RME Babyface of Apogee Duet

Lazy Eyes

Stamgast
Lid sinds
23 Maart 2006
Berichten
453
Mensen,

Ik wil mijn setup steeds mobieler maken en werk volledig in the box met Ableton en Maschine op een Mac. Nu is mijn vraag hebben er mensen ervaring met een van de bovenstaanden en kunnen jullie mij een beetje advies geven?

Ik had besloten te gaan voor een Apogee Duet, maar de Babyface spreekt me ook erg aan nadat ik er even kort over gesproken heb met Tim van Midi Amsterdam.

Voor mij is het belangrijk dat er vrijwel geen latency op zit, hij heel makkelijk mee te nemen is en een hele goede sound heeft met veel headrooom.

Er zijn nog niet veel gebruikers-ervaringen van de Babyface te vinden en wat betreft de duet is bijna iedereen lovend.

Onwijs bedankt voor de hulp.

Thanks!
 
Ik heb de RME BF, plug & play, weinig latency en goed geluid.
Duet headphone en de analoge out niet gesplit, Babyface wel
Verder zijn het alle 2 goede kaarten. Gewoon naar een winkel gaan en luisteren zodat je hoort welke je het fijnst vindt klinken.
 
Ja, ik hoor vaak goede berichten over de RME, zoals ik al zei, ik kom van een TC Desktop 6 en denk hiermee een stapje te kunnen maken in de headroom voor de mix en denk dat met de apogee of RME te kunnen doen.

Heb je bij het geluid een waarneembare vooruitgang gehoord?
 
Nou ik werk al jaren met kaarten van RME dus ik weet niet hoe je bedoeld met vooruitgang?
T.o.v. de andere RME kaarten is het verschil dat er effecten op zitten zoals echo en reverb.
 
Ja, ik heb dus nooit eerder een RME kaart gehad, wel EMU en TC, dus ik hoop een wereld van vooruitgang :P
 
TC heb ik ooit ook eens overwogen. Goede prijs/kwaliteit verhouding. Mooi geluid maar hoorde veel lui die problemen hadden met de drivers. RME en Apogee is iig wel een trapje hoger wat je mag verwachten gezien de prijsstelling. Zoals ik al zei, gewoon gaan luisteren bij een winkel, dan hoor je vanzelf wel wat je het lekkerst vindt klinken.
 
Ok, dus ik kan bij beide kaarten een betere geluidservaring verwachten. heb jij een achteruitgang ervaring toen je anar de Babyface ging ipv bijvoorbeeld een fireface?
 
De converters van Apogee schijnen een stukje beter te zijn ten opzichte van RME. Maar ze zijn allebei goed. Zou zelf voor de RME kiezen, want those baby's are gooood.. :)

Maar voor allebei geldt; Same quality, smaller unit.. Hoewel, de converters niet voor ieder type hetzelfde zijn... De duet heeft mindere converters dan de Rosetta bv..

En RME heeft de Babyface opnieuw ontworpen voor ultiem geluid.
 
@relexted, je geeft aan de converters, mara die gebruik je vaak alleen bij opname van externe instrumenten toch? of zeg ik nu iets doms.

Ik werk voornamelijk "in the box" dan zou ik daar dus geen voordeel uit halen. En waarom zou jij kiezen voor de Babyface? Werk je op PC?
 
Ik denk dat de rme wat flexibeler is, met opties tot meer i/o's.
Duet zal wat beter klinken denk ik, zelf 1 gehad
 
De converters geven toch kwaliteit aan??

De Babyface doet niet onder van zijn grotere broertjes... de Duet daarentegen is echt minder goed dan zijn grotere zusjes.

Heb zelf een RME fireface800, erg tevreden over. Zo goed als zero-latency.

Of ik met een pc werk? Nou als t over looks zou gaan dan kies zou ik de Duet kiezen.. staat mooi bij je Mac; )
Hoewel die BF ook in het silver te krijgen is...
 
verschil in latency tussen de Rme's is er niet. Helaas ligt het niet alleen aan de kaart..als ik lange zware samples gebruik en hem op 256 heb staan dan wil ik nog weleens getik horen.
 
laptop is sowieso niet het meest handige voor het verkrijgen van de laagste latency
 
De converters geven toch kwaliteit aan??

De Babyface doet niet onder van zijn grotere broertjes... de Duet daarentegen is echt minder goed dan zijn grotere zusjes.

Heb zelf een RME fireface800, erg tevreden over. Zo goed als zero-latency.

Of ik met een pc werk? Nou als t over looks zou gaan dan kies zou ik de Duet kiezen.. staat mooi bij je Mac; )
Hoewel die BF ook in het silver te krijgen is...


ik heb ze nu langs elkaar gehoord en de Deut is echt een stuk beter wat klank betreft.
Superb, RME is ook erg goed en zeker door de extra mogelijkheden een super deal maar de Duet is op alle fronten wat betreft de klank beter. Straker laag, meer diepte in de klank en een heel mooi Highend hoog!!
 
Back
Top