Moog Slim Phatty voor $799

Da's gewoon een module versie van de LP - met evenveel knoppen. Het "gebrek" aan knoppen heeft me eigenlijk nooit gestoord aan de LP - editen is heel intuitief (behalve de arpegiator) en snel. Maar, ik moet zeggen dat dit zonder keyboard me minder aantrekkelijk lijkt en dat ik voor dat geld eerder voor een tweedehands ATC of SE-1 zou gaan. Een voyager RME trekt me ook veel minder aan dan een "echte" voyager. Joris
 
Echt wel! Is toch een Little Phatty zonder toetsen en die klinkt echt vet. Als je 'm kan daisy chainen dan maak je er een poly-Moog van...
 
Min of meer dezelfde knoppenstelling als op de Little Phatty toch? Gewoon rackversie.

Dan geldt hetzelfde als voor de keyversie: IK zou hem niet kopen omdat IK bij subtractieve synthese alles hands-on wil hebben. Maar daar verschillen de meningen over, getuige de populariteit van bv de The Source.
 
Wel super om iets goedkopen een poly phatty te maken.. toch had ik liever een uitrbereidingsbord voor mn phattty gehad.. 300 per stem lijkt me prima.

..Ter info, de phatty is bijna helemaal leeg, extra stemmen moeten er mkkelijk in passen.
 
Laatst gewijzigd:
De prijs is het meest bijzondere IMO. $799 is bijna $700 dollar goedkoper dan een normale phatty. Wordt een killer volgens mij voor die prijs. Ik wil er wel 1.

Gearjunkies heeft een betere foto.
 

Attachments

  • view_image.php.jpg
    view_image.php.jpg
    42 KB · Bekeken: 56
Laatst gewijzigd:
Idd, superpijs voor deze synth! Ik ben superblij met mn phatty, maar voor die prijs is het niet te evenaren! Portishead had zelfs z'n voyager weg gedaan voor een phatty.. omdat deze vetter klonk ;)

De Phatty is voor mij de beste prijs/kwaliteit die je kan krijgen, de sound van deze verpulvert bijvoorbeeld alles van Dave Smith.. die heeft ook mooie synths, maar de basisklank van de moog is zo vele malen beter. Ik heb veel synths gehad, maar nog nooit zoveel plezier gehad van 1 synth.. Aanrader!
 
voor die prijs is het opeens denkbaar om er vier te koppelen voor een UberPolyPhatty. als ik me niet vergis hebben moderne Moogs al een Midi cascade mogelijkheid... interessant!
 
Het leukst zou idd zijn dat ze voor pakweg 1200USD 4 of 5 voices in een bakje zonder knoppen zouden steken als voice expander (als een evolver rack) voor de LP. 4 "slim" LPs gaan toch nog redelijk wat plaats innemen.
 
$799 klinkt prima, maar vaak is dat dan gewoon 799eu hier... :(
 
Hoe weten jullie eigenlijk dat je deze polyfoon kan gebruiken icm een LP? Kan je 2 LP's ook cascaden om polyfoon te kunnen spelen ofzo?
 
Ik vind hem heel vet...Heb hier niet zo veel ruimte en wilde om ruimte te besparen (heb geen keyboards nodig)voor een se1x of voyager rme gaan.
Maar dit wordt nu ook een serieuze optie.......Hoef ik ook niet zo lang te sparen:D
 
gewoon 799eu hier...
daar kun je wel vanuit gaan ja. invoerrechten, transport, beetje marge voor de importeur... dat Euro-Dollar verschil is zo opgesoupeerd

Kan je 2 LP's ook cascaden om polyfoon te kunnen spelen ofzo?
kweenie zeker (zit nu op mn werk ipv in de studio) maar volgens mij hebben de Voyager en ook de LP dat al in de firmware. maar mijn geheugen is niet meer wat het geweest is dus ik kan me vergissen!
 
voor mij ook interessant, omdat ik geen ruimte heb....

nu nog een baan zodat ik dat ding ken kaupe :)
 
het is natuurlijk qua kosten interessant om de layout weinig te wijzigen en gewoon de keys en wheel controllers eraf te slopen, maar ik vind dit nou niet de meest geslaagde transformatie naar rack formaat. Een synth met keys zal vaak op een andere manier (performance) gebruikt worden dan een rack synth (expander, ver weg gestopt/ of tabletop module). Voor beide lijkt me een andere design filosofie dan ook gepast en nu blijft het design nagenoeg ongewijzigd en worden de voordelen van het rack formaat niet benut.

Als tabletop module lijkt dit ontwerp me erg lomp en plaats-behoevend en als expander neem ie ook veel ruimte in een rack in. Op rack synths mogen knoppen gerust ook met een hogere dichtheid op elkaar zitten en ik had het interessanter gevonden als Moog echt duidelijk een richting was uitgegaan met deze slim phatty. Ofwel een 1HE hoge voice expander ofwel een rack met meer knobs a la nord rack. Nu hangt het zo in het midden.
 
ik mag dat wel, die lompe "we passen gewoon de CNC frees aan en zo maken we alleen een control panel" is toch mooi, zo'n lekkere lompe bak op je desk? de LP is om te spelen/tweaken, niet om ergens in een hoekje alleen maar door je sequencer getriggerd te laten worden.
 
Back
Top