Kwaliteitsbehoud van't forum

Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Één van de definities van 'kwaliteit' is 'voldoen aan de verwachtingen'.

Aangezien hier ongeveer net zoveel verwachtingen zijn als zielen, zal het erg lastig worden om de 'gewenste' kwaliteit te leveren.
Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een enorm elitair en specialistisch forum te worden, maar volgens mij schiet niemand daar wat mee op.

De belangrijkste vraag is: welk doel heeft dit forum.
Volgens mij is dat het uitwisselen van kennis en ervaring tussen mensen met interesse in muziek die met elektronische hardware en software wordt gemaakt. De kennis en ervaring loopt derhalve per definitie uiteen en vanzelfsprekend in grote mate, gezien het aantal leden.

Er zijn daarom verschillende discussiegroepen en je kunt ook nog eens je eigen draad starten.

Mocht je dus een draadje starten met een vraag waar niet bepaald uit blijkt dat je al zelf veel energie hebt gestoken in het zoeken naar een antwoord, dan vind ik dat daar best door wat meer ervaren mensen op geantwoord mag worden dat je zelf wat meer mag ondernemen dan het starten van een draadje op dit forum.
Dat dat op een geheel sociale wijze mag gebeuren, spreekt voor zich.

Mijn ervaring op forums van diverse allooi heeft mij overigens geleerd dat alleen negeren van (irritante / domme / overheersen) individuen het beste werkt als je hun activiteiten op het bewuste forum wilt doen afnemen. :Z

Daar tegenover, als je echt een hardcore fanaat bent die wil discussiëren hoeveel fahrad de condensator mod in je obscure Russische compressor moet zijn, dan open je ook je eigen draadje.
Dat er dan weer anderen zijn die je weer een vreselijke nerd vinden, is dáár dan weer het risico... Maar goed, iedere heug z'n meug 8>

Kortom, wees assertief, niet te pedant en laat iedereen in z'n waarde.

Totdat ze de regels gaan overtreden, want dan volgt er gewoon een IP ban. :smeris:
 
jongens, het is heel simpel, alles is door de PC llaagdrempeliger geworden.
iedere klojo met een PC en een internet verbinding kan zich tegenwoordig "producer" noemen.
Daar is geen commitment, dedication, talent en zelfstudie meer voor nodig.
al die pauper komt nou ook hier. en daar doe je niks aan....

Persoonlijk vind ik het onzin om de gemiddelde kwaliteit van het forum te laten bepalen door enkelingen die noobvragen stellen terwijl de kwaliteit met veel verschillende zaken samen hangt.

Volgens mij is de voornaamste irritatie dat die noobvragen steeds bovenaan in het 'berichten van vandaag' overzicht komen te staan.

Als dat echt het enige is, dan is dat simpel op te lossen, maak een 'noob vragen'- sub forum en laat die niet in dat overzicht verschijnen.

Iedere noob-vraag die ergens anders wordt gesteld wordt naar dat sub-forum verplaatst, kunnen zij die wel behoefte hebben om te antwoorden daar af en toe eens kijken en posten, probleem opgelost. :peukie:
 
Ik verbaas me echt over sommige reacties hier,
iedereen is hier NOOB op een bepaald gebied, er is altijd wel iemand die meer weet dan jij over een bepaald gebied. Ik vind het echt complete onzin dat iemand hier gaat zitten bepalen wie wel of niet genoeg weet om een vraag te mogen stellen. Dat vind ik gewoon een enorm vertoon van zelfverheerlijking en gespeend van enig realiteitszin.

Als iemand zich zo ergert aan anderen omdat die zelf denkt zoveel te weten dan moet die die beginnersthreads gewoon niet lezen. Iedereen is vanaf nul begonnen, en dan kun je wel zeggen dat iemand zijn beginnerskennis maar ergens anders weg moet halen, maar dat is gewoon complete onzin. Zelfs als iemand nog nooit een noot heeft gespeeld of geen enkel idee heeft hoe die een beat moet maken ,maar er wel in geinteresseerd is, dan moet je juist blij zijn als forum dat ze jouw forum daarvoor uitkiezen. Want blijkbaar is je forum aantrekkelijk genoeg voor die persoon om zijn nieuwe interesses uit te breiden. En wie weet wordt die wel zo enthousiast dat die over 2 jaar iedereen hier compleet wegblaast met zijn producties.

Dat de oudjes hier veel moeite hebben moeten doen om wat ervaring op te doen wil niet zeggen dat de huidige generatie dit hele oude antieke pad ook moeten gaan doorlopen. Techniek en informatiestromen veranderen continu, maak daar dan ook gebruik van en sta open voor die nieuwe zaken. Vasthouden aan oude vastgeroeste gewoontes betekent gewoon stilstand voor jezelf.

Steek al die negatieve energie gewoon in jezelf, zodat je zelf ook beter wordt en wat meer leert over je hobby / vakgebied. Wie weet worden je eigen skills dan ook weer een stuk beter :)
 
is er een makkelijke , snelle, en vooral goedkope manier om een monotron om te bouwen tot een MS20 ?

