MFOS sequencer

Geen cv sequencer maar midi en erg leuk .....is de kleine sequencer van Paul Maddox... de Gorf

http://www.vacoloco.net/synths/gorf/
filmpjes zijn ook op deze site te bekijken....

ik ga kijken of er eventueel meer mensen interesse in deze sequencer hebben
en (indien het mag van Paul Maddox ) enkele pcb s laten maken....
als er interesse voor is is dan laat maar weten....:kroon:
 
Zou iemand van jullie eens in die handleiding kunnen kijken van de ik op de vorige pagina postte van mijn multimix standard issue 4? Ik snap namelijk echt niet waarom mijn multimix de scaling niet op 1V/oktaaf kan houden.
 
Laatst gewijzigd:
not bad.. deze trouwens ook niet

Dat mag ook wel voor dat geld. Ik zie net dat die Octopus $3.399,00 kost. Da's wel erg veel geld voor een sequencer.
Hou ik het toch maar bij de MFOS sequencer.
 
Zou iemand van jullie eens in die handleiding kunnen kijken van de ik op de vorige pagina postte van mijn multimix stooge issue 4? Ik snap namelijk echt niet waarom mijn multimix de scaling niet op 1V/oktaaf kan houden.

Telt de stooge een voltage op bij het inkomend signaal? Als dat 1 V is dan transponeert -ie keurig 1 oktaaf en blijven de toonafstanden gelijk. Of versterkt -ie het inkomend signaal? In dat geval wordt bij een versterkingsfactor van zeg 2x een ingangssignaal van 1 V een uitgangssignaal van 2V en een ingangssignaal van 2V een uitgangssignaal van 4V. Dus krijg je twee oktaven output met 1 oktaaf input.
 
Het lijkt erop dat ie dat laatste doet Vinnieq. Dat zou mooi klote zijn. Ik heb de vraag inmiddels ook op het Oakley forum gesteld.
 
Inmiddels gezien dat ik jullie verkeerde informatie heb gegeven. Sorry. Ik blijk niet de multimix stooge, maar de multimix standard gebouwd te hebben. Daar waar mogelijk heb ik het aangepast in mijn vorige postings.
 
Er zou toch een stand moeten zijn waar de versterking 1 is. Voor de andere modulatie bronnen (evt gequantised) geldt hetzelfde. Heeft Oakley geen 1x gain mixers? Of een gebufferde multiple. Of zoiets als de Doepfer A-185-2 Precision CV Adder
 
Hier het antwoord van Tony.

Yes, the maximum gain of the Multimix is around 1.1 and not 1.000. This was done because it is very difficult without trimmers and additional buffering to get the gain to be exactly 1.000 needed to give perfect scaling.

I deliberately made the gain higher than one so you could use the front panel pot to get as close to unity as you can. So the channel that handles the keyboard CV should be carefully adjusted to give you the scale you need.

But the Multimix, nor any other basic purpose mixer I would think, can handle KeyCV without this problem. I would normally recommend that the 1V/octave input on the VCO be used for the Key CV only and the separate Expo CV input be used for any sequencer transposition.

The VCO Controller module was also designed for this very job too. Its gain of the Keyboard CV input is trimmed to be exactly unity and can add up to two other CVs without changing scale.

Tony

Hij versterkt dus iets en dat veroorzaakt mijn probleem.
Maar de oplossing is volgens Tony de exp CV ingang op mijn oscillator te gebruiken om daar de sequencer aan te hangen. Dat ga ik dan vanavond maar eens proberen. Is volgens mij nog steeds lastig, omdat die exp CV ingang op mijn oscillators ook een "depth" knop hebben die dus weer afgesteld moet worden. Aangezien ik drie oscillators heb, zou ik dat dus voor alle drie de oscillators afzonderlijk in moeten stellen.
Misschien dat ik toch maar eens op zoek moet naar een 1x gain mixer in motm formaat.
Ik ben eerlijk gezegd een beetje anti doepfer.

We rollen wel van het een in het ander zo, maar wat is een gebufferde multiple en wat is het nut van zo'n buffer?
Ik heb wel multiples, maar die zijn heel simpel. Gewoon de sockets met elkaar verbonden en verder niks. volledig passief dus.
 
Laatst gewijzigd:
Je hoeft het niet bij doepfer te houden (ik heb er overigens geen probleem mee om hun utility dingen te kopen): Intellijel heeft ook aardige oplossing: Intellijel designs Unity Mixer module bij Scheiders http://www.schneidersladen.de/english.html . Een gebufferde multiple kun je juist niet gebruiken om te mixen omdat die unidirectioneel is, excuus.
 
Maar wat is het nut van een gebufferde multiple t.o.v. een niet gebufferde multiple?
 
Als je veel apparaten aansluit op een passive multi kan de spanning die het apparaat dat het ingangsignaal levert instabiel worden. Een (actieve) gebufferde multi zorgt ervoor dat er niet teveel gevraagd wordt.
 
maar kan je anders niet gewoon je keyboard normaal aansluiten en de sequencer op een fm mod input

Ja dat kan en dat is ook wat Tony zegt, echter heeft dat twee nadelen:
1) Ik moet nog steeds ontzettend veel moeite doen om 1V/oktaaf te houden, alleen nu met de FM depth knop op de oscilallator
2) Als ik meerdere oscillators wil gebruiken moet ik dat ook nog eens op elke oscillator afzonderlijk doen.

Het werkt dus wel, maar is gewoon vrij lastig om precies af te stellen.
 
Wat ik vaak doe (maar daar heb je misschien niks aan...):

MFOS seq -> Doepfer A156 quantizer (die heeft een transpose ingang) -> Yusynth Standards -> één tot drie VCO's.

Die Standards module is een lekker ding om vanuit één CV naar maximaal drie VCO's te gaan en dan aparte note en octave transpose te hebben, en is gelijk de CV buffer.
 
Correctie: die Yusynth module kan natuurlijk 9 VCO's aansturen, maar zoveel heb ik er niet dus daar dacht ik niet aan ;)
 
Back
Top