daarom mijn vraag, hoe kan ik realtime opnemen in FL Studio 4? Ik weet dat je op het FX Panel de REC optie hebt onder in de hoek rechts, maar dan moet je alles per kanaal opnemen? en dan opnieuw sequencen ofzo? aangezien ik een stuk of 30 Fx kanalen gebruik is dit geen optie voor mij..

Kan ik het nummer niet afspelen op een record butten ergens drukken, op stop drukken en dat Fruity het dan ergens in wav opslaat? de sessie dan bedoel ik. Het zit namelijk zo; ik wil mijn 3630 voor de master compressie gebruiken, en die pakt ie natuurlijk niet als ik mijn project render. Daarom moet ik het realtime recorden toch?

Ik smacht naar jullie antwoorden :halleluja experts!
 
Wat gebeurt er als je je master channel (in het FX venster) op record zet? Verder zou ik het ook niet zo snel weten eigenlijk.
 
Realtime opnemen.. haha Kan je ook niet realtime opnemen dan? :D

Volgens mij bedoel je dus met "realtime opnemen" "niet programmeren" :)

hehe
 
nee volgens mij bedoelt de topicstarter: echt opnemen, ipv de functie "render to wav in FL", waarbij ie de MIDI-kanalen dus niet meeneemt.
 
Origineel geplaatst door gijs
nee volgens mij bedoelt de topicstarter: echt opnemen, ipv de functie "render to wav in FL", waarbij ie de MIDI-kanalen dus niet meeneemt.

Dat is mijn punt ook, renderen naar wav wordt gezien als "opnemen" :D

Ik zie het al voor me als een bandje de studio inkruipt "effe een nummertje renderen" :)


(sorry, mijn twisted mind)
 
Origineel geplaatst door Arv
Realtime opnemen.. haha Kan je ook niet realtime opnemen dan? :D

Volgens mij bedoel je dus met "realtime opnemen" "niet programmeren" :)

hehe

ja as a matter of fact, staat het zo in de content, non realtime is je shit renderen. Dus gewoon saven. Ik snap dat je daar over kan twisten over die term, maar je weet vast wel wat ik bedoel. Mijn bedoeling is niet live synths inspelen maar om een compressor over de master laten lopen.
 
hmm, ik kan cooledit niet gebruiken om op te nemen naast FL, want dan begint mijn Pentium 3 te stotteren. de wavelab lite trekt ie gelukkig wel...
 
Tijdje weggeweest (ik had niets te zeuren *D ) maar ik heb nu toch weer ene probleem, met fruityloops of gewoon mijn geluidskaart (m audio delta) in het algemeen.

Wat is het probleem?

Als ik mijn project afspeel in Fruity, is de volume oké zoals ik hem wil. Zodra ik render (of record) en hem afspeel in mijn player lijkt het alsof hij 2 keer zo zacht is opgenomen.

Ook moet ik als ik een track afspeel in een music player, mijn monitors (alesis MK2's) bijna helemaal opengooien. Dit doet hij sinds een maand ofzo. Heeft iemand hier ervaring mee? Weet iemand hoe ik dat kan oplossen?

Ik hoor graag van jullie! Thanks in advance!
 
Back
Top