Simpele touchpad sampler

jick

Stamgast
Lid sinds
24 augustus 2010
Berichten
250
Locatie
Zeeland
Ha allemaal,

Ik maak in mijn nieuwe band regelmatig gebruik van samples, die ik vantevoren met mijn synths heb opgenomen. Nu zoek ik een gemakkelijke sampler waarmee ik deze samples in een live-setting gemakkelijk kan starten (met één druk op een pad ofzo), zodat ik mijn toetsenpartijen kan blijven spelen. Omdat het aanbod zo gigantisch is, vraag ik hier wat hulp. Welke merken/series zijn goed, handig? Het enige wat ie dus moet doen is playback van eerder op de computer/synth opgenomen (WAV) samples, er hoeven verder geen effecten meer aan pas te komen omdat dat allemaal al geregeld is..

Ik hoor heel graag de mening(en) van iemand(en) die hier veel meer verstand van hebben dan ik! Alvast bedankt!
 
ik zie deze vaak bij bandjes die meer muzikanten zijn dan gear fetishisten

Dat zijn de betere ;-) Ik ben allereerst muzikant, maar eigenlijk ook wel gear-fetishist, alleen laat het budget dat niet altijd toe...

Bedankt, twee interessante opties! Beide werken met geheugenkaart om samples te importeren neem ik aan?
 
aangezien je het had over samples die met de computer zijn gemaakt leek het mij logisch dat die computer ze dan ook weer kan uitspugen :p

Maar nu begrijp ik dat je dus een los hardware kastje wil, geen laptop (bv) + controller.

Dan is zo'n sp404 idd leuk.
 
Een MPC-500 kan dat natuurlijk ook. Wat duurder maar je kan wel via USB sample in laden. Nadeel: terwijl Boss/Roland bakjes rechtstreeks van kaartjes aflezen moet je bij MPCs eerst de samples van een kaartje in het geheugen laden. Gebruik ook compactflash ipv smartmedia: tot 2 gb ipv 128mb of zo en iets makkelijker te vinden.
 
kan de motif geen samples afspelen? ik heb geen dee hoe die dingen werken, maar anders met een externe pad controller die geconfigureerd is om noten te sturen naar een split program ofzo.
 
aangezien je het had over samples die met de computer zijn gemaakt leek het mij logisch dat die computer ze dan ook weer kan uitspugen :p

Maar nu begrijp ik dat je dus een los hardware kastje wil, geen laptop (bv) + controller.

Dan is zo'n sp404 idd leuk.

Haha, sorry voor de onduidelijkheid, maar dat wil ik inderdaad :)
De motif speelt zeker samples af, ik kan bijvoorbeeld mijn eigen samples onder toest A-1 zetten (de laagste bij mij), maar punt is dat ik die noot dan volgens mij moet vasthouden, waardoor ik een hand kwijt ben tijdens het spelen. Want voor zover ik weet heeft 'ie geen functie die de sample verder laat lopen terwijl je de toets alweer loslaat. Ik zal voor de zekerheid ff navraag doen op motifator.com.

in ieder geval lijkt zo'n Rolandje me wel een leuk kastje! Ga es ff op zoek.. Bedankt allemaal!
 
Je zou ook een goedkope ouwe sampler kunnen nemen, en daar een controllertje aan hangen.
Nog goedkoper :D
 
Cool :okdan:

Ik heb net uitgevonden dat wanneer ik een sample in een drumkit zet, hij de sample blijft afspelen. Dan triggert ie dus wel en hoef ik verder niets te doen.
Nu alleen zorgen dat ik de goede toets pak en niet per ongeluk een andere meeneem waardoor ik twee samples door elkaar ram 8)

Daarom is een samplertje toch wel een mooie optie denk ik.. Eens kijken of ik zo'n roland bakje op de kop kan tikken..
 
maar dan is een padkontrol ofzoiets toch prima? Je kan daarvan de pads noten laten uitsturen. midikabel naar de motif en gaan.
 
Klinkt erg perfect cult! Kun je in zo'n ding specifieke noten uitsturen ja? In dat geval kan ik inderdaad met een padcontrol via midi een serie toetsen aansturen die niet eens op de Motif zitten en alleen bereikbaar zijn wanneer je OCTAVE-1 gebruikt (snappie?).. Weet je toevallig een voorbeeld van zo'n ding met een stuk of 12, 16 pads ofzo? Klinkt wel erg interessant!

Ik kom steeds dichter bij de totaaloplossing geloof ik :-)
 
Weet je toevallig een voorbeeld van zo'n ding met een stuk of 12, 16 pads ofzo?
>>>>

De voormelde PadKontrol van Korg heeft 16 pads, je kan per pad midi noot én midi kanaal instellen en de toggle instelling kiezen (dus voor je sample te blijven spelen of niet).
Ipv andere (niet gebruikte) noten te kiezen lijkt het me nog veiliger om de samples op een ander midi kanaal te laten triggeren (heb geen Motif, maar zou me verbazen als dat niet kan).
 
padkontrol zal het inderdaad prima kunnen en is uitgebreid in te stellen in de apparaat zelf. De laatste tijd is de markt overspoeld met goedkope controllers, maar niet alles heeft ouderwetse midi poorten(meestal usb). Daar moet je denk ik op letten.
 
Back
Top