Effecten op kanalen of inserts?

Reetkever

Ingeburgerd
Lid sinds
27 februari 2010
Berichten
34
Ik ben nu een half jaartje aan het klooien met afmixen, en dan bedoel ik vooral de volumes. Bij het afmixen begin ik altijd met de kick en de melodie, want die horen het beste erdoor te komen ( hardcore muziek ), het probleem is dat als ik 1 van de 2 harder zet, je raad het al, komt de ander er niet goed meer door..

Ik heb veel geklooid met eq en compressie, dat helpt zeker, maar helpt niet genoeg om ze allebei genoeg ruimte te geven..

Nou denk ik zelf dat het te maken heeft met output channels... ik gebruik vaak effecten op de inserts van de vst, maar ook op het output kanaal ( in dit geval stereo output 3+4 ) en op een of andere manier duwen ze elkaar gewoon weg in volume...

Ik heb nog een spectrum analyzer ( om de frequenties te bekijken ) gebruikt , en als ik bv alleen de melodie aanzet dan komen de frequencies in db, met of zonder eigen output kanaal, niet verder dan ongeveer -12 db... :? terwijl mijn main stereo ouput al staat te clippen :frons: en nee eq en compressie verhelpen dat niet !

Iemand enig idee wat voor probleem dit kan zijn ? :Z

Alvast bedankt, :mega:

Jeff
 
en nee eq en compressie verhelpen dat niet !
Toch moeten ze dat wel doen :). Wat heb jij dan voor een melodie dat 'ie in het bereik van de bas zit te rotzooien, of wat heb je dan voor een kick? Die dingen zouden niet eens bij elkaar in de buurt moeten komen.

Iemand enig idee wat voor probleem dit kan zijn ? :Z
Sidechaining ook al geprobeerd? Dat je een van de twee even wat omlaag haalt wanneer de ander naar voren moet komen? Anders volume automaten, werkt vaak net zo goed.
 
Op je output/master hoor je eigenlijk geen fx te zetten
Dank u :D weet ik dat ook weer.

Wat heb jij dan voor een melodie dat 'ie in het bereik van de bas zit te rotzooien, of wat heb je dan voor een kick? Die dingen zouden niet eens bij elkaar in de buurt moeten komen.

Nou het probleem is meer dat de melodie te onstabiel is in frequenties.. bijvoorbeeld: soms schiet de freq rond de 800 opeens 12 db boven het gemiddelde db uit.. wat er weer voor zorgt dat die gaat clippen.



Nou heb ik net nog zitten klooien met eq en een limiter op de synth gegooid.. dit is het resultaat :koffie::

Bekijk bijlage Komt ie dan.mp3

Verwacht geen meesterwerk echter, melodietje is ff snel gefixt.
 
Back
Top