Dorian heeft ze op een rijtje

Dorian Urac

Cozy stay-at-home rock star
Lid sinds
12 oktober 2022
Berichten
271
Locatie
Utrechtse Heuvelrug
Hi, ik ben Dorian en ik maak jaren ’80 synth pop / new wave, gothic en alternative rock met synths, eurorack, vsts, gitaar, basgitaar en zang. Lekker ouderwets dus, maar hopelijk met m’n eigen smaakje eraan.

Omdat ik waarschijnlijk overenthousiast heel veel liedjes ga rondstrooien en tegelijkertijd niet alles wil ondersneeuwen hier, ga ik ze net als vink en e-Gloomy-nations in de loop van de tijd in dit ene topic zetten.

Mocht je het tof vinden: Like, follow en comment dan vooral óók op Soundcloud zelf.
Exposure en zo 8)

_____

De eerste is “The ark (lost in space)”, gebaseerd op een gitaar rif die telkens verlaagt naar mineur, om het gevoel van een langzaam stervende planeet te onderbouwen. Er zit een originele orange face Arp Odessey in, maar een cute lichtblauwe Arturia Microbrute steelt stiekem meer de show :?. (Sowieso underestimated synth; brilliant om mee over elektrische gitaar heen te scheuren.) Verder: basgitaar, elektrische gitaar, M-tron pro, AD2 drums en zang.

 
Goed nummer, maar het Theremin-achtige geluid zou ik wat minder overheersend maken. Voor de rest niets op aan te merken. Professioneel niveau.
 
@ProgHead Maar, maar, maar... de theremin is mijn lieve Arturia Microbrute! Hoe moet ik ooooooooit zo'n lief, cute, schattig, knuffelbaar, klein lichtblauw synthesizertje zeggen dat ie een toontje lager moet zingen? :dubbel: Maar alle gekheid op een stokje: dank voor je compliment en de tip. Heb 'm gelijk nog even beluisterd en ik zie je punt. Vond hem kennelijk zo mooi dat ik 'm stiekem iets harder heb gezet.
 
Hallo, Lekker nummer hoor...:okdan:
Heeft een hoog David Bowie gehalte... (vooral de vocals)
Goed gedaan...
hevy.png
 
@Jason31 Ik zat even op je soundcloud te gluren. Dat nummer Overlord van je is echt de waanzin goed, en dat terwijl ik normaal niet zo van de techno ben :engel:. Deze blijft je meeslepen in een soort maalstroom. Ook erg goed gemixed. Ik snap nooit hoe men in techno e.d. die bassen zo schoon en toch vet diep krijgt gemastered. Top!
 
@Jason31 Ik zat even op je soundcloud te gluren. Dat nummer Overlord van je is echt de waanzin goed, en dat terwijl ik normaal niet zo van de techno ben :engel:. Deze blijft je meeslepen in een soort maalstroom. Ook erg goed gemixed. Ik snap nooit hoe men in techno e.d. die bassen zo schoon en toch vet diep krijgt gemastered. Top!
Hey Thanks! leuk om te horen. :mega:
 
- NIEUWE UPLOAD -

2 minuten geleden een nieuwe song op Soundcloud gezet. Dus als je snel bent, ben je de eerste 8)
Verder is het totaal niet sexy of suggestief of zo :engel: ; ’t gaat over vampieren, doodnormale vampieren :duivels: Zei ik al vampieren?

Bas is Eurorack door een Telemark filter, en de spooky synth is met een Doepfer ribbon controller ingespeeld. Verder een Waldorf Streichfett, Yamaha Reface CP, Boss DR110, elektrische gitaar en een hoop drum vsts (AD2).

 
Het is een stijl van opnemen.:okdan:
Het is moeilijk kritiek te leveren op iets wat "anders" klinkt.:okdan:
Het zo in een vampier film passen met een of andere journalist ofzo...:D
yhea.png
 
Goh man, beide goeie tracks hoor, ook nog mbv oa eurorack, knap gedaan!
Vindt je stem heel goed, mooie arrangementen ook trouwens. :okdan:
Halloween komt eraan, ik denk dat jij prima een leuke toepasselijke track kan maken als ik deze twee tracks beluister. :)
 
over vampieren; ja ja niet sexy.......

Dorian Gray zang.... ik vind de zang altijd meer naar Sisters of Mercy overhellen, maar ik snap ook de bowie associaties, ik hoor ze ook..

The Ark: inderdaad meer Bowie.... die theremin sound, ha! goe!

ik vind de nummers in zijn geheel erg goed, maar ik let vooral, of vooral.... ik wil die stem........
 
Back
Top