Micro Modular probleem

Krek

Jungle of Wires
Lid sinds
13 oktober 2007
Berichten
2.442
Locatie
Randstad
Goed... Hier komtie

Ik heb een micro modular aangeschaft en de editor geinstalleerd. Tot zover. Ik koop een usb midi in/out kabel om de patches heen en weer te zenden, maar dat deed het niet. Hij vind hem wel, maar na 3 seconden wordt de NM gedisconnect. Ik heb gezocht naar een oplossing, maar het werkt niet. Nu las ik dat het misschien niet lukt met zo'n kabel omdat deze geen grote Sysex data aankan ofzoiets. Ook geprobeerd het stuurprogramma op Windows 98 te zetten (was ook nog een goede tip), maar het werk niet. Hij blijft hem er na 3 seconden uit gooien. Ik gaf het toen maar op en ben nu met een audio/midi interface bezig. De Tascam US-122L Maar weer werkt het totaal niet. De Tascam staat wel in de editor als mididriver en de kabel is naar mijn weten goed aangesloten omdat het lampje op de tascam knippert, maar nu zegt de editor:

Midi Problem: Deze functie wordt niet ondersteund. Gebruik de functie Capaciteitom te bepalen welke functies en berichten het stuurprogramma ondersteund.

:erm:

Dus ik neem aan dat het niet aan de NM ligt en ook niet aan de Tascam aangezien het in het Nederlands is. Maar wat doe ik in godsnaam fout. Ik werk met XP. Ik heb In het configuratiescherm bij geluiden enz. ook de Tascam als main midi device gezet zeg maar.

Bedankt alvast voor de hulp
 
laatste drivers van de us 122 gebruikt ?

geen andere midi prgs open die de poorten "stelen", zoals cubase ?

ik gebruikte in het verleden een midex 3 voor de editor en de rme poorten voor aansturing
 
Bedankt voor jullie reacties

Omswitchen naar 98 heb ik dus geprobeerd maar dat helpt niet. De laatste drivers heb ik geinstalleerd van de US122 en er staan voor de rest geen midipoorten bezet of iets dergelijks. Nou was ik van plan om een andere audio/midi interface aan te schaffen, hoewel ik die Tascam nog maar net heb, maar dat ding is erg zwaar voor mijn compuutje. Niet normaal. Dus wie weet gaat het over een paar dagen wel lukken met een andere interface.

Ik heb overigens een USB naar Midikabel van een onbestemd merk (kosten een paar tientjes). Als ik een kabel neem van een merk die ook audio/midi interface's maakt zouden die dan beter (en ook duurder natuurlijk) zijn? Dat ze meer data aankunnen?

Wel frustrerend overigens. Maar toch bedankt
 
Een ander merk geeft zeker geen garanties. Ik heb overigens met mijn midi interfaces van m-audio en Motu geen problemen met het maken van een connectie dus het zou uiteindelijk wel in die hoek fout kunnen gaan.
 
Ik gebruik dezelfde setup, een Micro Modular gekoppeld aan een Tascam US-122L, en ik draai op XP. Gebruik je wel USB 2.0 voor de Tascam? Ik heb zelf ook wel ooit eens dat de MM niet verbonden is, maar door de pc een keer opnieuw te starten werkt het dan altijd weer. Ik kan vanavond thuis wel even wat doorlopen qua routing enzo.
 
USB 2.0 hmmm ik heb wel altijd gedacht dat de USB poorten om mijn laptop versie 2.0 waren. Je kan dat ergens zien geloof ik toch? Dus daar kan het ook nog aan liggen...

Thanx for now
 
Ik (en vele andere) gebruik(en) een Midiman(M-Audio) MIDIsport 2x2, werkt perfect.
Denk er wel om de poorten van de Micro-editor uit te schakelen in je sequencer.
De MIDIpoorten van de editor moeten exclusief voor NM zijn. Als je de poorten in windows configuratiescherm bij geluiden enz. die als main midi device instelt gaat het niet werken.