:koffie:

Hmm,. ik zou daar eerder een mc-303 voor nemen,.. 8)

Enneuh,.. Ik weet een hoop van een hoop,. maar er is nog veel meer dat ik niet weet!
Als ik een vraag heb,.. dan stel ik die gewoon,. lekker boeiend of er lui zijn die er veel meer vanaf weten,. ik moet door,..
Ga ik toch niet de halve dag een koreaanse manual doorploeteren terwijl er gewoon jongens zijn met praktijkervaring
die met een gebruiksvriendelijk antwoord kunnen komen!
Als die me niet willen helpen omdat ze willen dat ik dan ook maar eerst koreaans moet leren,.
"Ach,.. whatever turns you on" denk ik dan. Er zijn zat lui die wel behulpzaam willen zijn.
Meestal doe ik trouwens een belrondje,. Mijn netwerk is groot en vriendelijk,..
dan wordt je tenminste niet gelijk afgebrand.

Daarentegen ga ik ook rustig een halve dag googlen voor een probleem van iemand anders,..
En als je met een sneeuwstorm op station Delft staat en de trein rijdt niet meer vanwege de knmi waarschuwingen,..
Dan bindt ik de sneeuwkettingen om en kom ik je redden.
What goes around comes around!
 
Laatst gewijzigd:
NOU EN?
datzelfde kan je allemaal zeggen over bv mijn instrumentbeheersing of de originaliteit in jouw tracks
in principe is t aanwijzen van de betreffende paupers alleen maar een manier om jezelf beter af te schilderen en of dat nou zulk kwalitatief hoogstaand gedrag is..





jongens, het is heel simpel, alles is door de PC llaagdrempeliger geworden.
iedere klojo met een PC en een internet verbinding kan zich tegenwoordig "producer" noemen.
Daar is geen commitment, dedication, talent en zelfstudie meer voor nodig.
al die pauper komt nou ook hier. en daar doe je niks aan....

Vroeger ging je werken, spaarde je voor een synth en keerde je je spaarvarken leeg in Nederland Muziek of Feedback, je was trots, ging pielen las de handleiding en ging daarna de dialoog aan.

Nu ziet iemand een filmpje op YouTube, gaat naar de Pirate bay, is t'e lui om de manual te lezen en stelt de meest idiote vragen. Waarom? er is geen dedication en commitment. er zitten hier zo veel gastjes die even casual met Fruity Loops "hardcore kickje" spelen als een uur lopen gamen op hun X-box of hun hyves profieltjes updaten voor de chicas. die gasten maken geen muzsiek, hebben geen talent of passie, maar doen alleen maar aan "me too"......
 
Ho Stop! ik heb geen problemen met mensen die graag ergens moeite in willen steken.
Dus mensen die iets WILLEN leren.

Ik kan met nog die Dutch House lead thread herinneren, waar Yoozer verwijst naar het Massive forum en ik Parkito preset 14 aanraadt. Guess what was more interesting for TS?

Of de Melodyne (of even later welke andere gratis correcitie plug dan ok) in een live setting gebruikt kan worden. Subgroover geeft 1 vinger en TS blijft maar doorzeuren om een complete stap voor stap handleiding.

Dat soort topics moeten i.d.d. gewoon in een NOOB area. of gewoon verwijdered worden.
 
omdat?

en waar ligt dan de grens
wie bepaalt of iemand er genoeg effort in stopt
 
denk het type vraag. En van de andere kant het is ook niet verplicht om je aan dit soort vragen te storen het is ook wel weer grappig soms. Dus eigenlijk is er helemaal niks aan de hand
Het probleem is niet de vraag, maar de reacties die het oproept en daar, beste kijkbuiskinderen, zijn we zelf verantwoordelijk voor ;)
 
omdat sommige dingen ZO voor de hand liggen dat hoef je niet voor te kauwen...
je bepaald natuurlijk zelf hoeveel moeite je moet doen, maar als je iets nou eens zelf een beetje uitpluist leer je ook nog eens wat i.p.v. " afkijken"...... en de volgende keer kan je iets zelf reproduceren waardoor je geen vragen meer hoeft te stellen en niet op 1 of ander forum moet gaan tikken maar gewoon lekker muziek kan maken. EN als je merkt dat je als beantwoorder meer moeitje doet dan de vragensteller dan is er iets scheef.....
 
ja
maar dat is t gemis van de vraagsteller
niet van t forumlid die zich zoveel beter voelt dan de n00b
en wil de vraagsteller verder komen
dan zal ie uiteindelijk wel leren dat dat niet de weg is
 
Kunt u mij dit zogenaamde recht even uitleggen?

Nee,.. dat kan niet,.. Want als mensen ineens,. als in een redelijke discussie,.. zichzelf gaan verduidelijken en hun standpunten met logica gaan beargumenteren is alles ineens een stuk minder leuk en de draadjes ook een stuk korter!
Dan wordt t een stuk stoffiger en voor je t weet is alle fun er uit en worden mensen chagerijnig en gaan ze schelden en hop,.. BAN!!!
 
nouja, beter voelen hoeft natuurlijk niet persee.

het is een persoonlijke beslissing, maar ja, het kan wel irritatie opwekken....
steek je de helpende hand uit wordt het niet, mss naar je eigen mening, gewaardeerd....mja dan houd de hulp snel op.

