Mic Talk

Status
Er kan niet meer gereageerd worden.

JohnDoe21

Gedeactiveerd account
Lid sinds
15 juni 2006
Berichten
5.920
Iets wat ik nog steeds mis in mijn studio is, geloof het of niet, een goede mic.
Nu ben ik me aan het orienteren maar allemachtig wat zijn er daar veel verschillende van zeg.
Een mic om te richten. een mic voor specifiek de BD etcetera etcetera....daarnaast heb je verschillende soorten mics...klein membraan, groot membraan, ribbon mics en misschien sommige die ik niet ken.

- Wat zijn bv de voordelen van een ribbon over een membraan?

- En is een tube mic nu echt beter dan een FET mic?

- En welke mic gebruik je voor welke toepassing?

Dus misschien kunnen we in deze thread alle info mbt mics kwijt. Gebruikservaringen en tips etcetera.

Persoonlijk ben ik opzoek naar een mic voor in de studio waar ik voice samples mee kan opnemen. Aangezien ik geen zanger ben ofzo maar wel een beetje kwaliteit wil is mijn oog gevallen op de mics van Studio Electronics. Volgens mij veel mic voor weinig als ik de reviews lees hier en daar. Wat zijn jullie ervaringen met deze mics? Ik heb mijn oog laten vallen op de sE2200a...voor 229 euro (compleet in flightcase met shockmount) lijkt mij dit wel een mic binnen mijn budget en toepassing. Iemand ervaring met deze mic? Nog andere opties die ik moet bekijken?
 
Leuk onderwerp !
Dit zijn mijn antwoorden op jouw vragen:

- Wat zijn bv de voordelen van een ribbon over een membraan?
Een ribbon microfoon heeft een hele mooie zijde-zachte klank. Erg geschikt voor snaarinstrumenten of stem en blaasinstrumenten. Er zijn ook nadelen: ze zijn duur en erg fragiel. Ik raad dan ook sterk af een ribbon tweedehands te kopen. Verder heeft een ribbon een heel lage ruisvloer maar ook een lage output. Dus je hebt een preamp nodig met veel gian. Je moet dus een ruisarme preamp hebben anders heb je netto weet een hoge ruisvloer.


- En is een tube mic nu echt beter dan een FET mic?
Nee

- En welke mic gebruik je voor welke toepassing?
Dit is wel een erg moeilijk te beantwoorden vraag omdat hier eigenlijk geen regels voor zijn. Misschien helpt het om microfoons als omgekeerde speakers te zien: dus hoe groter hoe meer bas hoe kleiner hoe meer hoog. En dynamischie microfoons zijn luidsporekers, condensators microfoons zijn electroststaten en ribbons zijn..ribbons.
Maar goed, dit is niet meer dan een hulpmiddeltje.
 
Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Back
Top