Verborgen boodschappen in songs

Prince heeft een stukje omgedraaid aan het einde van 'Darling Nikki'
gewoon een beetje reli-praat

Edie Murphy heeft in een van z'n Saturday Night Live sketches een geweldige grap over de Beatles songs die je achteruit moet spelen. Het bewijst dat hij de 5e Beatle was...
 
Ik bel altijd de afhaalchinees en dan draai een willekeurige frans bauer plaat achterstevoren.... 3 kwartier later heb ik altijd een heerlijk verrassings menu thuis...
 
Een van de mooiste 'reverse' voorbeelden van verborgen boodschappen vind ik altijd nog wel die van K3 - Oma's aan de top!

Hier vind je het liedje achterstevoren.

En dit is de tekst:

Grote massamoord.

Grote massamoord.
Just against the life.
Dat is godverdomme leuk.

Grote massamoord.
Het is toch niet dat je 't ziet.
Grote massamoord.


Tis toch gewoon nie normaal meer :)
Als je 't mij vraagt is dit geen toeval en hadden de producers gewoon zin in een leuke grap!

Als je namelijk de originele tekst leest (Oma's aan de top, het feesten kan niet op, treuren wordt 'n flop), kom je snel tot de conclusie dat je dit niet zomaar verzint. Daar is eerst achterstevoren over nagedacht! :okdan:
 
ik vraag me af waarom dit zo belangrijk is lol je zingt gewoon lleh ni nrub
en je draaid het plaatje andersom wooohoo burn in hell zo kan je toch met woorden spelen ? ook echte woorden en prince zelf die was ook evil trust me :)
 
ik vraag me af waarom dit zo belangrijk is lol je zingt gewoon lleh ni nrub
en je draaid het plaatje andersom wooohoo burn in hell zo kan je toch met woorden spelen ? ook echte woorden en prince zelf die was ook evil trust me :)


Vind ik nogal vaag want hij is erg in den heren.
 
De hondentoon van The Beatles, aan het einde van de tweede kant van St. Pepper, na het slot akkoord van 'A day in a Life' en voor de 'eind groef tune', komt alleen voor op de eerste twee persingen van de vinyl versie. Met een koptelefoon op kan je die toon wel ervaren, tenminste, een druk op de trommelvliezen, maar een toonsensatie heb je niet...

Het 'Number 9' verhaal was een verwisseling van tapes. Bij het vooraf beluisteren van de resultaten van de vorige dag werd een verkeerde spoel op taperecorder gelegd. Deze was eerder gebruikt voor een controle test van de kwaliteit van de banden. Dit was duidelijk 'test nummer 9'. Lennon vond dit 'object trouvé' zeer bruikbaar.

Dit was duidelijk de periode na Revolver: experimenteren was het sleutelwoord. McCartney had heel vaak een plastic tasje bij zich met tape-loops, die hij de avond tevoren thuis had zitten plakken.

Waren The Beatles uniek in deze? Ik denk van niet. Iedere muzikant doet dit. Het unieke bij The Beatles is dat het allemaal gedocumenteerd is :)

Maar je kunt alles wel horen wat je wilt... In Yellow Submarine hoor je toch duidelijk iemand roepen: "Houd ze tegen! Houd ze tegen!" Dan zie je toch vier Beatles die betrapt worden op het illegaal maken van opnames in een Nederlandse onderzeeër en die vluchten! :D Gelukkig zijn die tape collages uitgegeven en blijkt het losgemaakt van de muziek niet zo te zijn.

Het is allemaal een deel van onze fantasie.

Wout
 
Dolf Brouwers heeft de EO een keer flink in de maling genomen. Hij belde in zijn radioprogramma bij de Vara zo'n duivelseboodschappenfanaat op en liet een stukje spraak horen dat duidelijk al achterstevoren was gedraaid. De man was zwaar geschokt van deze onmiskenbaar duivelse boodschap. Toen liet Dolf Brouwers het "achterstevoren horen, waarna Dolfs stem te horen was: "Vindt u het oo allemaal zo'n onzin, van die duivelse boodschappen in platen? Nou, ik wel!" De eo'er was not amused. Vandaar de "verborgen boodschap" in het intro in mijn "Between the wheels" op "Aquarius". Ik weet zelf niet meer wat ik heb ingesproken...
 
Ik heb in een song het geluid van tandsteen verweideren bij de tand arts onhoorbaar maar wel waarneembaar verwerkt. Je had het gezicht van mijn tandatrs moeten zien toen ik met m'n nagra fieldrecorder binnenkwam.
 
Je kent het wel.
Je draait een stukje vinyl tegen de klok in en je hoort: Paul's Dead, yeah! Really, Really Dead. ( Beatles: Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band )


Als je helemaal los wilt gaan op dit verhaal (hoax) en niks te doen hebt:

http://www.paulisdeadhoax.com/

Wel grappig om te lezen, als je het geloofd ga je het nog zien ook 8o)
 
K3 - Oma's aan de top:

achterstevoren is het: Grote massamoord.

zie
 
K3 :kont: : Met Oma's aan de top, kan feesten niet meer op - WorDt - zgmljklzzzijfdl massah mooard klraaahpliaalluidh tofffhaihz - ofzo

K3 - Oma's aan de top:

achterstevoren is het: Grote massamoord.

zie
http://www.youtube.com/watch?v=tvjAlFll6kY

Een van de mooiste 'reverse' voorbeelden van verborgen boodschappen vind ik altijd nog wel die van K3 - Oma's aan de top!

Hier vind je het liedje achterstevoren.

En dit is de tekst:

Grote massamoord.

Serieus, lees de thread eens :(.
 
Aphex Twin heeft ook al dergelijke geintjes uitgehaald. Ziet er erg leuk uit! :)

Nog een geheime boodschap: Dark Raver & Vince - Intelligent Hardcore
Het lijkt onzin wat ze uitkramen, maar als je de plaat achteruit draait en je luistert goed, dan hoor je de tekst 'Amsterdamse gabbers, housen als de beste!'
(met dank aan The_What op Fok voor de tip :) ).

Volgens mij hoor je "Amsterdams gabbers die hakken als de beste". Bikkel moet maar even de moeite nemen om het begin van die track achteruit te luisteren, je hoort het echt. Gekke Helmonders. (Ik dacht dat ie uit Den Haag kwam.)
 
verborgen boodschappen in songs?

nee sno saak tem netag,eewt nesslf klem,..wo, sla ej hcot ni ed truub tneb ej nad kjileget neve nee ejkap oroblram negnerbeem?
Nu snap ik waar R-ond zijn taal constructtie vandaan haalt. :dubbel:
Allemaal verborgen boodschappen die hij naar ons forum zend. }:|
 
Back
Top