minimoog, mooi maar?

Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
de OSCar is bovendien niet bepaald een betaalbaar/beschikbaar alternatief, die synth is helemaaaal onvindbaar ;)
 
is id.d. wel weer schofterig duur. Maar goed, het is wat de gek er voor geeft natuurlijk.
Gelukkig is het synthforum een goede prijswijzer voor dit soort van woekerhandelaren.
 
Of anders voor een musonics gaan, nog moeilijker vindbaar..

http://cgi.ebay.nl/Moog-Musonics-Mi...8253441?pt=Keyboards_MIDI&hash=item3a5ec7c481

zou dat nou echt veel uitmaken nog: opgeschuurde kast, van binnen vanalles gereviseerd.
zou ie echt dat verschil waard zijn in "sound en feel"
zelf denk ik dat zo tot 3000+ ook best goed klinken , heb zelf een vroege 2000 met oud oscilatorbord gladde witte pitch wheels en zo. goed afgeregeld en waar nodig gereviseerd ( mn de condensators en toetsrubbers en zo )
ben er zeer tevreden over . maar misschien is de musonic echt een klasse beter ??
 
ben er zeer tevreden over . maar misschien is de musonic echt een klasse beter ??

Ik kan er helaas niet over oordelen, ik heb zowel geen minimoog als musonic onder handen gehad, maar ik kan me het niet voorstellen dat het prijsverschil soundwise gerechtvaardigd, er zit veel emotie in de prijs de laatste jaren is mijn bescheiden mening.
 
Ik weet niet wat je verzamelt, maar het interesseert me geen reet. :W
ja het interesseert je wel. Voornamelijk alles wat ik hier heb gepost, want telkens kwam jij de hoek omzeilen. Vanwaar die jaloezie? ben je niet tevreden met wie jij bent? Iedereen is uniek, weet je dat? En niet iedereen denkt hetzelfde. Ik hoef echt niet iedereen hier aardig te vinden of meelopen met de rest. Als ik mij irriteer aan een post van jou, omdat die linkt naar mijn doen en laten, dan laat ik het je weten. Ik mag me verweren. Jammer dat het via een woord "teringventje" moet, wat niet bij mij past, maar je luistert al jaren niet naar mij. Je blijft maar bezig.
 
er zit veel emotie in de prijs de laatste jaren is mijn bescheiden mening.

gelukkig wel, het blijven muziekinstrumenten !
 
nee joh als je alleen maar handelt met mooie muziekinstrumenten of wat dan ook zonder echt liefhebber te zijn om zoveel mogelijk winst eruit te halen heb je geen emotie...
 
dat krijg je als je met minimoogs begint
 
Minimoog en voyager moet je inderdaad niet vergelijken. De voyager is uitgebreider en in bepaalde objectieve opzichten beter, maar de mini heeft een ton subjectieve kwaliteiten die velen maar niet iedereen aanspreken.

Een Ferrari F50 is objectief ook de betere tov de F40, maar sommige mensen houden nu eenmaal van die crappy in elkaar getimmerde bak die belachelijk veel lawaai in het interieur heeft en waar het comfort stopt bij de bekleding van het instructieboekje. Omdat het zo'n eigenzinnig, stroef, historische mijlpaaltje is.

Als je budget beperkt is, zou ik een voyager (old skool is goedkoper, en als je geen gevoelsmens bent kan een RME ook) kopen om de minimoog klank in huis te halen. Maar als je voor jezelf bepaalt dat je gewoon die oude appelsienkist van een minimoog wil omdàt het zo'n charmante, van geschiedenis doordrenkte appelsienkist is, ga dan niet voor iets anders want dan is er geen alternatief.
 
rij nu volvo,
toch was rijden in m'n skoda130 anders rijden.
en hij reed altijd, er was over nagedacht , er zat niet veel in maar alles paste precies zodat het gewoon goed aanvoelde. je was bijna 1 met die auto ( en met de wereld om je heen vanwege de tochtige constructie )
je wilt niet weten waar ie me gebracht heeft , en had ik voldoende middelen zou ik er zo 1 willen bij hebben voor de feeling en het rijgenot.
nu is een minimoog een heel andere kwaliteit klassieker ( aanschafprijs lag waarschijnlijk boven de skoda ook nog eens) , maar ik probeer duidelijk te maken dat sommige gebruikszaken iets leveren waar ze gewoon erg goed in zijn en wat onafhankelijk is van comfort of hoeveelheid mogelijkheden en dat het spelen met zo'n instrument je brengt waar die anderen je daarom niet brengen. voor mij is de minimoog zo'n instrument, ik ken ook geen andere synth die dat zo perfect voor mij samen brengt. derhalve de term "stradivarius"
 
Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Back
Top