MOTIF XS: Multi's arrangeren in Cubase

Johndoe11

Gedeactiveerd account
Lid sinds
10 augustus 2008
Berichten
12.489
Ik ben vandaag verder met m'n FW16E interface bezig geweest en heb nu de VSTI editor volledig draaien met 16 directe firewire inputs in cubase (voor nu ff 8x stereo)
om deze inputs aan te suten doe ik het volgende

MOTIF XS Rack External Instrument laden in VST Instrument slot (F11)
8 outputs aanzetten
8 midi kanalen aanmaken (1-8 en mappen naar MOTIF XS Midi poort
VST editor openen
Multi kiezen
ch1 = midi 1 = FW stereo1 etc etc....
Werkt allemaal prachtig, ik kan patches selecteren etc.

Maar nu......
Stel ik kies een multi met een arpeggio of bijv een HipHop multi met drums en keys
hoe kan ik deze dan synchroon met cubase laten meelopen?
de midi clock van de XS staat op external, maar als ik een arpegiated patch speel, dan kan ik hem 1x triggeren en blijft die lopen, ook als ik m'n toest los laat, ook als ik een nieuwe toets aansla. Dus er zal iets qua start/stop transport/reset whatever nog ergens moeten worden aangepast?

Also, de pdf documenten beschikbaar zijn allemaal nog uit het C4 /MLAN tijdperk dus ook niet echt meer up to date / duidelijk.
Ik mis bijv de project templates voor de XS wanneer je cubase opstart, geen groot gemis want ik kan prima m'n eigen template aanmaken, ben alleen benieuwd waar deze gebleven zijn?
 
Geen Motif hier, maar misschien werkt het wel hetzelfde:

Zit er ergens in je arp-scherm een optie "Latch" die je aan/uit kunt zetten ?
Dat is 'm bij korg iig ;)
 
geen latch optie gezien (spelen tot andere noot) maar hij veranderd sowieso niet qua toonhoogte als ik een andere noot aansla bij een arp, 1x triggeren en dan kan ik alleen nog maar de arp uitzetten, daarom dacht ik dus ergens een clock issue
 
naast het toetsenbordje in de editor staan 4 knopjes, 1 van deze moet je aanvinken voor het gebruik zoals jij die beschrijft (ik zit er nu niet achter, dus weet niet meer precies welke het is).

als je een arpeggiator triggert en hij blijft doorlopen dan staan hoogstwaarschijnlijk de sw. hold arp button aan voor die sound. Die kun je gewoon uitzetten in de editor, dat onthoudt die dan wel voor je track.

Arpeg's gebruiken op die manier is leuk om even snel te kijken of het in je track past, maar persoonlijk lees ik altijd even de arpeg pattern in in cubase (kan ook via de editor) om daarna de patterns aan te passen , te quantiseren met een groove, en op die manier is het altijd megastrak.
 
ok, dus ik kan MOTIF arps exporteren naar Arpache? da's wel heel erg cool, of bedoel je gewoon de midi out opnemen zodat je de arp als midi noten krijgt?
 
ok, dus ik kan MOTIF arps exporteren naar Arpache? da's wel heel erg cool,
ja , dat kan, maar dat kan met alles wat je aan midi hebt

of bedoel je gewoon de midi out opnemen zodat je de arp als midi noten krijgt?
ja, dit bedoel ik uiteraard, omdat de arp in een XS zich aanpast naar de akkoorden die je speelt

bijvoorbeeld van sus4 naar major 7 voor een pattern, kan je zo heel mooi omzetten naar een arpache pattern, alhoewel dit wel voor gevorderden is om zo arps te gebruiken, ikzelf speel de patterns compleet in met veel variatie, en daarna render ik ze naar een midi spoor, daarna gaat er een enorme hoeveelheid cubase tricks overheen om de arp compleet te verbouwen en totaal niet meer te herkennen als arp patroon.

normaal is het lastig om de xs om te schakelen van arp playing naar arp sending, maar via de knopjes in je editor kan je dus met 1 druk op de knop je arp instellingen omzetten voor dat doel en daarna weer terugzetten.
 
ok, nu weet ik niet of het "arps arrangeren" onderdeel is van de arranger in de XS (die dus niet in de XS rack zit) of de arpegiator zelf. dat moet ik dus maar ff uitvinden. ik ga eerst wel ff standalone met interne clock, met alle multi's en voices pielen om te kijken wat ze doen en kunnen
dan maar eens kijken of ik dit i.d.d, met cubase gesyncroneerd en uiteindelijk in Cubase opgenomen krijg (midi note info) de functies van de XS zijn nogal "overwhelming" De editor maakt het i.g.g. wel een overzichtelijker
 
bij een xs rack jezelf gewoon direct aanleren alleen met de editor te werken, daarin staan ook alle beschikbare arps. Ook zit er een librarian functie in de editor, dus je kan vrij snel dan door je sounds heen browsen.

met een xs-rack mis je voor de arps eigenlijk alleen maar dat je je eigen arp patterns niet kan maken, maar dat is op zich niet erg aangezien je toch arpache sx hebt in cubase.

Wat wel jammer is , is dat je xs-rack geen sample memory heeft, dat is met name jammer omdat veel commerciele soundlibraries gebaseerd zijn op nieuwe samples als soundsource. Voor de rest is er in een cubase productieomgeving nauwelijks verschil tussen een rack en een gewoon model.
 
zal hem ook in 99% van de gevallen gewoon als toongenerator gebruik, maar hem slim passende akkoordjes laten kiezen door de arp te abusen is natuurlijk wel handig tijdens het creatieve process :D verder zijn de arp patterns in de XS op zich natuurlijk niet zo spannend en vrij kazig. samples heb ik al meer dan voldoende (Vengeance, Nexus, Sample Magic, Ueberschall) en die waren toch al niet MOTIF ready, dus de sampler mis ik volgens mij niet echt
 
Je krijgt idd vaak verassende combos met die arps uit de motif. Het zijn er ook absurt veel. Moest in her begin best even wennen....maar ALS je er dAn ook eenmaal mee op dreef raakt is het een fantastisch apparaat
 
ben inmiddels flink de VSTi editor aan het doorspitten, ben zo'n 200 arpjes verder :D maar weet nu wel wat ik fout deed.
 
Ok vanavond ff wat meer kunnen spelen, de arp loopt niet strak mee in cubase hij staat wel midi clocked, maar jittert een beetje, de arp van cubase is bijv veel strakker, zijn er nog settings die dit kunnen verbeteren?
 
Back
Top