Toch niks mis met verzenden van/naar Belgie?

Nisei

Ouwe rot
Lid sinds
26 september 2002
Berichten
1.716
Een Belgisch forumlid heeft iets te koop wat ik graag wil kopen maar hij zegt niet aan verzenden te doen omdat hij daar zeer slechte ervaringen mee heeft.
Iets wat vanuit NL naar hem werd gestuurd kwam tot 2x toe retour afzender.
Ik heb er nog nooit van gehoord dat de Belsische posterijen zo slecht zijn en heb zelf nog nooit problemen gehad met zendingen naar en vanuit Belgie.
Het gaat maar om een klein pakketje en ik baal er behoorlijk van want je fietst niet zo even van Leeuwarden naar Antwerpen.
Heeft er hier iemand wel hele slechte ervaringen?
 
Verzenden van Belgie gaat best via TNT post (is via Kiala, www.kiala.be in Belgie). Met de belgische post versturen is inderdaad om verliezen vragen ... Ik doe het ook niet, ik ben ook al pakjes kwijt of beschadigd gehad (en meestal duurder dan TNT overigens).

Met TNT naar NL werkt goed en is heel betrouwbaar: indien iemand niet thuis is kan het pakje op het postkantoor in Nl opghaald worden, dus geen probleem met retour. Er is een tracking systeem maar dat is nogal bizar (is eigenlijk bedoeld voor terugzendingen van postorder-bedrijven voor het Belgische deel) en traag (tegen dat het in het TNT systeem zit is het pakje meestal al besteld).

Omgekeerd is Be -> Nl met TNT post echter problematischer. Er zijn 3 aanbiedingen op opeenvolgende dagen en daar is niks aan te doen. Dus als je op je werk bent belandt er een kaartje in je bus. Je belt de volgende dag, maar dan is het pakje reeds een tweede maal aangeboden. Dus moet je maar zorgen dat je de volgende dag thuis bent, anders gaat het pakje inderdaad onherroepelijk terug. Ik kan inmiddels met mijn plaatselijke TNT bediener (is in franchise, dus geen TNT personeel) wel goed overweg (is een vriendelijke surinamer die helaas geen "vlaams" verstaat - wel Nederlands hoor - maar ik spreek er maar engels tegen) en ik kan gewoonlijk nog een afspraak bij hem thuis regelen. Handig is wel anders, echter. Joris
 
Laatst gewijzigd:
Wel,
IK heb al heel wat succesvolle aankopen kunnen doen op marktplaats,
dus van ndl naar Belgie verstuurd...

't is wel zo, als ik me niet vergis,
dat het altijd een andere courier, of zelfs courier-dienst is
die het pakket komt aanbieden... UPS - TNT - Taxipost - De Post...

Ook de tracking code is niet te achterhalen.
Alleen bij music store vanuit Keulen is dit wel correct tot nu toe...

Ik heb ook al wat verzonden, via de belgische post, naar ndl,
maar dat kwam erg laat aan, mss wel 2 weken...

Intern in belgie, werkt de post wel correct,
maar geen idee hoe het eigenlk zit met de internationale zendingen...

Ik denk idd, beter af te zijn met het pakket te laten komen ophalen
door TNT of UPS, ipv het in 't postkantoor af te geven....

alé,
'k heb zo ook ooit is m'n Amiga turbo card aangetekend opgestuurd naar
Frankrijk, en dat ik ook goed aangekomen, en teruggekomen na de herstelling..

Mits het nodige geduld,
en dikwijls met een berichtje dat er een probleem is...

en tja,
'k heb zo ook eens 2 maanden na ontvangst van het pakket,
een antwoord gekregen op een tracking code, per brief, van de belgische post....

idd,
ndl <> Bel
 
ik kan je allesinds zeggen dat ik de belgische post wel degelijk haat mits ik Belg ben, enough said
 
Ik woon zelf in Antwerpen en kan zeggen dat de post hier een ramp is.
Brieven komen regelmatig niet aan (zelfs de brieven om te gaan stemmen voor de verkiezingen heb ik nooit ontvangen, ik krijg soms aanmaningen voor betalingen waar ik nooit een origineel van ontvangen heb,...), pakjes worden gestolen, geopend, beschadigd of blijven wekenlang onvindbaar tot ze er dan plots zijn, enz.
Iets belangrijks versturen met de post in België is gewoon om problemen vragen.

