Fenix XL (Dutch synth)

het vertrouwen dat ik heb is inderdaad gebaseerd op eerdere uitgevoerde producten van dezelfde persoon en , ook de mening van monopoly en de schaarse gegevens die er verder voorhanden zijn.
op zich is het niet zo vreemde gang van zaken : hetzelfde gebeurde bij de taurus3 van moog, en ik zou ze niet de kost willen geven die een check hebben liggen in afwachting van de uiteindelijk productie van de nieuwe synthi's.
5000 euro heb ik zelf niet ingepland, ik sta nu voor 3000 teboek. de sequencer dus niet . wel vraag ik me af of dat nou jammer is of niet. zijn er meer mensen die alleen voor de een of de ander gaan ?


Ik ga ook alleen voor de synth.
 
Ik heb in het verleden wel eens gewerkt met de originele Fenix en vond dat een heerlijk ding. Ook met de Synton 3000 heb ik een aantal keren mogen werken. Klonk allemaal erg goed en zat slim inelkaar.

Daarnaast...als je alle modules opteld en er een alternatief naastzet is €3000,- niet veel geld voor zo'n uitgebreide modular. Met de goedkoopste eurorack modules kon ik geen vergelijkbare modulair in elkaarzetten voor dit geld. Daar moet waarschijnlijk wel €1000,- bij.

Dan ga ik er wel van uit dat deze Fenix de kwaliteit heeft die zijn voorgangers heeft en ik heb totaal geen reden om daar aan te twijfelen.

Je zult voor elk apparaat wel iemand vinden die het helemaal niks vindt.
 
Mag ik weten waarom jullie niet voor de sequencer gaan?
Ik begrijp de financiele kant, maar ben benieuwd of jullie andere bezwaren hebben.
Ik heb voor beide ingeschreven.....maar twijfel wel een beetje over de sequencer.............maar het staat zo mooi zo'n setje.
 
Ik ook alleen de synth.............sequencen doe ik met Ableton/Silent way/Spectralis........
De lol van een te beperkte sequencer is er bij mij te snel af. Ik heb memory nodig en maximaal 4 patterns van 4*16. Anders loop ik vast.
 
NL vakmanschap: ik zou nog 1 noise gate kunnen gebruiken en op marktplaats staan 2 IQ-systems gates....
NL fabrikaat blijkbaar, ken je deze toevallig, ik kan er niks over vinden verder. had nog nooit gehoord van IQ systems.
sorry ik ken IQ systems niet :bekdicht:
ik doelde op mn dr mixer, e-pro en tidal :P

de VCS3/A en EML 101 filmpjes op youtoep spreken al jaren aan, schreeuwerige en kapotte geluiden..
daarom had het VCS clone project ook mn volledige aandacht (na eind aug. heb ik er niets mee over gehoord) ...
maar beide zal ik niet zo snel aanschaffen... mede vanwege de ouderdom van het apparaat, evt. het komende onderhoud eraan en de aanschafsprijs

Na vrijdag kan ik beslissen of ik ook voor de sequencer ga...ik heb geen ervaring met dedicated hardware sequencers :bekdicht:

met het geld voor de sequencer kan ik ook denken aan:
- Motu MKIII
- silent wave
- MakeNoise QMMG en Maths
- en hou ik nog geld over ook :)
 
zijn er meer mensen die alleen voor de een of de ander gaan ?
nadat ik ergens heb gelezen dat je in principe met 1 goedwerkende nier door het leven kan, heb ik onlangs mn bestelling uitgebreid:
sequencer en 2 synths....

hierna is de koek echt op en dit worden de laatste studio aankopen voor komende 4 jaar...

@Jena:
on the flow werken met de sequencer lijkt me vet om te jammen... voor tracks bouwen denk ik eerder aan de computer als sequencer. Na vrijdag weten we iig meer :)
 
tussen kerst en oud en nieuw vlieg ik naar India voor de ingreep :dubbel:

ff alle gekheid op een stokje:
"CENSUUR EDIT" het gaat me lukken :P
 
Laatst gewijzigd:
Ik denk dat die sequencer erg leuk is maar hoe je het went of keert....een analoge sequencer is beperkt. Tegenwoordig kun je erg goed sequencen met Silent Way, Volta en MaxMSP. Biedt zoveel meer mogelijkheden.

Neemt niet weg dat je heel creatief kunt zijn met een analoge sequencer. Luister maar eens naar Gottfried Michael Koenig - Funktion Rot, Blau, Grau enz serie. Alles met een functie generator (lees analoge sequencer) gemaakt.
 
Deze 2 synths zijn natuurlijk totaal, maar dan ook echt totaal niet met elkaar te vergelijken...

Een M5N is VET en zie ik een beetje als een "bread and butter" Modular. De Fenix is exotischer om het zo maar te zeggen.

