MO8 of ES 8 of XS 8 ? Welke Kiezen?

knopsi

Ingeburgerd
Lid sinds
18 september 2008
Berichten
50
Locatie
Berkel-Enschot
Beste mensen, ik zie door de bomen het bos niet meer.

Ik overweeg om een Yamaha Motif MO 8 of ES8 of XS8 te kopen.
Afgezien van het grote prijsverschil vraag ik me af wat de grote verschillen zijn.

Bijvoorbeeld ook tussen de laatste MO8 en XS8?

Had eerst een Nord Electro 2 73 keys maar was niet tevreden over de pianoklank en als pianist kan ik maar niet wennen aan het klavier en beperkt aantal toetsen. Verder een prima instrument hoor zeker watbetreft de vintage sounds.

Ben benieuwd naar jullie mening.

Greetz,
8)
 
Bij twijfel altijd de meest uitgebreide (lees duurste).
 
Nu is dit soort info natuurlijk makkelijk op internet te vinden he, maar goed:

MO8 = ES8 maar dan met 64 stemmen polyfonie ipv 128, zonder sampler geen uitbreidingsmogelijkheden en minder insert effecten (en minder outputs)

Voor de volledigheid: een S90 ES is een ES8 met extra piano samples, geen sequencer en geen sampler.

Motif XS8 is volledig nieuw platform. Qua mogelijkheden te vergelijken met de ES, maar volgens velen klinkt het anders. Het Pluginboard verhaal is geschrapt.

Resume overvlakke: de MO8 is dan wel "nieuwer" dan ES8, maar is eigenlijk niet te vergelijken met de XS8 en ES8 (andere klasse qua gebruik). Die zijn veel uitgebreider. De MO8 is gewoon een budget ES, maar daarom niet minder goed.

En dan weer het cliche gedoe: wat voor jou belangrijk is bepaald je keuze. Kunnen wij niet voor je doen. Succes! ;)
 
Waarom neem je de Yamaha S90 ES niet in overweging ? Als piano jouw hoofdsound is, dan kan je eigenlijk niet beter krijgen dan de S90 ES óf de Motif XS, maar die kost veel meer.

De Motif XS 8 is echt het absolute topmodel van Yamaha, zowel qua mogelijkheden als qua sounds, maar je betaalt ook voor functies die je misschien nooit zal gebruiken.
 
inderdaad; als je klavier en piano sound belangrijk vindt, zou ik zeker ook de S90ES bekijken....
 
De XS8 is misschien wat veel van het goede voor wat jij er mee wil, maar ik vind het wel een supersynth en zou er zelf dolgraag een kopen als ik het geld er voor had.
 
Bedankt jullie bijdrage! De S90 of S90ES had ik ook aan zitten te denken. ...Ik zal wat duidelijker zijn.

Wat speel ik? Ik speel alle genres met diverse muzikanten en bands
Mijn voorkeur gaat uit richting Toto, Jazz mischien zelfs richting Dreamtheater..

Budget? Om en nabij €1700.

Ik speelde dus op een Nord Stage Electro 2 73 met daarboven Roland XP10 en soms
m´n yamaha keyboard PSRE403.

Nu wil ik dus graag terug naar de 88 toetsen met gewogen toetsenbord

Ik twijfel nog steeds tussen de Nord Electro 3 73 keys (vanwege de verbetering tov Nord Electro2 heeft nu de Nord Stage piano samples+Nord Wave) en de MO8 of S90ES.

Ik vond bijv. de Rhodes- en Hammonds sounds tegek klinken op de Nord. Vind ik deze kwaliteit ook terug op de Yamaha synths?

Ik vind de Yamaha Motif piano ook erg mooi klinken (heb zelf ook Yamaha Akoustische :-) )

Al die techniek en mogelijkheden schrikken mij als pianist wel een beetje af en vraag me af of ik dit inderdaad allemaal zou gaan gebruiken.

Wat vinden jullie van de Nord Electro 3, wel jammer dat er geen pitch en modulation wheel op zit hè voor die Wave samples?

Zijn er nog mensen die ervaring hebben met het spelen met een click track?
Ik zou hier ook graag wat meer over willen leren.

