TR-707 & midi.

luze

Stamgast
Lid sinds
30 mei 2005
Berichten
216
Locatie
De Nieuwe Wildernis
Ik heb een probleempje met Logic 8 en mijn TR-707 hij wilt niet sync lopen via midi hij start wel en neemt het tempo ook over maar starten gebeurt niet op het juiste moment en de rest van mijn midi spul loopt wel goed mee.
Is dit een bekend probleem of doe ik iets nou heel erg fout? Google kon me niet echt helpen dit keer.. ;\
 
Yo, klinkt heel stom maar heb je al eens geprobeert twee keer stop te drukken voordat je op start drukt? Dat helpt bij mij altijd als mn sequencers niet gelijk lopen.... maar ja dat is geen software zoals logic...
 
Kijk op pagina 39 van de handleiding:
Zet de 707 in Track Playing Mode
Hou de Shift Key knop ingedrukt en druk op de Sync Mode button totdat je in het display S-n ziet.

Je kunt de 707 niet MIDI syncen in tap write mode, helaas. Dus alleen voorgeprogrammeerde tracks krijg je gesynced.
 
Tjah het probleem is niet dat hij helemaal niet start dat lukt wel krijg de 707 ook in slave mode dat is allemaal geen probleem alleen zijn start time is way off. Hij zit nu chained via de mpc die wel goed start en ook al haal ik die mpc er tussen uit blijft het probleem. 2x stop helpt ook niet trouwens.
 
De midi out van de 707 zit niet aan gesloten. Alleen midi in die momenteel uit de midi uit van de mpc komt en de mpc zit weer aan logic gekoppeld via midi. Trek ik die mpc er tussen uit dus de 707 direct op logic (motu) dan blijft het probleem dus ook bestaan. Ik heb een soort random start timing op die 707.
 
Even met de 505 geprobeerd dat is dus het zelfde verhaal. beetje appart dat die mpc dus wel goed mee loopt. Trouwens als ik die mpc als master gebruikt zonder logic dus dan blijft het probleem ook bestaan.
 
Poging met andere kabel geen suc6. midi=hoofdpijn..

Ook even gewoon via sync geprobeerd dat loopt als een trein. Alleen dan gaat de 505 nog niet goed mee..
 
Wat voor interface gebruik je om je MIDI signaal uit je computer te krijgen? Wellicht is de spanning op de MIDI out te laag (maar dan zou je geen problemen verwachten als je de MPC als MIDI bron gebruikt). Erg vreemd dat zowel de 707 als de 505 niet willen. De 707 gebruikt een 12V power supply dacht ik. Kun je eens een andere proberen? misschien dat deze net iets te weinig levert. De 505 is 9V dus ik neem aan dat je al twee verschillende power supplies gebruikt?
 
Ik gebruik een motu 828mk3 voor de midi out en ja ik heb voor ieder apparaat een eigen power supply. Mjah als de spanning van mijn motu te laag is dan is die van de mpc ook te laag ik aan gezien ik verschillende opstellingen heb geprobeerd. Merk wel van die 707 dat de midi poort iets los (soepel) lijkt te zitten. Toch maar even open schroeven voor de zekerheid.
 
Nou, dan lijkt het niet aan de aansluitingen te liggen. Wat blijft er dan nog over? Gebeurt het bij alle snelheden? Is bij alle snelheden de vertraging gelijk (in milliseconden)?
 
De snelheid is goed. Ze lopen wel sync zegmaar alleen de start tijd van de 707 & 505 varieert enorm. De ene keer 2 de andere keer 15 ms enz enz.
 
OK, de 505 en de 707 locken dus wel aan het tempo alleen niet snel genoeg waardoor de hele boel vertraagd wordt. Kun je de 505 eens als MIDI sync master voor de 707 proberen?
 
volgens mij zit het in de settings van logic. Ik heb geen verstand van midi time code maar toevallig heeft een vriend van mij hetzelfde probleem met z'n 808. Opzich loopt het wel sync alleen de 808 start 2 maten later?! Luze, hoor jij de 707 ook een kick/sound/tik geven direct nadat je start drukt en dat die daarna pas begint te lopen?

Ik vrees/denk dus dat de midi-sync-data van Logic meer uitstuurt dan de 707 en 505 wilt.
 
Back
Top