MicroKorg owners

:luv:

Allez,we goan op et plien eun pintje pakken. (ik moet dat vlaams nog maar es goed gaan leren).

:biertje:

Ik hoop dat je toch wel met een flaptop buiten zit, binnen is het iig niet te harden....
of ga je me nu vertellen dat het bij "jullie" sneeuwt?
 
en of! dadelijk een sneeuwman bouwe

nee ik zit binnen achter een laptop buiten is het TE heet!! binnen heb ik nog wat airco en andere verfrissende dingen :eureka:
 
Origineel geplaatst door mikemix
:luv:

Allez,we goan op et plien eun pintje pakken. (ik moet dat vlaams nog maar es goed gaan leren).

:biertje:

...

les 1:

Allez (komt uit het frans), me gon oept plaan eu pinke pakké!
 
ergo:
De MK zou een leuk ding kunnen zijn, test hem daarom ff lekker uit, en is het niet je ding, koop dan die Voyager die er naast staat (maar dan heb je geen geld meer voor 'da pientje' of een MPC4000);
Vertrouw verder geen verkopers, maar alleen je eigen gevoel/gehoor...

en nu weer lief zijn voor elkaar! :luv: :smeris:
 
Origineel geplaatst door bassio
heb je ook de kwabflex2000 al eens geprobeert ?!!?

Ja ik wel, maar hou het toch maar bij ouderwetse buikspieroefeningen!

8o)
 
Ik ben ook erg blij met de MK. Een echte musicus kan op elk apparaat spelen. Mensen die een MK als een gameboy vinden klinken, moeten een andere hobby zoeken. Zelfs kindjes van 5 kunnen het onderscheid maken tussen een gameboyklank en een MKklank.
 
Jammer dat "ikke" niet tegen kritiek kan.

Maar "ikke" heeft blijkbaar geen verstand van zaken; heeft de MikroKORG waarschijnlijk één keer in de winkel geprobeerd en bergreep er helemaal niets van, of heeft zijn mening geleend van een andere onwetende gans, maar hij is blijkbaar niet in staat om alle mogelijkheden van een synthesizer op zijn juiste waarde in te beoordelen; laat staan dat hij verstand heeft van geluidssynthese of zelf geluiden programmeren.

Uit je opmerking "als hij op batterijen kan werken dan....." blijkt gewoon dat je niet weet waarover je praat; dat zal ik je maar vergeven, maar het geeft geen positief beeld van jou.

Een complete samplebank in je MPC laden kan iedereen (en daar is ook niet mis mee), maar bewijs mij dan maar eens dat je hier ook werkelijk mee uit de voeten kunt en laat mij maar eens horen of je in staat bent om er behalve preset / demo songs ook eigen composities uit kunt halen.

Natuurlijk zijn er mensen die de MikroKORG om zeer goede redenen ongeschikt vinden voor hun toepassing, maar daarom is het niet meteen een slechte synthesizer! Maar als je denkt dat je met een paar synthesizers meteen lijkt op DJ Tiësto, dan moet ik je teleurstellen. Ik weet van mijzelf dat ik meer sound-engineer dan componist ben en moet deze beperking dus accepteren, maar ondanks dat heb ik al jaren lang plezier van het experimenteren en programmeren van geluiden.

Tegenwoordig kan je van veel merken de gebruikershandleiding in PDF formaat downloaden; dit heb ik ook gedaan voor de MikroKORG en ik heb hem helemaal stuk gelezen om er zeker van te zijn dat zowel de gebruikersinterface, de Sound Engine en de MIDI implementatie aan mijn eisen en verwachtingen voldoet. Daarna heb ik gewacht totdat de prijs wat lager werd en toen heb ik hem gekocht. Ik heb in de afgelopen twintig jaar al heel wat synthesizers (zowel analoog als digitaal) onder handen genomen en ik weet uit ervaring dat je op iedere synth wel ontbrekende mogelijkheden zal vinden, maar dat er nooit één synth op de markt zal worden gebracht die alles in huis heeft en niets te wensen overlaat; ook dat heeft de maken met verkooptechnieken.

Ik heb jaren besteed aan het zoeken naar de ultieme synthesizer en weet dat dit een utopia is; dit heeft gewoon met ons oerinstinct te maken; mannen jagen op een prooi en wanneer we deze gevangen hebben gaan we weer op zoek naar een andere prooi. Maar het ultieme geluid zit letterlijk en figuurlijk tussen onze oren.

Ik ben na mijn meest recente aanschaf, een technisch en optisch zeer gave Akai AX-60, gestopt met zoeken en ga mijn tijd weer eens nuttig besteden en de synths programmeren die deze zoektocht wel hebben overleeft.

