Noob midi probleem

snatcheroony

Nieuwkomer
Lid sinds
1 oktober 2007
Berichten
15
Locatie
groningen
Ik heb een probleem:

Ik wil mijn Yamaha s90 Es aansluiten op mijn pc en in Ableton Live gebruiken.
Ik gebruik hiervoor een usb aansluiting (Creative Xmidi1*1 E-MU).
Ik krijg het echter niet voor elkaar. Heb verschillende drivers geinstalleerd, manuals gelezen, op fora's rondgehangen, allemaal tevergeefs.
Mijn Pc herkent de aansluiting wel en in Ableton staat bij de Midi input automatisch mijn aansluiting vernoemd en aangevinkt. Ableton reageerd echter niet als ik mijn toetsen indruk (met qwerty doet ie het wel gewoon).
Ongetwijfeld zie ik iets heel doms over het hoofd, en staat ergens op dit forum wat ik moet doen; ik kom er echter niet uit:stupid!

Is er nog een bepaalde modus die ik moet gebruiken op mijn S90?

Wie weet wat ik fout doe?

Bij voorbaat dank!
 
ontvangt ableton midi....maw knippert er een lichtje rechtsboven?
 
Misschien de instellingen...midi sync en dan remote on zetten onder midi ports?

Of misschien, ik durf het bijna niet te vragen....heb je hem wel goed aangesloten.....midi out van pc in midi in van controller en vice versa....?
 
hmmm, dat eerste werkt niet....

Ik heb hem aangesloten middels usb. In mijn Yamaha zit een Midi in en Midi out plug (Midi in lijkt me onnodig maar geen idee....) en in mijn pc een USB. Of bedoel je dit niet?
 
aan dat snoertje wat nu uit je pc steekt? daar zitten toch 2 midi pluggen aan? een input en een output?
 
Nee usb zit in pc midi pluggetje moet in je yamaha...
 
ok laatste poging..... ga in ableton naar preferences....midi sync en dan onder midi ports zet je gewoon alle vakjes op on......steek alle twee die stekkers in je yamaha en probeer....als het niet lukt wissel je ze om....lukt het dan nog niet, dan kan het idd zijn dat je iets moet instellen in je yamaha. Daar kan ik je niet mee helpen want ik ken m niet.
 
@LeBonTon: Bedankt voor je moeite; helaas werkt het nog steeds niet.
@Sjaak: Midi settings op de s90: goede tip, maar dat had ik al wel gedaan. Ligt het dus ook niet aan.
Heb gechecked met MIDI-OX maar daar snapte ik niet heel veel van, verschillende dingen geprobeerd maar niet gelukt.

Vervolgens nog een programmaatje gedownload (Midi Test): Pc lijkt niets binnen te krijgen.
Snap er niets van, waarschijnlijk doe ik iets heel doms fout (de stekker niet in het stopcontact ofzo:P), Of anders ligt het aan de kabel (wat mij raar lijkt; net uit de doos, niet de goedkoopste en mijn pc herkent wel een Midi unit...)
Als iemand nog iets weet zou ik het graag horen, anders mag het blijkbaar niet zo zijn:(...
 
Je moet sowieso 'Track' op 'On' zetten in je MIDI Sync settings en niet 'Remote'. Da's meer voor transport boodschappen. Maar da's alleen opportuun als je MIDI ontvangt, en da's bij jou dus niet het geval.

Wellicht nog een hele stomme opmerking....
maar ik heb een soortgelijke MIDI-to-USB interface (Edirol UM-1) en daar staat op de fysieke MIDI-OUT plug ipv. gewoon '(MIDI-)OUT', 'Connect to MIDI-IN'...
Feitelijk juist, maar over dat 'Connect to' wilde ik in het begin nog wel eens heen lezen...en dan gaat het niet goedkomen kan ik je vertellen.

Als je 100% zeker weet dat je MIDI pluggen goed in je S90 zitten en je S90 goed geconfigureerd is (qua output van MIDI), dan begint het toch op een defect of kabelbreuk ofzo te lijken.

Misschien de instellingen...midi sync en dan remote on zetten onder midi ports?

Of misschien, ik durf het bijna niet te vragen....heb je hem wel goed aangesloten.....midi out van pc in midi in van controller en vice versa....?
 
Back
Top