Synthesizers passend voor Techno?

Ik hoor toch vooral 303 geluiden met distortion erover. (die acid baslijntjes zeg maar)
Daar haal je geen polyfone synth voor in huis, een 303 (clone) kan dat veel beter en goedkoper. En dan een mooie delay en distortion er achter.
En voor de 'pads' (ik zou het eerder sfeer geluiden noemen ofzo) is het volgens mij niet de makkelijkste weg om een hardware synth te gebruiken. Ik gok dat het zelfs onhandig is, omdat je het daar waarschijnlijk vooral door het toevoegen van extreme effecten pas die Techno feel krijgt.
Die zou ik waarschijnlijk zelf via samples gaan invullen. Kopen of maken.
Dat laatste is leuker :)
Dave Mech is al genoemd (ook lid hier) en hij maakt techno van eigen field recordings (die krijgen daarna een bak effecten). Samplen van synths (virtueel of hardware) kan ook en daarna wederom veel effecten.
De minifreak is al genoemd. Dat is (denk ik) de meest veelzijdige budget optie momenteel.
Ik heb zelf de Novation Peak, die kan ook veel.
Mocht je voor hardware gaan, dan is dus een goede effecten (pedalen) sectie waarschijnlijk nodig om te krijgen waar je naar op zoek bent.
Maar nogmaals, voor die ene toon per liedje, zou je die ook best met een DAW in kunnen vullen.
 
Ik weet dat de TS specifiek om hardware suggesties vraagt, maar ik denk dat veel van het modern spul ook gewoon software is. Deze gast die maakt hele mooie tutorials:


Goede tip, kwam dit filmpje van hem tegen. Ik heb deze plug-in ook, maar hij neemt je er even mooi doorheen

 
Als het hardware moet zijn zou ik zeggen een ouwe Virus van 4-500eu (Virus B bijvoorbeeld), distortion erachter en gaan. Dan kun je in principe alles.
 
tja vragen om een synth voor techno is vergelijkbaar met "welke gitaar" voor blues.
Je kan op iedere gitaar blues spelen natuurlijk.

Wat is het budget?
 
Een mooi topic zou zijn: met welke synth kan ik geen techno maken.
benieuwd hoeveel nuttige antwoorden er op zouden volgen.
ik denk dat een 303 en de xd alvast een goed plan zijn.
 
Vergeet niet de Blofeld mee te nemen in je overweging, die kan pads maken als de beste maar ook het steviger werk als acid en techno kan ie aan, eigenlijk kan je met een Blofeld heel veel kanten op.




omdat ie multitimbral is kan je meerdere sounds tegelijk doen



En de pads en het softe werk;

 
Als het hardware moet zijn zou ik zeggen een ouwe Virus van 4-500eu (Virus B bijvoorbeeld), distortion erachter en gaan. Dan kun je in principe alles.
wil het ook net zeggen, zag hem van de week nog voor 450 op marktplaats (Virus B). Dan heb je genoeg om alle sounds te maken die je nodig hebt. Zelf zou ik wel een tweedehands behringer TD-3 erbij halen, die is er voor gemaakt (acid).
 
Een Behringer TD-3 met daarnaast een Roland boetiekje, e.g. JU-06A? Een tweedehands Virus ipv dat boetiekje is ook een goed alternatief. Samen kost dat minder dan menig (analoge) poly synth. Als je echt beide geluiden uit één apparaat (tegelijkertijd) wilt halen lijkt me een Arturia Minifreak wel een aardige oplossing, afhankelijk van je budget; een Moog One zou nog een betere oplossing zijn :mega:
 
Ooooh ok :D Moog one kan dan ook.

Ik ben ziek want al mijn synths zijn zwart.
De enige witte heb ik weggegeven.
Net een high end Casio Sk1 gekoch... tja zwart
 
Ik vond de Evolver ook wel tof met al die schranzy sequenced hybrid analoge/digitale soundjes voor techno bedenk ik me. Al zijn ze tegenwoordig wel iets duurder dan de 300eu die ik er destijds voor betaalde geloof ik, maar met beetje geluk moet dat ook nog wel te doen zijn rond de 400-500eu.
 
Goede tip, kwam dit filmpje van hem tegen. Ik heb deze plug-in ook, maar hij neemt je er even mooi doorheen



Ja normaal is hij niet zo van de complete plugins, maar doet veel met basis waveforms in bitwig en de laatste tijd veel met snap heat. Hij gaat mij soms snel al wat te diep, maar het toont wel aan de mogelijkheden met software oneindig zijn.
 
Iedere Synth kan je techno mee maken toch ?

In principe wel, maar over wat ik weet van synths lijkt het alsof elke synth z'n eigen "karakter" heeft. Zelf zoek ik een synth die dus zowel donkere industriële geluiden kan maken, maar zachte/dromerige geluiden omdat ik het leuk vind om daarmee te experimenteren.
 
Back
Top