Cappella - Move on baby remix

CosmicDreamer

Sonic Passionado
Lid sinds
29 januari 2005
Berichten
964
Locatie
Hasselt, Limburg, Belgium
Best leuk gedaan!

Mag van mij nog iets meer laag in.. Beetje punchier.. Maar lang niet slecht!
 
mja, laag: er is al zo veel laag in in de vorm van fillers en bassline dat ik eigenlijk zelfs een beetje laag van bepaalde kanalen heb weg genomen. En je hebt natuurlijk ook de sidechain compressie die anders parten gaat spelen
 
mja, laag: er is al zo veel laag in in de vorm van fillers en bassline dat ik eigenlijk zelfs een beetje laag van bepaalde kanalen heb weg genomen. En je hebt natuurlijk ook de sidechain compressie die anders parten gaat spelen

Niet tegen terecht commentaar van ons in gaan!
Tis opbouwende kritiek natuurlijk he.

Het idee is leuk, maar de mix is gewoon volledig soep.
De kick is echt oer-, maar dan ook oerlelijk. Min of meer een 200x overgesamplede en niet-meer-van-over hardstyle achtige kick is dit.
Pak een andere kick met veel meer laag en punch.

De hihatjes etc zijn leuk. Misschien iets meer uitbouwen.

Cutted padsound is ook heel goed, misschien iets meer sidechaining.

Vocalen staan wel een hoop te hard in deze mix, meer galm, meer in de mix laten verzinken i.p.v. er bovenop te leggen.

Dan de hele mix maar opnieuw doen, want nu is het gewoon een ongedefiniƫerde brij! Tip: A-B constant tijdens het mixen met je helden!
 
hehe, neen hoor het is niet echt een kwestie van "niet tegen kritiek kunnen". Die remix is kwa mixage inderdaad nog niet af. Ik moet nog wat spelen met de sidechain en een paar arpaggio's beter afmixen want de ene zit wat te verdoken en de andere komt er veel te fel uit. De basslijn vind ik wel lekker zo die mag vooral goed doorduwen maar ook weer niet veel te laag want dan gaat het zeker rommelig klinken.

Van die kick begrijp ik niet goed, da's gewoon een kick uit een nexus expansion. Ik hou wel van overgeproduced, voor zo'n nummers. Het enige effect wat nog op die kick zit is door dat er een heel kleing vleugje D16 syntorus zit op de master (geloof maar een mix van 5% ofzo.
 
Van die kick begrijp ik niet goed, da's gewoon een kick uit een nexus expansion. Ik hou wel van overgeproduced

Ja nee, dat bedoel ik niet. Dit is niet een kwestie van overgeproduceerd, maar deze kick klinkt echt kapotgeproduceerd en ik bedoel vooral dat deze kick echt niet past in deze track.

Je kunt heel veel theorie loslaten op een kick, maar ik luister gewoon met mijn oren en constateer dat deze kick gewoon lelijk is.

Ik ben wel heel benieuwd naar nieuwere mixen, dus blijf posten! :P
 
I'm with sub. Idee is leuk, uitwerking laat te wensen over. De mix kan nog flinke stappen maken. Maar dat is al gezegd.

Waar niemand over begint is die rap. Dude, luister eens naar de originele rap, hoeveel bezieling daar in door klinkt ook al is het een onzintekst. De rap die jij erin hebt zitten mist totaal die drive en feel. Klinkt een beetje zoals ik zing, veel te ingehouden.
 
hehe, als ik hem eens goed beluister is dat de rap van "move it up". 't is ook maar omdat ik niet meer accappella heb he. Die heb ik es via via gekregen. Ik snap ook niet waarom daar net die rap in zit. Misschien is er ooit wel eens een remix contest geweest waarom ze die hebben vrijgegeven of staat dat ergens op een of andere maxi op die manier. Ik wou ook best dat ik de originele rap kon gebruiken :)
 
Tering nu ik Move it up nog eens terugluister klinkt dat rapje daarin echt een stuk beschetener dan de rap in Move on baby. Dat is niet dezelfde rapper in die twee nummers. Maar in jouw versie wordt ie ook nog eens omhoog gepitcht, ik zou hem gewoon eens op de originele toonhoogte zetten, dat scheelt al een stuk denk ik :)
 
die eerste bezetting was er maar voor 2 nummers geloof ik, Rodney bishop en Kelly OVerett. Sinds "move it up" zijn dat er andere en dat hoor je ook aan dat stemmetje dat move it up zingt. Lijkt meer op Celine dion :).

Die rap kan idd hoger gepitched zijn ja, het probleem is dat er nog een stuk reverb van de zang in die rap zit, als ik die verlaag dan verlaagt ook dat stuk, of anders moet ik heel het nummer 2 tonen lager maken of zo, zodat ik ook de zang 2 tonen lager kan zetten :)
 
Tja, er valt nu nog van alles te verbeteren. Rap moet inderdaad vervangen worden door iets beters (originele acapella). De rap klinkt nu nog te amateuristisch en te hoog ingerapt en ook niet "gemeend". Waar ik niemand over hoor is dat een offbeat bassline echt niet in dit nummer past. Speel de bassline meer met tertsen, luister maar naar het origineel, vind ik er veel beter bij passen. Dit vind ik zo een iets te houterig geheel. Alle individuele tracks moeten ook beter gemixt worden denk ik. Persoonlijk denk ik dat een ronde droge kick ook mooier is dan zo'n hardstyle achtige kick met zo'n snare achtige attack en korte reverb die er nu in zit. Maar ja, da's misschien smaak.
Die choir achtige gebroken akkoordjes en arpeggio zou ik ook meer sidechainen om de track wat meer energie te geven..