P.S. De patchdata van de NM is geen sysex.
Kik ook hier eens http://nm-archives.electro-music.com/010_NordModular/018_FAQ/
 
Laatst gewijzigd:
Ik heb van de week ook zo'n midi interface van een tientje gescoord puur voor deze koppeling. Bij mij vliegt ie er heel soms uit. Voor de rest doet ie het prima en switch ie heel netjes patches op het scherm als ik op de MM patches wissel.

Denk dat een SP wel helpt ja! Althans als je die niet al geinstallerd hebt.

En mag ik je topic effe lenen? Iemand die bekend is met potmeters in MM? Mijn volume knop doet raar in zoverre dat max niet op het eind zit maar er netvoor en erg gepiel is om hem op max te krijgen. Heb al gekeken en het is volgens mij een normale potmeter en geen encoder. Iemand ze ooit vervangen of meer weet?

Sorry. Succes! En bvd!
 
P.S. De patchdata van de NM is geen sysex

En dan is de eerste zin op de FAQ die je post
The computer and Nord Modular exchange two-way MIDI Sysex messages, transferred at full MIDI rate.

:D

Hij kwam hier bij mij ook probleemloos door de Studio 5, dus het is zeker geen afwijkend protocol.
 
En dan is de eerste zin op de FAQ die je post
BlackCastle (Johan) heeft wel gelijk. Natuurlijk is het een System Exclusive gebeuren, alleen niet zoals we gewend zijn, dus beginnend met [F0 33 etc...] (van die 16tallige getallen) De patch data van de Classic is gewoon tekst. Sleep zo'n patchje maar eens in een programmaatje als Kladblok en daar staat de data gewoon. En die is ook te veranderen, dus geen *.syx maar gewoon *.txt

Jazeker!
Een Nord Modular Classic kan lezen!
De G2 was een langzame leerling :D

Wout
 
... Heb al gekeken en het is volgens mij een normale potmeter en geen encoder. Iemand ze ooit vervangen of meer weet?
Een gewone 10k potmeter. Op de grote broer hebben we twee potmeters vervangen door een joystick. Werkt geweldig. Kan je bij de Micro alleen extern, want die heeft totaal geen ruimte... Micro plugjes?

Wout
 
Een gewone 10k potmeter. Op de grote broer hebben we twee potmeters vervangen door een joystick. Werkt geweldig. Kan je bij de Micro alleen extern, want die heeft totaal geen ruimte... Micro plugjes?

Wout

Dank! Wel mooi dat ze dat zo hebben gedaan. Daar kunnen die synthbouwers die encoders gebruiken nog wat van leren.

Joystick lijkt me wel handig maar wel een beetje zonde. Als die potmeters niet op de pcb had gezeten was het een leuke extra geweest als je met schakelaar tussen potmeter en joystick kon switchen.
 
Het is echt heel erg, maar ik kom er nog steeds niet uit. Ik heb een kleinere midi interface aangeschaft (nieuw). Een EMU Xmidi 2x2 en heb hem zowel op een volledig geinstalleerde XP als op een vista machine geinstalleerd. Wat ik ook doe, zelfs nieuwe midikabels eraan gehangen. De micromodular wil niet connecten met mijn editor. Hij ziet hem gewoon niet. Geprobeerd de editor in Windows 98 te zetten enz, het werkt niet. Wat doe ik nou fout. Ik heb mijn Micromodular gewoonweg nog niet kunnen gebruiken omdat ik hem niet geconnect krijg met mijn computer. Help...
 
sjonge jonge. Tis niet te geleuven. Ik heb het nog nergens gelezen ofzow. Maar ik ging in een gekke bui alle windowscompatibiliteitsversies af (hoe zeg ik dat?) Hij pakt hem... jaja let wel op Windows 2000. Nu nog kijken oftie hem houd en of het exchangen goed gaat...

ongeloveloos....
 
... Joystick lijkt me wel handig maar wel een beetje zonde. Als die potmeters niet op de pcb had gezeten was het een leuke extra geweest als je met schakelaar tussen potmeter en joystick kon switchen.
Die schakelaar heb ik wel op m'n Modular. Je kan dus kiezen, maar wel twee tegelijk.

Wout
 
Back
Top