• Het Marktplaats Archief kan als naslagwerk worden gebruikt. Alle advertenties die in het archief staan, zijn gesloten en dus niet meer actief. De aangeboden producten zijn niet meer te koop. Advertenties worden naar dit archief verplaatst als de eigenaar de advertentie heeft gesloten of wanneer er langer dan 30 dagen geen activiteit op een advertentie is geweest.

    Het heeft dus geen zin om de aanbieders te benaderen met vragen over een product dat niet langer te koop wordt aangeboden. Doe dit dan ook niet. Het voorkomt ergernis.

Jean Michel Jarre starter kit: Eminent 310 + 70's Small Stone

Status
Er kan niet meer gereageerd worden.

Nisei

Ouwe rot
Lid sinds
26 september 2002
Berichten
1.716
Eminent 310 Unique Theatre + gemodificeerde 70's Small Stone Phaser

Prachtig Eminent 310 orgel met ingebouwde String Synthesizer. Jean Michel Jarre maakte dit apparaat onsterfelijk door er op zijn eerste albums veelvuldig gebruik van te maken. Alles werkt 100%.
Dit is het "luxe" Theatre model met ingebouwde verlichting die de aanschaf van een kerstboom overbodig maakt.

Onmisbaar voor de herkenbare Jarre sound is de Small Stone Phase Shifter. Het gaat hier om het 2e model, geproduceerd in week 36 van 1977.
Een nadeel van de Small Stone is dat het volume naar beneden gaat zodra je het effect inschakeld. Deze Small Stone heeft een ingebouwde instelbare volumeregelaar zodat je het effectvolume kan aanpassen en gelijk kan trekken met het effectloze geluid. Verder zit er nog een regelaar in om de Feedback aan te passen als je de "Color" switch omhoog hebt staan. Deze modificatie is professioneel uitgevoerd en kost normaalgesproken rond de €30. De 9 volt batterij aansluiting heeft een afschermkapje zodat hij geen kortsluiting kan veroorzaken als je het apparaat met een adapter gebruikt.

De Eminent 310 heeft een hoofdtelefoon uitgang die een te hoog signaal afgeeft om hem op een standaard line ingang aan te sluiten. Hiervoor is een adapter gemaakt die het signaal naar een normaal (mono) line signaal omzet en deze wordt ook meegeleverd.
Om vervoer makkelijker te maken zijn er zwenkwieltjes onder het orgel gemonteerd. De Eminent even van plaats verwisselen wordt dus een stuk eenvoudiger en kan door 1 persoon worden gedaan.
Ook wordt het hierdoor mogelijk om mee te doen aan een zeepkistrace maar dat raad ik ten zeerste af.

Eminent-1.jpg


Eminent-2.jpg


Eminent-3.jpg


SmallStone-1977-wk36.jpg


SmallStone-2.jpg


SmallStone-4.jpg


SmallStone-3.jpg


Eminent-adapter.jpg


€149
 
Last edited by a moderator:
De Smallstone werkt op een batterij of een adapter.
De Eminent werkt helaas niet op batterijen, alleen op 230V.
 
:verkoght: Net opgehaald door een zeer sympathieke Belgische producer.
 
Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Back
Top