Aankoop MPC2000XL - Waar op te letten?

Vince2k

Ingeburgerd
Lid sinds
28 mei 2005
Berichten
94
Ik ga volgende week bij iemand kijken die zijn MPC2000XL te koop heeft voor een goede prijs. Hij is de eerste eigenaar, MPC komt iclusief 32Mb, 2 Digitale uitgangen, 8 Analoog uitgangen, Zip Drive en de handleiding. Hij heeft me verteld dat 2 drumpads niet goed reageren en daarom nog iets van de vraagprijs afgehaald. Hij had ze 4 maanden geleden ookal laten repareren en toen koste het ongeveer 30 euro.

Nu is mijn vraag waar moet ik opletten als ik hem volgende week ga bekijken (hij demonstreerd hem voor me) en wat zijn de koste om 2 drumpads te laten maken, en bij wat voor winkel kan ik daarvoor terecht? Ik woon in Alkmaar. Zijn er veel dingen die überhaupt stuk kunnen aan dat apparaat? Alvast bedankt.
 
Bij de mpc 2000 classic zijn de afzonderlijke drumpads iig niet te vervangen, of dit bij de XL anders is weet ik niet. Dan zou dit een heel nieuw drum sensor matje worden. Deze kun je bij Voerman (de importeur van Akai in Nederland) bestellen voor 75 euro (dit was dacht ik exlcusief btw en exclusief verzend kosten). Dit moet je dan dus wel zelf in bouwen. Wat betaal je voor de mpc als ik vragen mag? Iig succes :)
 
Ik had een advertentie gezet en daar had hij op gereageerd dat ie hem voor een prijs tussen de 550 en 500 wilde verkopen (niet lager) hij deed hem weg omdat hij ging overschakelen naar software inplaats van hardware. Ik vertelde dat ik hem voor 500 zou kopen en daar ging die mee akoord. En deed er nog iets af toen die opmerkte dat 2 pads niet goed reageerde. Is toch wel betrouwbaar ookal is het een lage prijs. ;)
 
Ik weet niet precies wat de huidige waarde is, maar dit lijkt me geen slechte prijs met al de opties. Tel er alleen dus waarschijnlijk wel 100 euro bij voor de pads, die 30 euro lijken me onzin. Als je ze wel voor 30 euro kan laten repareren, PM mij ook dan even, ik zit ook nog met een paar defecte pads ;)
 
Oké zal ik doen, hij had een winkel in Utrecht waar hij het liet doen, alleen die doet sinds kort alleen nog gitaren en dergelijken.
Maar kan verder weinig fout aan zijn toch? En die 2 pads maakt opzich niet zoveel uit, ik laat het wel maken, maar het is gene reden om hem niet te kopen, toch?
 
Tsja met 2 kapotte pads kan je opzich wel werken, maar het is niet echt relaxt. Ik zou van te voren toch even checken wat het precies kost om het te laten repareren. Ik zou het beeldscherm controleren, wanneer er vage lijntjes door heen lopen is het beeldscherm aan het sterven (dit worden snel meerdere lijnen). Dit kost je 100+ euro. Even kijken of de out/in puts gaar zijn, hier had de mijne last van. Dus als je een klein tikje tegen de kabel geeft valt het hele signaal weg. Na een kleine soldeer sessie moet dit wel verholpen zijn. Check ook even of de fader en alle knopjes werken. Dit zijn dingen die me even snel te binnen schieten. Nogmaals succes :)
 
Ik had hem ookal gevraagd over die lcd, maar hij zei dat die nog helemaal perfect is, geen strepen en dergelijken, zal het allemala even na kijken als ik dara ben. De MPC is trouwens van Juli 2000. Is dat in Sampler jaren oud? :)
 
Das echt heel cheapo!!! Ik zou de pads gewoon zelf repareren. Je hebt de MPC zo open en als je een beetje handig bent, vervang je die pad(s) ook zelf.

De LCD gaat niet zo snel kapot. Dat kan heel wat jaren duren. Ik heb mijn XL ook al jaren en nooit een probleem met iets.
 
oja, ik hoorde dat de dataslider het nog al eens begeeft. Maar volgens mij alleen als er ruw mee omgegaan is of verkeerd vervoerd ofzo. Kan je ook zelf makkelijk vervangen. Is dacht ik ook helemaal niet prijzig.
 
Als ik jou was zou ik ervan af zien en mij z'n emailadres geven.;)
 
:) , Nee deze is voor mij. Maar er zijn vaker mensen die ze voor een leuk bedrag aanbieden, gewoon goed zoeken.
 
Da's een heel mooie prijs met al die featurettes hoor. Er worden 2000's verkocht voor dat geld zónder die goodies.

Maar goed, er scheelt dus wel wat aan de pads. Wel dat is niet zo moeilijk te vervangen hoor, gewoon nieuwe sensors (laten) steken. Bij de 2000XL is dit 1 matje voor alle pads, geen idee of dat bij de 2000 ook zo is (waarschijnlijk wel).

Zo'n slider is gewoon een simpele schuifpotentiometer die je voor een bos wortels bij de lokale elektronicazaak kan kopen. (Wel even uitmeten natuurlijk en achterhalen of het hij een logaritmische of lineaire schaal heeft).

Succes!
 
Back
Top