Roland TR 707 , nog te herstellen of ?

hoodooman

Ingeburgerd
Lid sinds
5 augustus 2006
Berichten
93
Locatie
antwerpen
Van de ene dag op de andere gaf m'n trouwe TR 707 zijn geest .
Nagekeken of de adapter het nog deed en wat bleek , deze gaf 27volt , was niet de originele adapter , maar heeft jaren gewerkt .( het was een 12 volt )

Zou deze 707 nog te herstellen zijn of worden het onderdelen .
 
Denk het wel... effe open schroeven. Kijken kan nooit kwaad.
 
Het grootste deel van de 707 hangt achter een 7805 regulator en die kan tot 35V op z'n ingang hebben. De kans is dus aanwezig dat dat allemaal nog werkt, alleen zou dan het digitale deel het gewoon moeten doen. Als niet dan is gewoon die 7805 stuk en de kans is aanwezig dat die stukgegaan is zonder overspanning aan de circuits te geven.

Vanuit die 12V wordt ook een -10V gegeneerd via een oscillatortje en een tranformator, voorzover ik het begrijp gaat die bij dubbele input ook naar dubbele output (richting -25V dus), maar aan de andere kant hangen daar zo te zien alleen wat opamps aan, dus dat zou ook niet zo heel veel kwaad moeten kunnen.

Wat we alleen niet weten is of de adapter tussen het moment dat hij 12V gaf en het moment dat hij 27V gaf nog iets anders (hogers) gegeven heeft...
 
Ik heb hier een soortgelijk gevalletje. De adapter gaf 18V (onbelast), de 707 is er helemaal mee gestopt. Als ik er spanning op zet, ruik ik steeds een schroeilucht van een onbekend onderdeel. Ik heb de 7805 vervangen voor iets zwaarders (1500mA ipv 500mA), maar dit mocht niet baten. De schroeilucht blijft me tegemoet komen. Een collega met iets meer ervaring dan mijzelf raadde me aan om er even lekker wat spanning op te zetten (de spanningsregelaar hierbij omzeilend) en te voelen waar iets warm wordt danwel begint te roken. Dit is een beetje de botte bijl methode. Ik vroeg me af of er misschien subtielere methoden zijn om het defect te vinden.
 
Waarom laat je hem niet door een forum soldeer vriendje fixen? Ipv door Roland.

grtzzzRb
 
Vraag even aan DenDer, ik lees niks anders of hij is weer elco's aan het vervangen :)
Ik denk dat hij hem wel kan fixen.
Anders heb je nog: Boemsjak, saint eric, mike philco en etaoin is geloof ook wel handig met een soldeerbout.. gewoon even vragen.

Vr. gr
 
roland reparatie kost mogelijk meer dan de courante waarde van een 707

natuurlijk niet weggooien, dat ding blijft geld waard wegens zn looks alleen al ;)
 
ok , ik ben er via via mee naar een (radio/tv) reparateur geweest, die zegt dat het "voedings resonator circuit" niet goed is en dat er geen onderdelen te krijgen zijn. Ik heb de persoon zelf niet gesproken maar misschien is hier iemand die weet welk circuit hier bedoeld wordt? Zou hij de tempo oscillator bedoelen?

Nee ik gooi hem niet weg, het is immers een mooi vormgegeven doos volgestouwd met reserveonderdelen:)
 
Voedins resonator circuit is volgens mij dat oscillatortje van de -10V.
 
ok , ik ben er via via mee naar een (radio/tv) reparateur geweest, die zegt dat het "voedings resonator circuit" niet goed is en dat er geen onderdelen te krijgen zijn. Ik heb de persoon zelf niet gesproken maar misschien is hier iemand die weet welk circuit hier bedoeld wordt? Zou hij de tempo oscillator bedoelen?

Zever in zakjes.


Daar moet je even mee lang bij een synth hersteller. Die kunnen je dan vertellen wat er echt mee mis is en wat ket kost om te herstellen met onderdelen die zeker nog te krijgen zijn ;).
Het kan best zijn dat het te duur is.... dat maak jij uit :mega:
 
Waarom laat je hem niet door een forum soldeer vriendje fixen? Ipv door Roland.
grtzzzRb
bij mij was de display controller kapot....
Niels had nog een werkende display van een mislukte poging om een 707 te benden liggen...
met het losmaken van een paar draadjes en het vervangen van de display was mijn 707 probleem opgelost...
hier was (gelukkig) geen echte technische kennis voor nodig.....

met zulke problemen zal ik eerder aan technisch onderlegde heren zoals J. Baars, Hilltree, Richard2000 en/of synthreparateurs om t te laten fixen denken ..... :okdan:
 
Ik heb net een 707 op de kop getikt waarvan de meegeleverde adapter ook zoon 28.5v gaf.:stupid
Waarom R49 niet doorbrand in zoon geval begrijp ik niet helemaal.

Na nieuwe batterijen en een factory reset loopt alles weer naar behoren... behalve dat er geen geluid uit komt.

Ik meet 5v na de 7805 regulator maar geen -10v na het transformertje T1 (voor en na D2).

Voor D2 meet ik continuity met 0v, is dit normaal?

Jammer genoeg kan ik geen vervanging voor het transformer vinden. Misschien heeft iemand suggesties voor iets als een dc -dc converter boardje die ik erin zou kunnen bouwen. Tot zover lijkt dat de enige optie maar vind ik ze alleen die -9v uitsturen.

:koffie:

http://www.synfo.nl/servicemanuals/Roland/TR-707_SERVICE_NOTES.pdf (links bovenin pagina 10)

Screen Shot 2017-08-13 at 11.26.41.png
 
Laatst gewijzigd:
Back
Top