tribute ouwe-korg 770/dv800/700/700s [ps series] modulair


Voor oosterse muziek is die Sigma ook mooi vanwege de kwart-noten. Jammer dat de geluidskwaliteit van het filmpje ruk is. Klinkt als een tielerier wat die gast laat horen.
 
Leuk zo'n thread......
mensen menen nu dat zo'n 900 ps (5 jaar geleden niet te slijten voor 150) nu zo'n 650,- euro waard zijn.

De vintage inflatie over de top.

daarompostk t ook
kan moeilijk onder zn verkoop kop zeggen ..niet doen mensen ..hier weer wel ..in andere woorden

iidwas deze ps900 egt een van de goedkopere achter gebleven korgjes
150a200 eu meer normaal vorig jaar zelfs nog rombraz kochter eentje kreegm byna niet verkocht


komt door de korg 700 [met of zonder s ] die ineens ook ri de 500 is gegaan !!:?klinkt goed ok maar nog steeds geen cv gate ....[

@ jenu mu6 ;weetje nog ik koch in die tyd [2jaar trug ofso ]
jouw 700 korg voor 100.- eu ,........! thnx nog ]
draait by een maatje nog op volle toeren :doei:

dan blijf deze shynth hobbie leuk af en toe wat anders checken ../ proberen en weer salen voor mede mats prijs
zelfde,... kocht van gert emmens aan huis gebracht een dv800 voor 550.- eu & waarom ook niet ?
en dit was egt niet int gulden tydperk ...tismaar net wie /wat
zo kheb weer gezegd :bekdicht::smeris:
 
Wrijf het er nog maar eens in: ik ben 5 jaar te laat geboren...Of sommige prijzen zijn een beetje te dolletjes. Of beide.
 
Trouwens, vrienden ;), als er iemand een 700 of 700s voor een leuk prijsje te koop heeft, heb ik interesse! Ik ben Kitarofan.
 

Een forumlid heeft ooit een nummer 1 hit gehad met een Sigma en MS20 in de hoofdrol.
 
Overigens ook gedraaid op de begrafenis van mijn vader dit deuntje. In zijn hele leven had ie ooit twee singletjes gekocht. Popcorn van de Popcornmakers was die andere.
 

Iemand een idee met welke synth deze is gemaakt? Dit is jaren 60 werk nog.
Klinkt niet echt als een Mini toch?
 
tss tss post dan wel even het origineel van Gershon Kingsley. Hoewel ik de cover van Hot Butter minstens even goed vind vanwege de uitwerking van het stukje met strings.
 
Wrijf het er nog maar eens in: ik ben 5 jaar te laat geboren...Of sommige prijzen zijn een beetje te dolletjes. Of beide.

kunje nagaan hoet t 10 jaar of twaalf geleden was ..toenk mn eerste tr 606 voor 125 piekies kocht en d8 daar zit midi op ..haha
 
Popcorn van de Popcornmakers is wel degelijk de hitversie. Mijn vader had het plaatje.
 
In NL...Maar internationaal zou ik Hot Butter toch als "de hitversie" bestempelen.

Hot Butter's version became the first primarily electronic-based piece of music to reach the American popular music charts, peaking at #9 on the Billboard Pop Singles and #4 on the Adult Contemporary Chart. The single had a great success in Australia where it reached number one for ten weeks. It was also #1 in Switzerland, where it topped the chart for ten weeks and stayed for 17 weeks in the top ten. In Norway, it was #1 for nine weeks and featured for 21 weeks in the top ten. It was also number one in Germany and reached #5 on July 22, 1972 in UK and #15 in Canada - October 1972. In France, this version of "Popcorn" is the 131st best-selling single of all time, with about 900,000 sales.
 
vintage inflatie
idd... 650 voor een 900PS slaat echt helemaal nergens op. het is een hele leuke synth maar dat zijn woekerprijzen. Het lijkt misschien leuk om iets voor de hoofdprijs te verkopen maar het gevolg is idd hyper-inflatie van synthprijzen, opkopen door speculators ipv muzikanten enzo. uiteindelijk snijdt je in je eigen vlees want jouw volgende aankoop is opeens ook 3 keer zo duur
 
Vraag me af hoe die verchillende versies gemaakt zijn.......ook toen was een moog modular niet echt betaalbaar.

Hebben die PC makers het gewoon gejat ofzo?


Composer Gershon Kingsley (of Perrey and Kingsley) first recorded it for his 1969 album Music to Moog By. In 1971 the song was re-recorded by Kingsley's band First Moog Quartet. Stan Free, member of the First Moog Quartet, rerecorded the instrumental with his band Hot Butter in 1972.

Kingsley nam het op zijn moog modular op, Hot Butter met hun moog modular (dacht ik, kan ook al op Minimoog zijn). Daarna...tja. Studio's hadden soms wel een (moog) modular staan, dus de artiest zelf hoeft deze niet te bezitten. En vanaf 1971 had je natuurlijk ook de minimoog he. Dan was het hek van de dam.
 
Studio's hadden soms wel een (moog) modular staan
klopt. Wisseloord had bijvoorbeeld een Arp 2500 (IIRC was dat de STEIM Arp). ik heb nog een bijzonder kazige LP met platgewalste deuntjes uitgevoerd door Joop Stokkermans (!) op die Arp. Alleen de hoes is al een collector's item :)
 
Ik ben vergeten waar mijn gele Formant exact vandaan kwam. Was dat ook een muziekstudio, of een geluidslabo ofzo?
 
@ MK II:
Nou ben ik dan heel erg benieuwd naar die LP van Stokkermans. Als je eens niets te doen heb houd ik mijn aanbevolen voor een MP3'tje hiervan! Zo heb ik er hier nog eentje liggen van Klaus Wunderlich op een Moog modular, een combinatie die je ook niet 1, 2, 3 zou verwachten8)
 
Wunderlich heeft zelfs 2 LP's met zijn eigen megagrote Moog Modular (55 of 3? Ik herken die niet zomaar :)). Ik heb er eentje van. De LP's, niet de modulars. :D Behoorlijke uitdaging wat multitracking betreft!
 
Back
Top