Groeten vanuit het zuiden. :doei:
 
Ja waarom geen Nord Stage classic? Ik snap dat lekker of niet lekker, mooi of niet mooi een kwestie van smaak is maar ik snap echt niet waarom mensen zo klagen over de Nord Piano samples. Maar goed da's een heel ander ding hahaha als tip:

Ga naar een dealer of iemand die je kent met een Stage en vraag of ze/hij/zij de Studio Grand XL 2 (of 1 maar het liefst de laatste versie) er in heeft zitten of kan stoppen. Ga dan eens zitten...goede (lees: GOEDE) koptelefoon op en ga eens spelen. Als je pianist bent helemaal...tenzij je niet van Yamaha piano's en grands houdt maar je hebt er zelf eentje blijkt...luister naar hoe je sound reageert onder je vingers van pianissimo tot bloed uit je oren.

Ene er zijn er komen er heel veel voorbij 2e hands. Veel synth sound van de voorbeelden die je noemt zijn er ook uit te halen, helemaal doordat je kan layeren. Super bak!
 
BEdankt voor de tips. Ik denk dat ik voor een S90es ga vanwege mooie piano sound en het grote aantal sounds van de Motif ES en relatieve goedkopere prijs tov Clavia Nord Stage (EX).
 
Ik ben zelf overgestapt van de S90 ES op de Nord Stage. Kost je een paar honderd euro meer, maar de Stage overtreft de S90 echt. Hij is z'n meerprijs waard.
 
Als je TOTO speelt (wauw..) heb je meer aan een S90ES dan aan een NordStage.
IMO. De synthsectie van de Stage is nogal zwak. En die heb je heel vaak nodig. De muziek van TOTO wordt ook gecomponeerd/gespeeld op Motif-synts. (weet ik van David Paich himself, yes, heb eens een meet&greet bijgewoond, gaaf man, super kerels).
Heb zelf 6 jaar in een TOTO-like band gezeten, en gebruikte daar de Motif + Triton.
Gave bak hoor die NordStage, zeker het orgel. Ik wil er ook een, maar je hebt er niet genoeg aan.
De S90ES dekt wel de hele TOTO-lading.

Oja, als pianist ben je in ieder geval beter met de S90ES, want het klavier is gewoon super. Daar vind ik de stage nogal "wobbly". De pianosample is superieur, maar dat is gewoon een smaakkwestie. Daar is de NS niet slecht.

Kortom, my 2 cents:
S90ES meer allrounder dan NS, vanwege een superieure synt-section.
De S90ES is ook een formidabel masterkeyboard. Je kunt 4 synts uitgebreid aansturen. Daar laat de NS ook steken vallen. Maja, heb je dat nodig.
De pianos wegen aardig tegen elkaar op, hoewel...
Keyboard S90ES way better.
De orgelsectie van de NS is unbeatable.
S90ES stukken goedkoper. Waarom die rode bak zo duur moet zijn is mij een volslagen raadsel.
Sjouwbaarheid: daar laat de S90ES steken vallen. Loodzwaar/log/groot.
Moet je vaak op pad, dan ga je voor de NS. Daarom wil ik er ook een, ondanks zijn/haar beperkingen.

http://www.soundonsound.com/sos/feb06/articles/clavia88.htm
 
Laatst gewijzigd:
Als je een gewogen klavier wilt dan moet je überhaupt niet DENKEN aan een Nord Electro.
S90 ES of Nord Stage dus.
Ik ben een Yamaha-fan (en endorser, dus niet helemaal objectief), maar ik vind de Nord Stage ook te gek. Nadeel van de S90 ES t.o.v. de Stage : gewicht en afmetingen ! De Stage is lekker licht en compact (relatief gezien dan). Echter, er gaat voor mij niets boven de pianosounds (akoestisch en electrisch) én het klavier van de Yamaha's : de speelbaarheid ervan is zo fantastisch. Komt nog bij dat de S90 ES een stuk goedkoper is.
 
Ik vond de Nord Stage EX ook geweldig en zeker ook watbetreft de bovenstaande voordelen. Jammer dat hij zo duur is. Ik kan mischien een S90 ergens op de kop tikken voor rond de 1000euro is dit een goede prijs? Of raden jullie mij toch aan iets meer te investeren en voor de S90 ES te gaan?

Leuke info Woodybeck watbetreft Toto, das inderdaad ook muziek waar ik naartoe wil. Wordt flink studeren. Ik heb al wat partijen gevonden.
 
Nou, ik vind 1000 euro voor een 'gewone' S90 wat veel hoor. Ik kocht die van mij (ES) een half jaar terug voor 1200, incl. softcase. Ik zie een S90 op max. 850 euro en een ES op max. 1300.
 
