Welk hardware synth doe je zeker nooit weg?

Jep, maar dan korter en niet aanslaggevoelig. Toevallig heeft onze gitarist een juno. Die heeft meer toetsen en is aanslaggevoelig (wat heet). Verder is hij precies hetzelfde.

Wat elektrovolt bedoeld is dat de HS10 = Alpha Juno-1, die jullie gitarist heeft is de Alpha Juno-2, die heeft idd meer toetsen en velocity (+ aftertouch wat bijna nooit werkt) , de HS10 is alleen cosmetisch iets anders, voor de rest is het precies dezelfde synth als de Alpha Juno-1
 
En al ben ik een 70's en 80's liefhebber in hart en nieren, toch vind ik dat artiesten, net zoals toen trouwens, zich moeten richten op nieuwe dingen, stijlen en instrumenten. In dat opzicht zijn we eig afhankelijk van wat de gearproducenten ons aanbieden. Momenteel is dat nog teveel replica's van dit en dat, en te weinig echt innovatieve zaken.
Ik vind het met de komst van softsynths steeds moeilijker te begrijpen/aanvaarden dat bepaalde klanknabootsingen toch echt wel niet eenvoudig zijn en op vlak van electronica een zekere complexiteit met zich meebrengen.
Misschien niet het beste voorbeeld maar ik schrok me rot van de omvang en het gewicht van de Yamaha DX27. Een 'simpel' 4 operators FM-synth'tje ! En ik vind em zeker niet beter klinken dan Sytrus. Echt moeilijk te vatten.

Een groot gedeelte van de artiesten van nu rchten zich ook op nieuwe dingen, stijlen en omgang met instrumenten.
Alleen waarom zou dit met nieuwe instrumenten moeten?
Ook in bijv klassieke muziek zijn de beste violen hele oude stradivariussen, zelfde geld voor vele instrumenten.
Verder zijn er in software vaak geen tegenhangers van wat bepaalde hardware kan.
En de klank van software is vaak anders.
Ook in het voorbeeld wat je gaf van DX27 vs Sytrus. Veel mensen vinden een DX27 een stuk beter klinken juist doordat hij alles niet wikundig perfect doet (doet software ook niet trouwens) maar een bepaald karakter heeft in zijn klank en gedragingen.
Verder is sommige hardware ook makkelijker in bediening.
En er zijn nog meer dingen, ik kan heel fijn creatief werken met hardware, maar hou er niet van om achter mijn computer met een softsynth te tweaken en patches te maken. Maakt mij persoonlijk heel onproductief (maar zal voor andere mensen weer omgekeerd werken).
En zo zijn er nog een boel redenen voor verschillende mensen om hardware boven software te verkiezen.
 
Wat elektrovolt bedoeld is dat de HS10 = Alpha Juno-1, die jullie gitarist heeft is de Alpha Juno-2, die heeft idd meer toetsen en velocity (+ aftertouch wat bijna nooit werkt) , de HS10 is alleen cosmetisch iets anders, voor de rest is het precies dezelfde synth als de Alpha Juno-1

Dankie Mokum. Zo leer ik nog eens wat. Dat van de aftertouch had ik ook al gemerkt. Onder aftertouch verstaat de Alpha Juno-2 drie gradaties: erg aan, erg uit en minder erg ;).
 
thx mdv voor je antwoord.
Wel ja, kan me vinden in wat je zegt, ik vind softsynths erg makkelijk in gebruik, en ik ben bij manier van spreken niets anders gewend.

Maar ik geilde toch wel stiekem op vintage gear. Tot ik me voor de gein toch een DX27 aanschafte in een kringloopwinkel en besefte hoe onpraktisch die dingen kunnen zijn. Hangt ervan af hoe je ernaar kijkt.
Mijn Microkorg vind ik dan weer een super-aankoop. Lekker op de bank of buiten in het park wat inspiratie opdoen.

Jammer aan softsynths is dat ze zo vanzelfsprekend lijken. Dan heb je daar een synth of effect dat een machtige skin heeft meegekregen en je hoort doen terug te denken aan vintage gear, als leek zonder hardware-ervaring heb je daar weinig boodschap aan. Is dit stukje software nu de moeite of niet ? Is het baanbrekend of niet? Ik vind dat erg moeilijk in te schatten.
 
Een DX27 heeft ook wel een stevige behuizing en best fijne toetsen. Dat geldt voor een hoop nieuw, lichtgewicht spul helaas niet.

Ik denk niet dat ik een hardware synth heb die ik nooit meer weg doe. Er staan er wel een paar waar ik erg blij mee ben, maar die zijn ook vervangbaar door bijvoorbeeld hun opvolgers.
 
Ach, op een ding versla je iedereen hier en dat is met je onvoorstelbare productiviteit ondanks dat je studio iedere week een andere samenstelling lijkt te hebben :okdan:

Napole0n,

Dat heeft te maken dat ik tot nu toe 90% van de samples van de Magix Soundpools heb gebruikt, logisch dus dat veel geluiden op elkaar gaan lijken. Maar ik ga nu weer met de hardware synths aan de slag.

Phochos
 
Op het moment mijn sh-101. Meer kan ik er niet over zeggen eigenlijk.
 
Dankie Mokum. Zo leer ik nog eens wat. Dat van de aftertouch had ik ook al gemerkt. Onder aftertouch verstaat de Alpha Juno-2 drie gradaties: erg aan, erg uit en minder erg ;).

De mijne doet alleen maar "altijd erg uit" :gaap:
 
Eigenlijk maakt het niet uit.......als je uiteindelijk die synth, die je hebt verkocht, weer terug wil is dat meestal wel mogelijk om hem in de toekomst opnieuw aan te schaffen......het zijn geen heilige huisjes hoor synthesizers......
ik zou bv niet graag me Pro One verkopen maar als het moet door omstandigheden tja dan moet het.......ik dacht ook niet dat ik me mint 606 zou verkopen maar toch gedaan en tot op heden geen spijt......het gaat uiteindelijk toch om de inhoudt van het doosje en niet de buitenkant.....alhoewel ik mint dingen wel mooi vind...het nadeel is dan wel weer dat je er onbewust heel voorzichtig mee omgaat. En het bliijven gebruiksartikelen, instrumenten...
 
Mn Virus TI Snow..

Gebruik hem het meest van allemaal, is tevens mn geluidskaart, en klinkt gewoon erg goed.
... Alhoewel... misschien voor een nieuwe versie over een paar jaar..
 
Mijn Yamaha SY77, nooit ofte nimmer gaat die weg. Eén van de meest veelzijdige, rijke en vooral krachtige klankengine's ooit gefabriceerd. Ik kan nog steeds niet geloven dat ik hem tweedehands voor 200 Euro heb kunnen kopen. En dat terwijl men voor een Juno, een synth met zo'n simpele architectuur, makkelijk dubbel zoveel neertelt, onbegrijpelijk. Als je ooit een SY77/99 kan kopen, doen! Prachtige synth! Je kan een levenlang besteden aan het spelen met de duizend parameters per klank!
 
Waldorf Q Rack - typische eigen sound die me erg bevalt

ADAM's P22a- al koop ik andere monitoren, dan zal ik ze nog niet wegdoen.
 
Back
Top