Wie heeft een logo (en wil hem delen?)

bombario

Ouwe rot
Lid sinds
9 januari 2004
Berichten
4.663
Locatie
Zwolle
Dag allen,

Ik ben eindelijk bezig met het maken van een website. Heb een abonnementje genomen op Canva en ook meteen een logo en huisstijl bedacht. En ik moet zeggen... dat geeft een boost 👍 Het ziet er opeens een stuk professioneler en serieuzer uit allemaal.

Nu vroeg ik me af, wie van jullie heeft ook een logo? Hij hoeft niet meteen zo iconisch als van Kiss, de Rolling Stones of Metallica te zijn, maar ik ben wel erg benieuwd. Iemand? 😀
 
Ja hoor.
Ik heb er meerdere.
De eerste is voor mijn bedrijfje (wat nog niet bestaat, maar ik heb het al wel vast bedacht, voor als het ooit een keer zover komt)

Dat betreft (niet verder vertellen) I Capture IT en ik kan er meer kanten mee op. I.i.g. zal het gaan om het vastleggen van 'iets' en / of automatisering (IT)
Dus het kan een mediabedrijf worden (fotograaf, videograaf) of (en dat is waarschijnlijker) iets met automatisering (websites, databases, programmeren, consultancy).

Het idee achter het logo is een diafragma van een lens met daarin de afkorting van de bedrijfsnaam (ICI)

ICI_shuttor_wit.jpg


Dit is dan het logo.

En als tweede variatie(illustratie voor op site / kaartje / youtube etc.) had ik dit erbij laten maken.

iCaptureIt_wit.jpg


Dat is een grafische dwarsdoorsnede van een lens, zoals lensmakers die soms publiceren.



Een ander logo is voor m'n band Seven. (Gospelband Seven) en is een combinatie van het kruis en een 7. Kruis verwijst naar (logisch) het kruis waar Jezus aan gestorven is en 7 is een heilig getal in de bijbel, dus vandaar die combinatie.

In die witte balk rechts plaats ik dan de titel van de track / EP etc. voor op Spotify.

2021.jpg
 
8F016B96-7E0C-45B8-BD35-D5E9B188D92D.jpeg

De kleur was gebruikt tijdens mijn huwelijk. Ik hou van Prince. En ik neem mezelf niet serieus, net zoals de rest vd wereld… :)
 
...in principe niet meer dan een lettertype plus wat opmaak, maar door het consequent te gebruiken werkt het.

Same. Gebruik al ruim twee decennia de artiestennaam "Zuur" en na wat gekloot met gestileerde reageerbuisjes en diverse industriële waarschuwingen rond de gevaren van zuren uiteindelijk gewoon een keuze gemaakt voor een lettertype en één template gebouwd, waarbinnen het beeld per release wisselt. De tekst/font staat altijd op dezelfde plek en is dus identiek - en dat geeft het cohesie. Dat gezegd is een vriend van me een van de meest getalenteerde ontwerpers die ik ken en hij is net gaan freelancen, dus die schuif ik misschien wat euro's toe om nog eens een poging te wagen.
 
De tekst/font staat altijd op dezelfde plek en is dus identiek - en dat geeft het cohesie.
Dat is dus precies wat ik wil. Canva maakt dat ook makkelijk, dan kun je per project vaste kleuren en fonts instellen. Ik wil een duidelijk 'verhaal' neerzetten, net als Ikea. Dat herken je in al zijn uitingen meteen als dat Zweedse warenhuis.
 
<< Mijn avatar is eigenlijk mijn "logo". Ooit als grapje gemaakt maar hij is gebleven. Als ik ooit nog een plaat maak, zet ik deze ergens op het label.
 
Ben ooit een keer creatief geweest met Paintshop Pro en een ambigram ontworpen (als je het logo op zijn kop zet is hij exact hetzelfde):

dj-manic-cenobite-ooxlap6s9ccv212tji6v1yn6xql8378rmbzl8xq6cg.jpg


Misschien niet heel goed te lezen wat er staat..
Nice, ik vond het eerst maar slecht leesbaar maar als ambigram is hij eigenlijk vrij cool!
 
Ben ooit een keer creatief geweest met Paintshop Pro en een ambigram ontworpen (als je het logo op zijn kop zet is hij exact hetzelfde):

dj-manic-cenobite-ooxlap6s9ccv212tji6v1yn6xql8378rmbzl8xq6cg.jpg


Misschien niet heel goed te lezen wat er staat..

Prima geschikt toch, zo weten mensen meteen dat het om speedsludgestonerblacktrashfijnepokkeherrie gaat :D

(genres waar puntig & onleesbaar verplicht zijn ;) )
 
Paar jaar geleden heeft een vriend van me een hoes ontworpen voor onze cd. Daarbij heb ik zijn tekstuele weergave van onze bandnaam gebruikt en een logo gemaakt.

Ik heb er vector file van gemaakt zodat het in alle formaten kan worden gebruikt en heb 'm wit op zwart en zwart op wit gemaakt en een transparant wit variant.

Al met al nog steeds erg blij mee.

0005944554_20.jpg


a3391352994_65.jpeg
 
Dit is trouwens mijn nieuwe logo. Ik wilde dat mysterieuze erin en ben er blij mee. Hij knalt ook van het scherm met een rode, groene en blauwe achtergrond. Merchandise! 👕 😀

Bekijk bijlage 3827925
doet mij direct denken aan kasteel van Disneyland, of Tommorowland. Omranding lijkt van Bonzai Records te komen. weet niet of dat je bedoeling is?
 
Back
Top