De grote TR-606 draad

Volgens mij is het juist andersom, als hij master is (of stand-alone) en je versnelt het tempo, dan worden alle decays (niet alleen de cymbal) iets korter.
 
Wat die van mij wel heeft (als ie gesynced is) dat de high tom en de snare een klein beetje van pitch veranderen als ik aan de tempo knop draai. Dit is vooral in de decay te horen.
 
Bij ons werkt het ook niet :(

Klinkt erg leuk door een sherman filter trouwens
 
Als je slave staat dan kan je idd de open hat kleiner en groter maken met de tempo knop.....is standaard op elke 606
 
Dit lijkt me een mooi moment om wat voorbeelden te posten en dan heb ik het over de mensen bij wie dit truukje werkt. Ik hoor namelijk geen verschil bij mijn 606 en ik heb het al meerdere keren 'opnieuw' geprobeerd.

Bruce en Matthijs, willen jullie eens een voorbeeld mp3 posten, het liefste met alleen maar de hihats of cymbals?
 
Hier niet hoor hij is slaaf aan sbx80
 
Tracks maken op een 606 is best lastig iemand tips hiervoor?
 
ja dat zou mijn probleem ook wel eens kunnen zijn. We hebben hem net en ik ben er sinds vandaag mee bezig :)
 
Tracks maken op een 606 is best lastig iemand tips hiervoor?

Lastig? Het fantastische aan de 606 is dat je tijdens play gewoon kan switchen tussen write en play mode. Dus je kan je pattern lekker on the fly aanpassen en zonder te stoppen weer een andere pattern oproepen.

En je kan naast patterns ook tracks maken (zie manual).

En je kan meerdere patterns achter elkaar plakken, maar alleen in de groep 1-4, 5-8, 9-12 en 13-16. Als je step 1,2,3 en 4 in play mode tegelijk indrukt gaan ze alle vier branden en loopt ie door alle vier als je afspeelt.
 
Laatst gewijzigd:
Ik denk dat live switchen in pattern play/write beter is voorlopig.

Mischien is de tapknop wel een beetje gaar wat als ik een track maak klopt het steeds niet met wat ik tel :)
 
In plaats van een nieuw draadje aan te maken plaats ik het hier maar even :)

Ik ben erg blij met mijn 606, maar af en toe valt helaas wel de hihat uit. Is niet ernstig denk ik, want als ik een tikje op de behuizing geef of ik kom aan een potmeter (niet perse die van de hihat zelf) dan springt hij er weer vrolijk in. Zal dus ergens een los contact oid zijn, of misschien is toch de potmeter vuil.

Mijn vraag is: zijn deze potmeters voor zeg maar een leek een beetje te reinigen? Of moet je daar met een 606 zelf niet aan beginnen en hem gewoon door een techneut laten servicen?

Kan iemand mij bovendien vertellen, wat het kost om er separate outputs op te laten maken?

En bedankt maar weer :halleluja
 
reinigen weet ik niet, maar socket kit kan je nog bestellen, onder andere hier maar ik heb ze wel goedkoper gezien:
http://www.modularsquare.com/Kenton-Socket-kit-TR-606,116.html

edit; hier bij kenton zijn ze goedkoper
http://www.kentonuk.com/kenton/socket_kits.shtml

Beetje late reactie maar bedankt nog Monotron! Hoewel ik mijn 606 aan de ene kant gewoon origineel wil houden zit ik er dus wel aan te denken, omdat je er gewoon zoveel meer aan hebt met de separate outs.

Ben nu in de woonkamer even wat aan het klooien met de 606 en een 909 en vind dat die bakken toch ook wel leuk combineren....klinkt erg fijn samen :luv:
 
Er is ook een iPhone / iPod touch versie: de MR-606
Deze is helaas niet te modificeren of via midi te sturen.
 

Attachments

  • Mr-606.jpg
    Mr-606.jpg
    329,1 KB · Bekeken: 121
  • 6.mp3
    649,9 KB · Bekeken: 119
Beetje late reactie maar bedankt nog Monotron! Hoewel ik mijn 606 aan de ene kant gewoon origineel wil houden zit ik er dus wel aan te denken, omdat je er gewoon zoveel meer aan hebt met de separate outs.

Waarom lees ik toch zo vaak dat mensen hun apparaten in optische originele staat willen houden als ze er een muzikaler apparaat van kunnen maken?

Ik begrijp dat het mooie dingen zijn om te zien, (vind ik zelf niet zo van de 606/303) en ik zal zeker meer moeite hebben om een gat te boren in een minimoog of PS3100 als ik had met het gaten boren in mijn mono/poly. Maar als de modificatie me scala's aan nieuwe geluiden gaat opleveren komen die gaten er toch.

Ik heb op dit forum al erg vaak gelezen dat mensen niet voor de modificatie kiezen om het uiterlijk van hun synth te behouden terwijl ie der echt veel uitgebreider van zou worden.
Nu ben ik zo benieuwd naar de emotie die er voor kiest het niet te doen.

groetje,
Maarten

P.S. Een minimoog en PS3100 heb ik allebei helaas niet.
P.P.S. Wel een erg leuke app, die MR-606.
 
Nu ben ik zo benieuwd naar de emotie die er voor kiest het niet te doen.
Omdat ie minder mooi wordt. Als ik iets zou modden, zou ik een nieuwe case maken/laten maken. De originele cases zijn nl. meestal niet meer te krijgen dus je kunt nooit meer naar de originele staat terug als je daarin gaat boren.
 
Back
Top