n00b aansluit vraagje ( Nord Rack 2, Waldorf Micro-Q --> PC )

SlaveoftheWave

Ouwe rot
Lid sinds
14 september 2008
Berichten
1.792
Locatie
Nijmegen
2 in de titel genoemde synths in m'n bezit na tijden lang met softsynths te hebben gewerkt en ben er zeer blij mee:). Alleen ben ik nog geen expert op het gebied van Midi en aansluiten van de audio.
Ik wil namelijk beide aparaten afzonderlijk kunnen aansturen met Midi en ze ook apart kunnen opnemen.

Hier is de situatie:

- PC met EMU 1212m geluidskaart met 2 x mono jack audio in (L+R) en 2x mono jack Audio uit, die bezet zijn door mijn KRK RP8 monitoren.
- Waldorf Micro Q (met midi thru)
- Nord Rack 2

Mijn geluidskaart Heeft slechts 1 stereo input (2 mono jacks) en om deze 2 synths op te kunnen nemen heb ik minimaal 2 stereo inputs nodig (of 3 omdat de Nord bak 2 maal een stereo output kan genereren (A+B en C+D) ? )

Vraag 1.
Kan ik beide bakken apart aansturen door MIDI thru te gebruiken op de waldorf? of komt dan altijd hetzelfde signaal bij de Nord uit? Misshcien heb ik een USB MIDI interface nodig?

Vraag 2.
Moet ik een mixer aanschaffen om de outputs van beide aparaten goed mijn computer in te loodsen? Of is daar een ander handig hulpstuk voor?

Nummertje 3.
Experts hier hebben misschien betere, slimmere of meer tactische oplossingen.. wil je posten als je suggesties hebt?

bedankt vast8)

kan niet wachten de boel goed aangesloten te hebben (ook al is het nu al leuk om met echte hardware aan te kloten;) )
 
Laatst gewijzigd:
Dit kan je doen:
PcMidiUit-WaldorfMidiIn-WaldorfMidiThru-NordMidiIn

de midi-thru laat het signaal onaangetast door
als je nu bijv midi-noten stuurt vanuit je pc dan kan
je ze per track een ander midikanaal geven in je pc.

Bijv track1 - midikanaal 15 (max16!)
en track2 - mdikanaal 12

als de Waldorf nou op midikanaal 15 staat zal hij noten ontvangen vanuit track 1
en als de Nord dan op midikanaal 12 staat ontvangt hij noten uit track2

en idd, staan zowel de Nord als Waldorf op midikanaal 15 zullen ze allebei het zelfde deuntje spelen van Track1


Je kan de Waldorf of Nord direct in je geluidskaart stoppen,
maar een mixer is zeker geen overbodige luxe.
Het is geen stom idee om meteen maar een 8 kanaal mixer te kopen aangezien synths verslafend kunnen zijn en voordat je het weet past het niet meer op die mixer.

:doei:
 
Kijk aan, bedankt voor de tip! geen extra midi interfaces nodig voorlopig dus.

ik kan me voorstellen dat het verslavend kan zijn, maar een mixer met beperkte ingangen beschermd mij voorlopig tegen verdere aankopen zodat ik deze apparaten eerst eens goed kan leren kennen ;)

Nu vraag ik me nog af of ik de C+D uitgang van de Nord ga gebruiken of niet. Dit heeft te maken met de afweging tussen een mixertje met 2 stereo inputs, of 4 stereo inputs.
Ik zat te kijken naar de Blend 6 van Tapco of de MIX100 van Tapco..

In ieder geval kan ik met gebruik van een mixer de aparaten niet in aparte kanalen tegelijk opnemen in cubase (voor EQ doeleinden etc).
Is er een mogelijkheid om dat wel te doen?
 
Op die manier kan je trouwens niet de editor gebruiken van de Modular. Daar heb je de 2 PC Midi aansluitingen ook voor nodig trouwens...dus een midi interface...met minstens 3 in en 3 uit zou ideaal zijn.

Een optie qua audio opnemen is om ze apart op te nemen...dus eerst de een en dan de ander.

of...in de toekomst...een geluidskaart met meerdere inputs.
 
Mijn geluidskaart heeft een firewire ingang (ook een optische..) en kan het dan interessant zijn een firewire mixertje er aan te hangen zodat alle sporen afzonderlijk in cubase verschijnen of iets dergelijks? of is een firewire mixer meer een vervanging voor je geluidskaart?

bv Macky onyx..
 
usb to midi interface is zowiezo nodig. op de mixer kan je gewoon alle apparaten op een ander kanaal aansluiten dus ook de uitgang van je computer. de line in van je geluidskaart kan je op je mixer aansluiten op een uitgang van je mixer. (bij mijn mixer heet het GRP). zo kun je alle audio weer je computer insturen. je speakers hang je ook gewoon aan je mixer en niet meer aan je geluidskaart. mixer hoef je niet via ubs, firewire of wat dan ook aan te sluiten.
 
tuurlijk kan je ze wel appart op je computer opnemen. op je mixer kan je bepalen welke kanaal of kanalen naar de GRP stuurt. zo kan je b.v. alles afspelen terwijl er maar 1 geluid word opgenomen. of wil je alles afspelen en alles in 1 keer opnemen maar dan elke geluid op een appart spoor?
 
Back
Top