Dat is op dit moment de Akai AX-60 en VX-600, de Yamaha CS1x & AN1x en de Korg Electribe EA-1/ER-1 & MikroKORG.

Pas wanneer je je verdiept in een synthesizer zal hij zijn geheimen prijsgeven en merk je dat hij tot veel meer in staat is dan wat standards presets en demo songs. Waarom denk je dat de geluiden van vroeger origineler waren? Dat was niet alleen omdat de synthesizer zelf nieuw was, maar omdat ze gewoon nog geen geheugenbanken vol met presetgeluiden hadden; alle geluiden uit de synthesizers van toen waren zelfgeprogrammeerde en daarmee ook unieke geluiden.

Het eerste wat ik doe met een nieuwe synthesizer is het wissen van de meeste geluiden om er zelf weer nieuwe en eigen geluiden in te zetten; luister maar naar mijn vorige postings met mp3's van de MikroKORG.

Laten we deze site weer positief gebruiken!

Met goede argumenten ondersteunde kritiek is OOK POSITIEF!

Het gaat erom dat een ieder die interesse heeft naar een bepaalde synth kan lezen waar deze WEL en NIET toe in staat is en niet alleen leest of iemands "te hoge" verwachtingen wel of niet is bevredigd.
 
Wow..das een flinke post.
Dat probeerde ik dus ook te zeggen in iets minder woorden.:D
 
Ik vind ook dat je veel synth krijgt voor je geld. Ik krijg er de meest te gekke vage leads uit maar ook duistere basslines. Of, fx.. En de vocoder vind ik ook erg bruikbaar, ik haal er vette roboterrrrrr vocoders uit..

R
 
Origineel geplaatst door Klaas
Laten we deze site weer positief gebruiken!

Met goede argumenten ondersteunde kritiek is OOK POSITIEF!

Origineel geplaatst door Klaas
In feite is het een waardige opvolger en combinatie van de Korg Mono/Poly, de MS-20 en de VC-10.

Ik deel graag je enthousiasme, maar desinformatie kan je op een synthforum nog minder gebruiken dan pessimisme.

Ik ken de microkorg goed en het is inderdaad geen slechte synth. Natuurlijk heeft de microkorg (zoals elke synth) zijn slechte kanten, maar er komen zeker bruikbare geluiden uit, vooral als je, zoals je zelf zegt, aan het patchen gaat.

Maar een microkorg is zeker geen MS-20, Mono/Poly en VC-10 in schaapsvacht. Hiermee wek je de verkeerde indruk op. Een microkorg komt zelfs nog niet in de buurt.
 
Ik deel graag je enthousiasme, maar desinformatie kan je op een synthforum nog minder gebruiken dan pessimisme.

Ik heb duidelijk een gevoelige snaar geraakt!

Over desinfomatie gesproken.

Als je alleen uitgaat van het aantal knoppen op de buitenkant van een synth, dan kan je gerust tot een dergelijke conclusie komen, maar de Microkorg gaat zelf verder dan de MS-20, Mono/Poly en VC-10 samen.

Waarschijnlijk probeer je de marktwaarde één van bovenstaande synth te verhogen om hem voor veel geld verkopen, als je er tenminste nog één hebt!?

Alleen de VC-10 heb ik nooit gehad of gehoord dus daarover kan ik niet uit eigen ervaring oordelen; dus misschien wint de VC-10 het wat geluid betreft van de MicroKORG, maar verder denk ik van niet.

Ik ben het met je eens dat de MS-20, Mono/Poly en VC-10 wat bedieningsgemak zeker winnen van de MikroKorg; maar wat mogelijkheden betreft, overtreft de MicroKORG ze allemaal ook al is de bediening minder toegankelijk.

Mijn voorliefde voor analoog zal altijd blijven bestaan (vandaar ook het bezit van de Akai AX-60 en VX-600), maar met de beperkingen van oude analoge synths zonder MIDI en synchronisatie verliezen zij het toch van de nieuwe virteel analoge synths; maar je moet natuurlijk wel iets meer moeite doen om hem te doorgronden en te leren gebruiken.

En de discussie dat analoge synths beter klinken dan de virueel analoge hardware synths zal ik hier ook niet aangaan, want dat is zeer persoonlijk. Maar analoog is zeker geen garantie voor een mooi geluid en de huidige generatie virtueel analoog klinkt zo goed dat je wel heel veel verstand van zaken moet hebben om het verschil in de mix te kunnen horen.

Ik wil wel even alle owner manuals naast elkaar leggen om de verschillende synths te vergelijken en alle verschillen op een rijtje zetten, maar ik ben ervan overtuigd dat ze allemaal het onderspit gaan delven.

Nogmaals de afmeting en het aantal knoppen van de synth zijn niet bepalend voor het geluid maar wel de kennis van diegene die weet te programmeren.
 
Back
Top