Ik moet wel zeggen dat antwoorden vaak ook heel suf zijn zoals:
" Je moet aan de knoppen draaien...." tja, dat zegt natuurlijk niks als je een synth met 80 knoppen voor je neus staat....
 
ja
maar dat is t gemis van de vraagsteller
niet van t forumlid die zich zoveel beter voelt dan de n00b
en wil de vraagsteller verder komen
dan zal ie uiteindelijk wel leren dat dat niet de weg is
Ik vind dat je hier een goed punt hebt!... Uiteindelijk moet je t toch in je 1tje(of meerdere) uitvogelen en in de praktijk brengen.....(en met een beetje medewerking van de mensen die mensen wel graag op gang willen helpen)
@ raphie ... ik begrijp je punt wel met de dedication etc. Tuurlijk ik zat "vroeger" ook de manuals door te spitten en af te vragen wat nou een filter was etc... maar ik denk dat als ik de communicatie middelen van nu toen had, ik ook noob vragen zou gaan stellen... en inderdaad 1 vinger geven en een heel stappen plan te verwachten ... tja... das idd wel veel gevraagd...(en vraag ik me af of je dr uiteindelijk echt iets aan hebt) Ik vind wel een moeilijk vraagstuk al met al.... Maar desalnietemin hoop ik dat ik nog wel veel noob vragen zou tegen komen want daar is dit forum natuurlijk voor denk ik... Maar mischien is een sub forum wel een goed idee.. ..
EDIT: nu begrijp ik wel dat alle oude rotten hier lees: hardware liefhebbers de boel wel zien dichtslibben met vst genazel en hardcorekick topics... begrijp dat ze,jullie dat wel zonde vinden........
 
Dat de oudjes hier veel moeite hebben moeten doen om wat ervaring op te doen wil niet zeggen dat de huidige generatie dit hele oude antieke pad ook moeten gaan doorlopen. Techniek en informatiestromen veranderen continu, maak daar dan ook gebruik van en sta open voor die nieuwe zaken. Vasthouden aan oude vastgeroeste gewoontes betekent gewoon stilstand voor jezelf.


Tja die informatie stromen staan alweer een jaartje of 10 vast. Google is je beste vriend met een reden, iemand die in deze tijd niet de moeite wil nemen om zelfs maar zelf 1 ding te googlen mag van mij gelijk weer opdonderen, het schijnt zelfs heel normaal te zijn om van te voren te zeggen dat je er allemaal maar geen zin in hebt en iemand het maar ff in hapklare brokken voor je neertyped. Dat is toch de omgekeerde wereld? Vooral als je kijkt naar wat voor manieren er de laatste 10 jaar zijn ontstaan om zelfstandig antwoord te kunnen vinden op de meeste vragen.
 
Deze draad begint aardig op een n00b-draad te lijken, zo.
Ben ernstig in dubio of ik 't nou ga negeren of niet... denk 't wel, na dit bericht.
Weinig productief wat hier gezegd wordt ;)
 
Al moet ik me als moderator eigenlijk afzijdig houden van dit soort meningen heb ik er wel gewoon één. 8)

De definitie van het woord forum is denk ik wel duidelijk dus daar zal ik niet op ingaan. De definitie omschrijft echter wel degelijk de doelstelling van dit forum en vanuit die optiek is het eigenlijk interessanter om de mensen die een schijnbaar eeuwige voorraad klaagzang hebben te weren dan een een kennis test te houden alvorens iemand wordt toegelaten op het forum.

Waar gaat dit nu eenmaal over? Je hebt bij alles in het leven verschillende gradaties van kennis en kunde lopende van beginners naar medioren tot gevorderden/experts. Is het nu echt nodig om elitair te gaan lopen doen als je in de laatste categorie valt?

Als je je irriteert aan leden die volgens jou domme vragen stellen is er één heel simpele oplossing; Negeren en de leden die wel bereid zijn een enthousiast/beginnend lid te helpen concrete antwoorden laten geven zodat die persoon verder kan.

Feit is gewoon dat dit een open forum is en er is geen intentie om dat te veranderen.
 
Deze draad begint aardig op een n00b-draad te lijken, zo.
Ben ernstig in dubio of ik 't nou ga negeren of niet... denk 't wel, na dit bericht.
Weinig productief wat hier gezegd wordt ;)


Ga eens inhoudelijk op mijn bericht in dan, ik heb wel een punt, dus wees niet bang hou je niet afzijdig en geef je mening.

Op deze manier kom je dr een beetje goedkoop vanaf. :)
 
Maar is het dan teveel gevraagd om eerst zelf te gaan zoeken , en mocht het dan echt
niet lukken kun je alsnog een vraag stellen.
 
Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Back
Top