Welke artiesten (buiten Jarre) gebruikten ook de Eminent 310?

nick1000

Ouwe rot
Dismembered
Lid sinds
27 oktober 2009
Berichten
755
Locatie
Gent(BE)
Ik vroeg me eigenlijk af of er nog andere artiesten waren (buiten Jarre) die de Eminent 310 gebruik(t)en in hun producties. Ik denk (zeker toch in Nederland) dat er in de jaren 70 toch meerdere pop-artiesten, zangers, producties,... zijn geweest waar bij dit orgel werd gebruikt. Maar het hoeft niet noodzakelijk enkel over Nederlandse producties te gaan.

Ik heb er enkele kunnen vinden (de eerste 2 clipjes hebben wel iets met Jarre te maken. Er is zeker gebruik gemaakt van de eminent 310).

Christophe: L'mamour toujours l'amour (1974)


Patrick Juvet: Les bleus au coeur (1976)
 
Laatst gewijzigd:
Hoi Nick,
ik moet je als Eminent 310 kenner )ik heb er de laatste 2 jaar meer dan 25 gerestaureerd en verkocht toch driemaal teleurstellen.
fragment 1 met JMJ: dat is zeer waarschijnlijk een solina string. JMJ had volgens mij pas sinds 1976 zijn Eminent 310. In elk geval is de string in dit fragment geen Eminent.

Fragment 2 is een zeer goede imitatie, mogelijk van een synthesizer met phaser, het is zonder meer geen Eminent 310

fragment 3 van Rob de Nijs is zeker geen Eminent.

Via een Franse liefhebber van JMJ en Eminent 310 weet ik dat de vroegere Franse artiest Francois de Roubaix ook op een Eminent 310 speelde, maar dan hebben we het over een FRanse bekendheid.

De afgelopen jaren heb ik wel diverse Eminents 310 verkocht, ook naar landelijk bekende studio muzikanten (althans bekend in eigen land zoals Griekenland e.d.)

Succes met je zoektocht naar originele E310 spelers.
Als ik er een weet, meld ik het.

Peter
 
In fragmenten 1 en 2 is zeker gebruik gemaakt van een Eminent 310. Het is algemeen gekend dat Christophe in de jaren 70 veel de eminent 310u heeft gebruikt. denk maar aan het album La paradis perdus. Trouwens, het is dankzij deze Christophe dat Jarre de eminent 310 heeft ontdekt. Bij het tweede fragment is zeker ook de Eminent 310 gebruikt. Dit nummer is afkomstig uit de LP Paris by night, en op de achterzijde van de hoes staat de eminent vermeld bij de instrumenten lijst.

Het 3de (heb ik inmiddels al verwijderd omdat ik ook twijfel, of er gebruik is gemaakt van de eminent 310).
 
Ja die nummers zijn ook geproduceerd door Jarre hoor..
 
Ik vroeg me eigenlijk af of er nog andere artiesten waren (buiten Jarre) die de Eminent 310 gebruik(t)en in hun producties.

Als je "eminent 310" intypt in eender welke videosite krijg je dan ook alleen maar filmpjes van bakkers, beenhouwers, en andere mensen die jarre naspelen.

... Jarre paste subliem de unieke klanken van de eminent toe in enkele van zijn beste nummers, ... en al wat erna komt blijken dus artiesten te zijn die hem gewoon immiteren of naspelen.
 
Back
Top