Succes met het afmixen :)
 
ik denk dat wat de kick betreft echt wel met smaak te maken heeft, ik vind dat net cool zo'n stamp kick maar ik heb er genoeg om het nog eens te verbeteren.

In de versie die ik nu heb zijn is die koor patch reeds geroute naar de sidechain mix. Eerst waren de vocals, de hi hats en die koor patch gewoon naar de stereo out gemixed.

En het afmixen gaat langzaam aan wel lukken :)
 
Mwah, het is het wat mij betreft nog steeds niet hoor.
Mix is al wel iiieeettttssssjes beter, maar niet veel. Zit iets meer hoog (en mede daardoor) ook wat meer definitie in.

Als die exposie samen met de kick erin komt, dan lijkt het even heel wat, door dat laag van die explosie, maar dan blijkt na een paar maten dat de kick zelf dat laag helemaal niet heeft. De kick moet je plaat dragen, maar dat doettie niet.

Zang ligt ook nog helemaal niet lekker in de mix. Helemaal niet lekker qua EQ, veel te veel muf laag-mid en geen sprankelend hoog en hij is te hard en hij mag wel wat compressie gebruiken. Voornamelijk het rap gedeelte heb ik het dan over. Misschien ook een delay'tje of wat meer galm.

Het idee en de muzikaliteit zijn best wel top. Ook de uitvoering van je geluidkeuze en arrangement zijn wel goed, maar helaas is de mix gewoon nog steeds vrij matig (zeg maar gerust slecht).

Ik heb het idee dat je echt een slechte monitoring hebt, PLUS dat je volgens mij niet constant A-B't met voorbeeldtracks.

Ga eens supergoed luisteren naar je helden en immiteer ze letterlijk. Er is geen betere leermethode!!! :okdan:
 
hehe, ik herrinner mij toen move on baby uit kwam dat een vriend daar helemaal weg van was en ik zo zei van , pff das met de zelfde instrumenten en het zelfde ritme bijna als u got 2 know. En toch als ik het zo nu terug hoor vind ik move on baby echt de bom (als ik uit de 2 moeet kiezen he).

Ik heb naar de producer zelf geschreven en hij zegt dat hij het zelf niet zou uitbrengen omdat het nogal moeilijk is om met zo'n nummer "innovatief" uit de hoek te komen zonder dat je er dan totaal iets anders van maakt ofzo. En dat wil ik niet. Ik wil er geen handsup/electro dinges van maken want dat vernietigt het idee en de punch van het nummer.

Aan de "mix zijde". Ik monitor met al vrij oude tannoy system 8. En ik moet ook zeggen als ik beneden op stomme pc speakers luister hoor ik soms (foute) dingen die ik in mijn werk kamer niet gehoord heb.

De master mix bevat ook een v-comp plugin, misschien moet ik die maar weg doen maar die draagt imo bij om het spel aan elkaar te lijmen. Maar waves plugins hebben inderdaad nogal de neiging om vanalles te gaan "corrigeren" over tijd zonder dat van in't begin te doen en dat ligt echt niet aan een quick of slow release instelling, die maximizer doet dat ook. 't is kwestie van hoe je er mee werkt en dat moet ik nog leren zeker.

Het grootste probleem zou wel eens mijn gehoor kunnen zijn. Ik heb tinnitus op verschillende frequenties en ben gevoelig voor andere frequenties. Ik denk soms dat dingen "te scherp" staan (die misschien helemaal niet sterk overkomen voor anderen) en dan ga ik die weg nudgen enzo.
 
mij god... U got 2 know.. daar heb ik mijn eerste remix ooit mee gemaakt door cassettebandjes letterlijk te knippen en plakken. Zo flassshhhbaaaaaaaack :D

Mja ik vind deze remix niet helemaal je van het, maar het is wel leuk om dit soort ouwe tracks weer eens onder de aandacht gebracht te zien :D
 
eh bah, hier kan ik nu toch niet echt om lachen en is toch weer zoooo typisch voor de commerciele dance wereld dat ze eerder een "rip off" dan een tribute aanvaarden om uit te brengen...

 
Ik vind 'm ook werkelijk niks met het origineel te maken hebben, eigenlijk. Bij Infinity zat er tenminste nog een stukje van 't origineel in (al kwam die na een week ook heel erg hard mijn strot uit - grijsdraaien is niet gezond).
 
de ironie is dan dat Gian-Franco himself tegen me had gezegd dat hij het niet ziet zitten om remixes uit te brengen die eigenlijk te veel op het origineel lijken zonder er iets aan toe te voegen. Niet dat ik denk dat hij hier mede producer van is ofzo. Maar ik had bij mijn "tribute" remix zelfs vermeden om de originele melodie te gebruiken laat staan te samplen.
 
Back
Top