Vandaar dat ik bv. geen abonnement op Future Music neem: die tijdschriften zouden toch maar gestolen worden.

Ooit heb ik van een postmedewerker gehoord: wij stelen omdat men ons zo weinig betaalt voor ons werk... Tja :r
 
Persoonlijk heb ik geen slechte ervaringen met de Belgische post, alleen als men een pakket wil aanbieden wanneer je niet thuis bent:
- 2 dure boeken werden zomaar op straat aan de voordeur achtergelaten.
- met een ander pakket: briefje in de bus: pakket kan 5 dagen later afgehaald worden in een postkantoor 20 km van mijn huis.

ook een mooie: ik sta op mijn oprit, naast mijn huis, ik zie de postbode op z'n bromfiets passeren en knik nog een goeiedag. Hij stopt aan mijn deur en steekt iets in de bus. Ik ga naar binnen om te kijken en 't is een bericht van afwezigheid voor een aangetekende zending waar ik dan weer twee dagen later zelf om moest gaan. In mijn dorp is geen postkantoor meer, wel een zogenaamd "postpunt" in de plaatselijke krantenwinkel: je brieven liggen dan in een schoenendoos tussen de Flairs en de "Dag Allemaal".
 
(Belg)

ik koop ook via de reguliere post dingen vanuit het buitenland (Nederland, Duitsland, Frankrijk, maar vooral Engeland) Van boeken tot gsm tot DVD's en kleine synths et.c.

Kan niet zeggen dat ik ooit een probleem heb gehad. Als ik niet thuis ben, wordt er een briefje in de brievenbus gestoken dat ik het poststuk de volgende dag kan ophalen in het nabijgelegen postpunt, soms in het iets verder gelegen postkantoor. Enige nadeel is de soms lange wachtrijen in het postkantoor....


(EDIT: ) Ik denk dat de kwaliteit van de Belgische post sterk afhangt van waar je woont. Heb bvb. al veel horrorverhalen gehoord van mensen die in Antwerpen wonen (maar ook dit is anekdotische info)
 
Als ik dat zo lees begrijp ik dat degene met wie ik heb gesproken huiverig is om dingen te ontvangen. Echter gaat het in dit geval om iets wat hij zou moeten verzenden. Als je dat verzekerd doet lijkt het me dat hij geen risico loopt. Als het pakket zoek zou raken heb ik de pech mijn spullen niet te krijgen maar hij (en uiteindelijk ik) krijgt het geld wel weer terug.
 
Ja, maar voor de zekerheid: best verzenden met kiala (=TNT post) of UPS/andere couriersdienst. NIET MET DE BELGISCHE POST ! Met de Belgische post naar Nederland verzenden heb ik ook al een "verdwenen" pakje gehad. Joris (Ik woon niet in Antwerpen, maar in Leuven - ik geloof dat het probleem met diefstal van pakjes wel meer in de sorteercentra zit.)
 
Ik heb hem maar voorgesteld om het via UPS te doen. De kosten vallen me eigenlijk best wel mee. Aangetekend en verzekerd komt dat uit op zo'n €25
Als ik een pakket tot 5 kg naar Belgie verstuur via TNT ben ik ook al bijna €20 kwijt. Tussen de 5 en 10 kg kost het je ook al €25
 
Denk dat ik al 30 items via de post DE POST heb verzonden nooit geen problemen binnen of buitenland.
 
Zoiets heb ik dus ook al aan hem voorgesteld.
Hatseflats!
 