Godzijdank heeft niet elke synth dikke vco's en een 24db lpf..

beetje multimoog/ /sh 5 / cs30 idee totaal andere filter gebruikersinstellingen....andere sound!
misschien asjullie ze allemaal ..gaan verkopen met een jaartje of10 :D
kank me er 2nd hands aan wagen
 
@R-ond tegen dan kost hij mss meer omdat er maar een beperkt aantal van gemaakt zijn.
Wie zou zoiets willen verkopen ;)

tja, toch gaat dat wellicht gebeuren, niet over 10 jaar, maar in het eerste (half) jaar na aanschaf.
sommige verwachtingen moeten achteraf worden bijgesteld, zelf kijk ik altijd naar moog - voyagers little phatty's taurussen, alle highly anticipated. mensen buitelden over elkaar om ze te kopen nadat iedereen elkaar op het net had gek gemaakt na de vooraankondiging, maar na een paar maanden verschenen de eerste al te koop, tweedehands.
dan komt er nog bij dat modular liefhebbers vaak toch thrillseekers zijn, meer dan anderen. er zijn steeds weer nieuwe, nog exotischer modules en de verleiding is groot, de portemonnaie vaak wat kleiner.......

dus daarom zou de fenix, hoe goed die ook is, best ook wel eens tweedehands kunnen worden aangeboden, na een tijdje....
 
Het verbaast met telkens weer hoe sommige mensen hier op het forum hun hele hebben en houden eens per 6 maanden in de uitverkoop doen. Wat doen die mensen er mee? Hoe kun je nu een miskoop doen aan een synth die je in de winkel geheel kunt uitproberen zodat je zeker weet dat dit de goede synth voor je is.

Ik heb eigenlijk ooit een miskoop. Zoek altijd heel goed uit wat ik wil hebben en dan uitproberen.

Denk ook niet dat ik ooit die Fenix zal verkopen.
 
Het verbaast met telkens weer hoe sommige mensen hier op het forum hun hele hebben en houden eens per 6 maanden in de uitverkoop doen. Wat doen die mensen er mee?

handelen.
zal ook waarschijnlijk wel met een enkele fenix gaan gebeuren.
de meeste mensen echter denken heel goed na alvorens ze 3000+euro's gaan uitgeven.
de sequenzer valt bij mij af omdat ik de afweging maak tussen : leuk alles bijelkaar , en toch veel extra geld, wat kost me dat aan extra op te brengen energie. that's all.
 
Zo te zien gaan er niet veel sequencers gebouwd worden.

Ik begrijp dat niet zo heel goed, niemand weet nog precies hoe/wat de sequencer in elkaar steekt.
Ik ga er van uit dat het niet net zo'n simpel ding wordt als een sq10 (waar mensen ook grof geld voor neerleggen).
Misschien heb ik door Eurorack wel dat "gottat catch 'm all"virus opgelopen, maar ik vind het wel mooi zo'n set.

Wellicht blijkt de sequencer voor mij ook te simpel.......eerst zien.
 
Het verbaast met telkens weer hoe sommige mensen hier op het forum hun hele hebben en houden eens per 6 maanden in de uitverkoop doen. Wat doen die mensen er mee? Hoe kun je nu een miskoop doen aan een synth die je in de winkel geheel kunt uitproberen zodat je zeker weet dat dit de goede synth voor je is.

Ik heb eigenlijk ooit een miskoop. Zoek altijd heel goed uit wat ik wil hebben en dan uitproberen.

Denk ook niet dat ik ooit die Fenix zal verkopen.

tja, daar noem je heel wat dingen door elkaar.

een miskoop is een miskoop en dat betekent dan toch dat iemand impulsief iets gekocht heeft zonder goed uit te proberen of te informeren (soms kan dat ook niet hè, bij lange afstand aankopen) en als het dan tegenvalt, de verwachtingen misschien te hoog gespannen waren, ook door het elkaar opjutten bv.... kan dat gebeuren.

mensen die elke 6 maanden hun hele hebben en houden verkopen (zijn die er dan hier?) zullen dat wel niet doen als gevolg van een miskoop. zelf doe ik vaak dingen weg omdat ik ze geruild had en het eigenlijk toch zo weer zat was, of gewoon omdat het altijd leuk is even aan een dit of dat te zitten.
en dan zie je weer iets anders,maar dat kost ook weer geld en je kan het maar 1 keer uitgeven.

ik ben niet zo iemand die meteen voor iedereen kan spreken, maar als ik naar mezelf kijk,.... je wordt steeds makkelijker. het begint met dagen twijfelen of weken, over een aankoop van 500 gulden en het gaat steeds een stapje verder en voor je het weet, maak je vooraf veel geld over naar de overkant van de noordzee en hoopt dan de week erop een ems opgestuurd te krijgen. soort gewenning.

maar dat jij je daarover verbaast. als iets duidelijk geworden is met internet, is dat heel veel verschillende mensen heel veel verschillende dingen doen om heel veel verschillende redenen.

ik verbaas mezelf nog wel eens, als ik iets denk of doe dat ik niet achter mezelf gezocht had, maar me verbazen over een 'anonieme' ander, dat lukt niet meer. je ziet zoveel gekkigheid.

fenix is wel een heel specialistisch ding, maar je ziet toch een soort van hype ontstaan, nouja, hype is overdreven, maar laat ikz eggen dat mensen enthousiast gemaakt worden door het enthousiasme van anderen. bv de little phatty van moog en ook die nieuwe taurus pedalen. werden meteen als warme broodjes verkocht en na een paar maanden zag je ze overmatig tweedehands aangeboden worden.
de fenix kan gelukkig wel eerst uitgebreid bekeken en betast worden geloof ik, da's dan weer eht voordeel van NL-fabrikaat.
 
Back
Top