Ik zou ook zeker voor de S90ES gaan. Denk dat Rolandfreak aardig in de buurt zit met de prijzen. Ik heb zelf ook zo'n S90ES, die ik eerst wilde inruilen tegen een NordStage, maar heb besloten de S90ES toch ook maar zelf te houden. Tis zo'n prachtig instrument. Die piano"beleving" ervaar ik helemaal niet op de NordStage. Ben het sjouwen wel zat, dus ik ben toch op zoek naar een NordStage voor gebruik in een band.

Ik ken de S90 niet zo goed, maar alleen al voor de piano is de S90ES zijn geld waard. En dan krijg je er nog de hele Motif ES gratis bij. En die is beslist erg goed.
Wat betreft de Hammond-sounds, mwaaahh, daar ben ik niet kapot van. Dat kunstje hebben ze bij Yamaha niet echt onder de knie. Vind ik echt het ENIGE zwakke punt van de Motif/S90ES. En daar excelleert die rode plank weer.
 
Tja, ik kan die Hammond sounds ook niet missen. Erg ben ik hè! Had ik bijna besloten, krijg ik net een aanbieding binnen van een band waar de Hammond sound veel gebruikt wordt.... Is de Hammond sound van Motif XS verglijkbaar met Clavia Nord Stage?
 
Tja, het is en blijft lastig. Je bent niet de enige, de meesten hier liggen een lange tijd in diezelfde knoop als ze een nieuwe synt willen.
Omdat ze allemaal hun zwakke en sterke kanten hebben. Je moet eigenlijk gewoon een beslissingstabel maken met je persoonlijke waarderingen en wegingen voor de verschillende kenmerken. Zoals daar zijn:

- Hammond-sectie
- Piano
- Synt
- Prijs
- Gewicht
- Speelbaarheid

Persoonlijk vind ik de Hammond-sounds van de Yamahas niet geweldig. Ik weet niet hoe de XS in dit opzicht is, maar de Motif/MotifES/S90ES blinken hier niet uit. Heb ik nooit als een gemis ervaren omdat de Hammonds niet zo'n prominente rol hadden in de band waarin ik speelde. (TOTO-cover). Was goed genoeg. Pianos en vooral synts waren daar belangrijker.

Ik speel nu in een rock-fusion band, waar de Hammond weer wel belangrijk is, evenals de piano. De synts weer minder. Dus nou is de NS voor mij weer geschikter. Maar ik ben er ook nog niet helemaal uit. Ik ga ook de XS nog eens bekijken. Want je kunt daarin de S90ES piano-sample laden. Qua syntsectie is hij boven elke twijfel verheven. Alleen nog de Hammonds, die heb ik nog niet gehoord. Is echt wel een superbak die XS.

Als je het geld hebt is een NS misschien de handigste oplossing. Ook al qua sjouwbaarheid, je hebt dan toch een degelijke allrounder, met een zwakker punt, de syntsectie. Als je Hammond minder belangrijk en je syntsectie juist weer wel (TOTO) dan is de S90ES de betere oplossing.

Ik twijfel dus ook, dus misschien heb je niet zoveel aan de overpeinzingen van deze twijfelaar.
 
Bedankt voor je bijdrage Woodybeck... Ik ga nog eens naar de winkel en onderwerp de beestjes nog eens aan ´n persoonlijke test.
Ik neem alles nog eens rustig door en maak een lijstje. :-)

Hieronder vind je wat linkjes naar "Hammond" sounds van de Motif xs om je op weg te helpen

Groetuuuh!


:




--------------------------------------------
0:59 sec


----------------------------------
 
Bedankt voor je bijdrage Woodybeck... Ik ga nog eens naar de winkel en onderwerp de beestjes nog eens aan ´n persoonlijke test.
Ik neem alles nog eens rustig door en maak een lijstje. :-)

Hieronder vind je wat linkjes naar "Hammond" sounds van de Motif xs om je op weg te helpen

Groetuuuh!


:

http://www.youtube.com/watch?v=5qFJkxLzrZw&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=05FyCE7AZZ4
--------------------------------------------
0:59 sec

http://www.youtube.com/watch?v=_bH0LxmeHj4&feature=related
----------------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=K_rdpMtAg2Q&feature=related

Naja, precies, geen overtuigende Hammonds. Dat doet de NS echt veel beter.:geslaagd:

Wel weer formidabele EP.:doei:
 
Back
Top