Persoonlijk heb ik geen slechte ervaringen met de Belgische post, alleen als men een pakket wil aanbieden wanneer je niet thuis bent:
- 2 dure boeken werden zomaar op straat aan de voordeur achtergelaten.
- met een ander pakket: briefje in de bus: pakket kan 5 dagen later afgehaald worden in een postkantoor 20 km van mijn huis.

ook een mooie: ik sta op mijn oprit, naast mijn huis, ik zie de postbode op z'n bromfiets passeren en knik nog een goeiedag. Hij stopt aan mijn deur en steekt iets in de bus. Ik ga naar binnen om te kijken en 't is een bericht van afwezigheid voor een aangetekende zending waar ik dan weer twee dagen later zelf om moest gaan. In mijn dorp is geen postkantoor meer, wel een zogenaamd "postpunt" in de plaatselijke krantenwinkel: je brieven liggen dan in een schoenendoos tussen de Flairs en de "Dag Allemaal".

[Nederlander woonachtig in Belgie]

Ik kan dit bevestigen. Ik heb redelijk wat ervaring met het versturen van post vanuit zowel Nederland als Belgie en ik verstuur ook regelmatig CD's voor Premonition Factory naar de USA, Japan etc.

Normale post, NL-BE of BE-NL, duurt tussen de 7-14 dagen, priority mail ongeveer 3-4 dagen. Mijn advies: altijd priority mail gebruiken, dat scheelt meestal toch wel.

Ik moet zeggen dat die postpunten wel een verbetering zijn tov de oude postkantoren. Mbt de oude postkantoren, dat waren volgens mij meestal niet de meest slimme mensen die daar zaten en ze waren maar open tot 16:00 en tussen de middag dicht. Grote pakketten werden in Wommelgem (Antwerpen) in het depot bij Taxipost gedumpt, moest jezelf komen halen, was denk ik wel 15 km rijden. Ik kan mij herinneren dat ik een pakketje van Thomann daar heb opgehaald en dat ze de verkeerde spullen hadden gestuurd. Ok, ik geprobeerd dat direct bij Taxipost retour te sturen maar nee hoor, dat moest maar bij het postkantoor doen. Ik dus de volgende dag naar het dichtsbijzijnde officiele postkantoor en wat denk je? Het pakket was te groot, het paste niet door het loket! Dus ik moest maar langs gaan bij het grote postkantoor......ik zweer het je! De Thomann pakketjes worden ook wel eens op de stoep gedumpt, of bij de buren! Mag helemaal niet maar toch doen ze het.

Maar goed, tis allemaal in orde gekomen maar TNT post in Nederland is toch wel een verademing bij de Belgische Post. Het goede nieuws is wel dat sinds er bij mij een postpunt zit ik daar ook mijn grote pakketten kan afhalen, bv van Thomann. Dat is echt een hele verbetering, want deze is open van 07:00 tot 18:30 ipv 09:00 tot 16:00. Versturen is wel veel duurder in Belgie dan in Nederland, dus ik neem mijn pakketjes met CD's regelmatig mee naar Nederland en dan verstuur ik ze via TNT post. Maar ik moet eerlijk zijn, mijn pakketjes zijn zowel uit Belgie als Nederland altijd aangekomen.
 
Wel dat laatste, als je in Nederland een pakje verstuurt met TNT-post naar Be, is omdat het dan niet bij de Belgische post beland, maar bij TNT blijft. Die dus het probleem hebben dat je het pakje nergens kan afhalen, en als je 3 bedelingen mist gaat het pakje terug (die leveren ook nooit zonder handtekening). Verzendingen van GB/Duitsland (met hun post Royal Mail/Deutsche Post) gaan wel via de belgische post of via taxi-post (couriers dienst van Belgische post). Dan kan je het wel afhalen (bij het postkantoor of bij het taxipost verdeelcentrum). Joris
 
Hmm, een SF-koeriersdienst voor Nederland/België... :)
 
Helaas.
Ik ben dit topic begonnen, heb voor hem uitgezocht wat de betrouwbaarste en voordeligste manier is om te verzenden en uiteindelijk laat hij niks meer van zich horen.
Het lijkt Marktplaats.nl wel...
 
Ik laat alles wat niet langs de douane moet gewoon op m'n werk bezorgen, altijd goed. Nooit problemen gehad met pakjes via standaard post van en naar België, soms een beetje langzaam.
 
Back
Top