dx7

ik zou geen plugin willen voor hetzelfde geld :P

en die dx200 heeft handson controle + FM8 ik heb hem getest, typisch NI sausje. Ik vind het niks. Die FM7 vond ik door de retro opzet veel leuker nog. En damn die bassen van die DX gaan dieeeeepppppp :)
 
hmm.
ik heb hier een tx7 te leen staan van een vriend. vind hem zo gaaf daarom dat ik graag eentje zelf wil. hou alleen wat meer van een keybaord erbij. die dx200 is wel relaxed volgens mij met die sequencer erbij dus ik denk dat ik die maar eens ga uit proberen.
heb er eentje zien staan op mp. 's kijken of ik die kan krijgen.
anders iemand nog die zo eentje wegdoet? of een juno60? haha

die gozers daar snappen er volgens mij niet zo heel veel van bij die muziek handel.
is ook bekend hier in heel maastricht. haha. maar soms doen ze iets vets weg voor een schijntje.
over die poly800 en 61 nog. is dat wel te fixen dat geheugen. misschien kan ik ze gewoon gratis mee krijgen?
bedankt voor de info trouwens allemaal.
 
hmm.
over die poly800 en 61 nog. is dat wel te fixen dat geheugen. misschien kan ik ze gewoon gratis mee krijgen?
bedankt voor de info trouwens allemaal.

Poly800 lekker laten liggen... De poly61 is wel een gave bak als je die weer helemaal aan de praat krijgt. Je hebt kans dat aleen de batterij voor het geheugen leeg is. Bij de poly 800 zin dat trouwens 6 type C batterijen als ik me niet vergis. Als die er niet in zitten kun je er bijna wel vanuit gaan dat hij het toch gewoon helemaal doet... Maar poly 800 vind ik niet zo bijzonder.
De poly61 heeft intern een kleine batterij. Die redelijk makkelijk te vervangen... Maar je kan ook pech hebben en dan is de batterij gaan lekken en heeft het de printbanen aangetast. De poly61 heeft geen midi maar dat is redelijk makkelijk zelf in te bouwen.
Als je knutselen leuk vind kan je je voor 50 euro geen buil vallen denk ik.
 
mensen gaan voorbij aan het karakter van een synth,
een echte DX7 heeft veel meer uitstraling en sfeer dan een FM8 of DX200
 
mensen gaan voorbij aan het karakter van een synth,
een echte DX7 heeft veel meer uitstraling en sfeer dan een FM8 of DX200

met uitstraling maak je geen tracks zorry hoor...

maar een dx200 met alle extra features of een ouwe DX7 met al zijn beperkingen (64 mem, basale midi, geen fx, geen filter, geen drums, keyboard als je dat niet nodig hebt etc etc), dan is voor mij de keuze snel gemaakt.

Een Varios + VC1 D50 kaart en PG1000 is zeker ook niks dan tov een egte D50 ? hehe. Het gaat niet om de looks maar om toepasbaarheid, kwaliteit en handson controle + 21e eeuwse features. Daarop beoordeel ik een synth voor aanschaf. Niet of dat imposant staat op een foto ofzo. Synths zijn tools geen decoratie stukken....

En muziek wordt echt niet beter als het met een genuine DX7 of met een DX200 is gemaakt hoor, dat is echt zelfbedrog. En mede de reden waarom vintage zo dur is geworden. Het is geen garantie voor geode muziek, intengendeel die ouwe spullen zijn vaak zo beperkt, dat de hedendaagse (jongere) muzikanten er helemaal niks mee aankunne omdat er geen USB ofzo opzit hehe.
 
een echte DX7 heeft veel meer uitstraling en sfeer dan een FM8 of DX200

Een echte DX7 heeft ook een errug onvriendelijke interface, en ik ben er zelf meer mee gebaat dat ik in een paar minuten een gaaf geluid in elkaar kan draaien dan in een half uur met het grote DX7 boek.

Ik kijk er niet meer van op dat een DX7 wat een kille digitale bak is zonder analoge charme alsnog wordt verdedigd, maar daar hebben we dit handige diagram voor.

realinstrumentsww5.jpg
 
een DX7 = DX200 op sysex nivo, enigste verschil kan dan in de DA conversie zitten.

Dus gewoon een DX7 inside maar met extras
 
Dat is toch echt een kwestie van smaak denk ik... Ik wordt niet warm van de meeste muziek die gemaakt is met plugins of VA's. Mijn DX7II daarintegen of mijn Juno60 :P:engel::{

ja er is wel degelijk verschil, de echte dx7 heeft toch echt een vollere klank.
600e lijkt me schromelijk overdreven, voor de mijne een paar jaar geleden 150 betaald, er zijn er ongeveer 100.000.000 gemaakt dus het grote aanbod drukt de prijs (toentertijd in ieder geval)
leuk van de dx is dat er 1000en goede patches voor te downloaden zijn, heerlijk toetsenbord (vind ik), maar programmeren is niet echt leuk met die tiptoetsjes.
 
de dx100 is dan de dikste als ik me goed heb laten informeren...

Het gegeven dat het een digitale synth is, zegt dat het natuurlijk allemaal code is en geen electronische schakelingen die de sound maakt...

er zal wel iets verschil in de sound zitten dat is logisch met andere convertors, maar voor de rest is ie gelijk. Ik vraag me af of die dikkere sound niet iets is wat wordt gebaseerd op nostalgische gevoelens en op wat je brein refereert als 'DE' DX7 sound.

Niet heel erg interessant als je geen 100% purist bent en misschien zelfs van een generatie die heel die originele DX7 era niet heeft meegemaakt.

Ik las laatst van een aantal jongere muzikanten ook dat bijv de Drumstation slap klinkt in vergelijking met ADM en Nepethon, het is maar wat je referentiekader is denk ik dan :)

aanvulling:

wat voor mij ook meespeelde was dat de DX200 geen keyboard heeft, veel realtime controllers ook, en dat de DX7(II) dat niet heeft en wel keys, anders was ik zelf ook voor de DX7(II) gegaan :P
 
Laatst gewijzigd:
Ach dat gezeik over de DX-7. Kan een synthesizer eens wat meer dan twee envelopejes naar de cutoff en vca dan wordt er weer gejankt over de interface. Net alsof je als noknow met de FM-8 ineens wel heel makkelijk dikke FM geluiden kunt maken. Geef nog maar een zwier aan die unison knop.

Je kunt met breath modulatie en velocity prima het timbre varieren, meestal wil je toch niet meer als de mod intensity (= cutoff voor fm synths kort door de bocht) beinvloeden.
 
als je het gemis aan knoppen en filter niet erg vind en je hebt de ruimte...ja
 
dus een dx7II of een dx200 of toch maar een dx100 dan.
hoe meer ik te weten krijg hoe meer ik ga twijfelen. wil vooral goede string dingen me maken en goeie bas enzo. beetje sferisch.
welke word dan aangeraden. puur kwaliteit zonder het toetsenbord, sequenser of prog. meegerekent??

ik kan morgen een dx200 voor 170,- ophalen. die dan maar doen.
goede deal?
 

Vergelijkbare discussies

Back
Top