Reactiesnelheid stage piano

bonzo

Stamgast
Lid sinds
26 Maart 2008
Berichten
422
Locatie
Hasselt WERELDSTAD (België)
Hoi allemaal. Ik zoek een nieuwe piano met twee belangrijke eigenschappen:

1. Ik ben op zoek naar een stage piano waarmee je klanken kan wisselen zonder dat je het hoort. ik heb o.a. een vr760, en een Yamaha S80 gehad maar als je wisselde van orgel naar pianoklank, zat daar een fractie van een seconde tussen en dat is te lang. Als ik klik moet ik mijn nieuwe klank onmiddellijk hebben. Bij mijn oude MK-80 had ik dit probleem niet, misschien omdat het aantal klanken zo beperkt was. Mijn voorkeur gaat naar iets met zelf te kiezen presets. De Korg sv1 met zijn presets lijkt fantastisch, maar heeft een heel groot gebrek. Er is geen benden of jogging wheel...

2. De piano moet een bender of jogging wheel hebben, die ook werkt op de pianoklanken, want dat is niet bij alle merken en types het geval.

Alle voorstellen zijn welkom! Iemand een leuke ervaring gehad?

thanx
 
Misschien eens 2 tips:

Ik ken veel Yamaha spul maar de S80 niet in detail. Ik kan me wel voorstellen dat je een zgn. 'multi' kunt gebruiken waarin je meerdere patches op verschillende midi kanalen kunt zetten. Je kunt dan zonder problemen switchen tussen midi kanalen.

Bij de meeste synths is de functie van de bender te programmeren. In een preset mag ie misschien niet actief zijn maar dat is vaak wel aan te passen.
 
Hoi, bedankt voor de input!

Met performances lukt het niet... Ook even erbij zeggen dat het om live- gebruik gaat. Ik ben b.v. piano aan het spelen, waarop ik plots een ander sound nodig heb...

Het handigst is gewoon op één knop duwen voor een andere klank...

Bij Yamaha kon ik niet bij alles types een tremolo op piano gebruiken. Bij de S80 lukte wel. Alvast bedankt voor de reacties! Als je nog ideeën hebt hoor ik ze graag!
 
De Nord stage, heeft me eigenlijk al wat te veel functies. Ik gebruik ook nog externe fx (oude analoge bak) op mijn piano en hier heb ik geen plaats meer om er iets op te zetten ;-) De prijs valt ook nogal tegen, hé.
 
Met performances lukt het niet... Ook even erbij zeggen dat het om live- gebruik gaat. Ik ben b.v. piano aan het spelen, waarop ik plots een ander sound nodig heb...

Het handigst is gewoon op één knop duwen voor een andere klank...

Met een (je?) S80 een performance programmeren en de sliders (volume voices 1 t/m 4) gebruiken om te switchen? Dat gaat toch net zo snel als een knop indrukken? De S-synths en de Motifs van Yamaha maken deze manier van werken mogelijk. Waarom lukte dat niet?

Volgens mij kon zoiets (met sliders) ook op de RD700 van Roland, maar dat is voor mij al een jaartje of wat geleden.

Volgens mij is het 'seamless' switchen tussen losse patches (ook vloeiende overgang van effecten, geen afgebroken reverb o.i.d.) iets wat veel minder synths kunnen. De Fantom G misschien? Er is daarover ergens een draadje geweest, even searchen dus.
 
De Motif's (in ieder geval de XS) kunnen dat, als je in de song-mode werkt. Dan kan je max 16 sounds naast elkaar zetten en switchen zonder haperingen.
 
Laatst gewijzigd:
Heel erg bedankt voor de info!

Ik ben vandaag de Kawai mp5 gaan testen en daar hoor je werkelijjk niets bij het switchen. ik ga vlekkeloos van ep naar grand of orgel, zonder klik, tenzij je het sustainpedaal inhoud. Dat wordt ie dus, want hij klinkt erg goed. kost blijkbaar 1299 inclusief hard case bij thomann, maar ga ook nog eens tweedehands zoeken,

Iemand:engel: ?
 
Kurzweils kunnen dat in de regel ook. Je switch zonder stilte over naar de volgende klank.
 
Back
Top