Terror bas. Hoe maak ik dit geluid?

LOL Niel , Ik heb niet de hele dag de tijd.

Ok Ik heb nu wat tijd om uitleg te geven.
Beste Niel,

Ik heb alle tijd op dit moment, als je weer iets niet snapt zeg je het maar.

Ja Niel, als je het niet snapt moet je het maar even vragen hahaha:D

Ik heb in ieder geval al in een deuk gelegen. Geweldig dit!! We hebben een nieuwe Leendert hoor!!...of wacht.....zou het soms familie zij?:dubbel:
 
Maar kan iemand niet even uitleggen waarom dj Preset zo ongelijk heeft dan? Dat is er nog niet van gekomen, en als niet-kickmaker ben ik daar intussen toch wel nieuwsgierig naar geworden. :)

Okee, ik geef toe dat dat "synthesizer expert" wel erg potsierlijk staat, evenals opmerkingen als "die tips van samples zijn echt bullshit door de gabbers die zelf beter weten", "ik heb alle tijd op dit moment, als je weer iets niet snapt zeg je het maar" of tegen Niel en Dione zeggen wat je moet doen "als je de beste Quality wilt". En ik mis het punt van die mp3 die hij heeft ge-upload (die klinkt toch hartstikke suf-stroperig? of was dat de bedoeling en mis ik de ironie? :confused: ). Maar hij heeft wel gelijk met:
we praten hier over gabber basjes maken niet over elkaar.
Denk ik dan. ;)
 
Ik vind dat die domme Niel maar eens gewoon moet luisteren naar mensen die er meer verstand van hebben en al bijna een plaat gereleased hebben. Ik bedoel wat heeft hij nou in de melk te brokkelen ten op zichte van Meester Preset?

volledig met bikkel eens is :dubbel::dubbel::D
 
ik denk dat dat komt omdat preset zichzelf al ongelijk geeft:

Is heel makkelijk met de juiste aparatuur.
Als je plugins wilt gebruiken kan dat niet.

Begrijp me goed : alles kan na-gemaakt worden met plugins!

Verder ben ik het volledig met Lynxxx eens :mega:

Beetje jammer dat de discussie verzandt in zinloos gejank, die holle kicks voorbeelden van DJ Preset klinken verre van wat er bedoelt wordt. De holle kicks van Tymon naar mijn mening des te meer, waar ik de uitleg van heb neergezet hierboven ergens, ter informatie aan de rest om te HELPEN.



Angerfist mailen? Nah die gebruikt ook geen samples.
Als jij verkoopt ga je tog niet vertellen hoe!? Vooral niet op een forum.
Anders kon jij het truukje nadoen!!! En vangt meneer angerfist niet zo veel centen meer!!!

Ik kan dat trucje nadoen met soft- en hardware maar ik heb daar geen reden toe omdat ik liever iets maak wat origineel van mezelf is, een eigen herkenbare sound. En zo denken meer producers erover weet ik.
Als iemand iets wil weten hoe ik het heb gemaakt zeg ik zonder problemen hoe, vraag maar raak, als je de theorie leest is het toch altijd anders als dat je daadwerkelijk achter de knoppen zit, want daar komt dan ook je eigen smaak en werkwijze bij kijken (als het goed is ....). Daarnaast werk ik grotendeels alleen met hardware dus moet je dat ook eerst hebben om exact hetzelfde te willen doen.

En meneer angerfist vangt er niet minder centjes door, die plaat is volgens mij 4x bijgeperst oid en wordt tegenwoordig gezien als een tijdloze klassieker ala Prednison Attack. Bedenk wel dat de originele bassdrum sound afkomstig is van dj promo. Tracks als
Patterns in chaos: http://nl.youtube.com/watch?v=wzBy0z8Qc0s&feature=related
Vicious circle : http://nl.youtube.com/watch?v=bmlHSrle1c4
What the fuck: http://nl.youtube.com/watch?v=7S8OThr-RLw


Wat die phaser betreft is er maar 1! en dat is geen plugin.
Zoek zelf maar uit welk rood kastje dat heeft!

Lekker behulpzaam :mega:
 
Dit is de meest holle kick die ik ooit heb gebruikt in een uitgebrachte track. Is wel flink wat jaartjes geleden moet ik erbij zeggen:
http://www.z-t.nl/previews/zt001_b2.mp3

Was een tr 909 bd met laag serienummer, ongemod (geen sample)
Direct naar een behringer composer voor gate en versterking.
Daarna 3x doorgelust door een behringer mx 3284 via de subkanalen met niet meer te herinneren eq standen (enkele parametrische eq).
De eerste lus had wel een lo-cut, dat denk ik wel.

Ook hier was het: weghalen van de "pok" en opkrikken van de "tok".
Vaak lukt dat pas goed als je het sublaag halveert of nog minder zet en pas aan het einde van je geluidspad het laag weer toevoegt zonder vervormingen om het karakter te behouden. Vandaar de meerder kanalen doorlussen.

De rauwe synth is een JP8080 supersaw met hipassfilter en wat LFO modulatie op de pitch.
 
ja, dan neem ik wel presets met n vst. :)

niet dat ik zo van de hardcore ben, maar eens lopen kutten met een 909 sample :)
 

Attachments

  • clichehakke.mp3
    207,2 KB · Bekeken: 71
He jongens, hebben jullie wel eens een bass drum gebruikt? Zo'n groot ding op de grond in het midden van het drumstel waar je met een vilten klopper tegenaan trapt? Microfoon erin, gain op 11, tweeeneenhalve trap per seconde en klaar (wel eerst even op start drukken).
 
Ik heb een paar jaar geleden op Lowlands mijn held Luke Slater zien optreden met een Behringer MX8000 tafel! En de hele tent stond op zijn kop! Geweldig geluid!
Het moet niet altijd Neve zijn... jeweettog
 
Luke Slater maakt toch geen baggergabber kicks? Het meeste dat ik van hem heb op CD is heel clean.

Zijn kicks zijn verre van bagger, en ook geen gabber... maar het was een reactie op eerwaarde heer Preset's "LOL, Behringer"... alsof je niets kunt met Behringer spul en alles met Neve of duurder moet...
 
hij is boos volgens mij=(

.
hij heeft het natuurlijk ook wel flink voor zijn kiezen gekregen de afgelopen paar dagen. Wil je eindelijk je schat een kennis en ervaring delen met een heel forum, dan wilt niemand er iets van horen en gelooft men je niet. Wat is dit forum toch raar :mexico:
 
.
hij heeft het natuurlijk ook wel flink voor zijn kiezen gekregen de afgelopen paar dagen. Wil je eindelijk je schat een kennis en ervaring delen met een heel forum, dan wilt niemand er iets van horen en gelooft men je niet. Wat is dit forum toch raar :mexico:


Dat is toch ff wennen als je Synthesizer expert bent.
 
Roland TR909 met distortion erop.
Ik zou niks sampelen/jatten :) make your own sound.
 
Back
Top