oscillator retrigger in reason synths subtractor thor ?

Niel

OPEN DIE GAIN & EQ !!!
Lid sinds
12 augustus 2003
Berichten
9.070
Locatie
NL
Ik ben bezig wat "dikke" kick patches over te bouwen van sylenth1 naar reason 4 (subtractor/thor). Echter kan ik met geen mogelijkheid een oscillator retrigger functie vinden en is dit voor zover ik snel kan bedenken ook niet mogelijk via de achterkant. De phase is wel aanstuurbaar maar dat staat niet gelijk aan retriggering zoals sylenth1 dat perfect heeft.

Googlen op - "retrigger oscillator" subtractor thor - komen er 0 hits uit.

Zie ik iets over het hoofd of kan het inderdaad echt niet ?
 
combinator voor gebruiken, als ik het goed begrijp. de mod a of b output van de malmstrom op een draaiknop van combinator aansluiten... en dan in de combinator de draaiknop naar de osc1 phase diff van de subtractor toewijzen.
 
Laatst gewijzigd:
ah, dat klinkt als het proberen waard :mega:

edit: maakt niks uit, ik hoor wel dat de fase verschuift maar het blijft "zweven".

malström mod a (naar a) en mod b (naar b) staan aan, one shot en sync op 1/16 (maakt niet uit welke). A + B output gaan naar combinator input rotary 1 en rotary 2.
In de matrix staan rotary 1 en rotary 2 gekoppeld aan osc 1 phase diff en osc 2 phase diff.
Achterop de 2 subtractors staat de knop van phase diff vol open.

Oplossing is losse sample maken (zoals het zou moeten klinken), zoals in deze post is getest:
https://www.synthforum.nl/forums/showpost.php?p=1250665&postcount=2197

check onderstaande de mp3 voor zwevende fases. Realtime heeft eerder mijn voorkeur dan sample gebruik ivm snellere bewerkingen.
 

Attachments

  • sf_fase_subtractors.mp3
    99,5 KB · Bekeken: 69
Laatst gewijzigd:
Niel zou je me de patch of reason file kunnen pmen, misschien dat ik op die manier een oplossing kan vinden. ( Ik snap het als je dat niet wilt ;) )
 
het gaat niet zozeer om deze patch. Het wordt er wel voor gebruikt, maar het enige wat ik zoek is een manier om de oscillators te retriggeren bij aanslag en ze niet in freerun lopen.
Lfo heeft t, maar die gekoppeld aan een fase maakt niet uit.

Volgens mij is het niet iets wat met de fase te maken heeft in de opstelling (in de zin van aansluiten) maar meer iets wat gewoon een dedicated ansluiting/knop moet hebben zoals sylenth1 en bv ook rob papen blue en predator hebben (free aan/uit bij osc's).
Dar vind ik niks van in de reason synths ....
 
Hmm oke wacht ff ;) Ik ben nooit zo goed in al die terminologie. En google wilde me ook al niet helpen.
Als ik je goed begrijp is je probleem dus dat je synth niet op de maat loopt, terwijl de noten van je synth wel op de maat worden getriggerd?
 
nee, de fase van de oscillators moeten iedere keer als een noot aangeslagen wordt herstart worden op exact hetzelfde punt, waardoor je iedere keer exact hetzelfde geluid maakt en er geen faseproblemen ontstaan, met name in dus bv het maken van kicks.

Zoals dus bv sylenth1 en rob papen synths kunnen. (knopje free)
 
het gaat niet zozeer om deze patch. Het wordt er wel voor gebruikt, maar het enige wat ik zoek is een manier om de oscillators te retriggeren bij aanslag en ze niet in freerun lopen.
wil je dat de Osc alleen altijd op de nul begint bij een Key-on?

of wil je ook dat de Osc blijvend gelijk loopt met een andere osc?
zo ja, dan moet je zorgen dat de Master Osc door de Key-on word gereset en blijvend de Slave Osc triggered, Sync dus...
6>
hij verschuift wel maar retriggered dus niet.
dan moet je zorgen dat de Key-on de Phase op 0 zet...

maar als die Osc een iets hogere freq heeft dan een andere dan zal ie idd weer
ten opzichte van die andere gaan zweven maar da's nutuulk meer dan logisch...
als je dat dus ook niet wil moet je ff het Sync verhaaltje hierboven lezen...
 
Gelijke stand op key on heeft mijn voorkeur. Daarbij de mogelijkheid om de fase te verschuiven (die is er al wel).

osc gelijk krijgen verandert niks aan de start fase, dan blijven ze freerunnen aan het begin.
 
Gelijke stand op key on heeft mijn voorkeur. Daarbij de mogelijkheid om de fase te verschuiven (die is er al wel).

osc gelijk krijgen verandert niks aan de start fase, dan blijven ze freerunnen aan het begin.
dan moet de Key-on dus gewoon de Phases van beide Oscs op 0 zetten zodat ze daarna lekker in de alpenweide kunnen rondspringen :D

maar erm... dat lukt je dus eigenlijk gewoon niet?
 
Gelet op eerder discussies op o.a. Reasonstation ben ik er tamelijk zeker van dat de Subtractor freerunning oscillatoren heeft met als gedachte om de synth "analoger" te laten klinken. Dat zou uiteraard nog steeds de mogelijkheid van "resetten" openlaten maar die functie zit er gewoon niet op.

Hoe dat zit met de Thor zou ik je niet kunnen zeggen, ben ik een stuk minder in thuis. Voorzover je dat niet al gedaan hebt zou ik in de lijst met modulatieparameters kijken.

Andere optie is uiteraard Malström die werkt met sample gebaseerde golfvormen en daarom - volgens mij - ook steeds retriggert.
 
Malstrom is redelijk wicked, maar niet echt voor analoge drums.

Je kan uiteraard ook nog een sinus inladen in de NNXT. Factory sound bank heeft volgens mij nog wel een aantal sinusjes.
Er is ook nog een Refill die allerlei golfvormen geeft (vaak vintage bakken) voor de NNXT. Volgens mij de Pro.ton refill en je hebt volgens mij ook nog een gratis refill met dezelfde strekking. Kan het nu even niet opzoeken.

Edit: RF-01

en de Pro.ton
 
ik werk vooral met pulses. Samplebased werken via nnxt in een combinator is ook een oplossing inderdaad, maar direct multisamplen vanuit de 2x subtractor patch en de beste "hits" uitkiezen lost net zoveel op.

Ik weet genoeg :mega:
Bedankt, ik denk dat ik de patch zoals hij nu is in het reason hardstyle kick topic ga gooien, dan mag de rest zelf gaan samplen.
 
Ik weet niet of dit uberhaupt wel mogelijk is met subtractor. Ik neem ook aan dat je al naar de Legato/Retrigger links op de subtractor gekeken hebt?

Wat je ook kan proberen is een een malstrom voor de retriggering laten zorgen. Door ze beiden in dezelfde combinator te stoppen kan je met de cv out van een malstrom mod iedere functie van de subtractor beinvloeden, via de combinator.

ik denk dat ik de patch zoals hij nu is in het reason hardstyle kick topic ga gooien, dan mag de rest zelf gaan samplen.

Ben benieuwd!

Edit: Lees nu pas dat je dat Combinator gebeuren al gedaan hebt:stupid
 
het invloed de fase wel maar retriggerd niet idd.

Ik wacht denk ik af tot ik de reason 5 update binnen heb, om die drumsynth erbij te pakken. Daar kan niet anders dan retrigger osc's inzitten.
 
Back
Top