2 host applicaties die 1 midi controller delen?

kkeus

Nieuwkomer
Lid sinds
16 januari 2007
Berichten
5
Hai allemaal,

Ik heb een AMT8 waarop ik een gitaar effect apparaat heb aangesloten, zodat ik 'm via MIDI kan bestieren via de software editor die ik erbij heb gekocht. Ik doe verder alles met Logic Audio 5.5.1.

Mijn vraag:

Kan ik zonder dat ik al te veel problemen hoef te verwachten zowel Logic als de soft editor tegelijkertijd draaien en dan dat effectapparaat tweaken? Of blokkeert 1 van de host applicaties de midi interface?

Dank voor jullie tijd en inzicht!
 
Laatst gewijzigd:
Je hebt wel kans dat 1 (of beide) applicaties de midi-poort exclusief lockt.

Ik doe dit soort dingen zelf met midi-ox en een setje virtuele midi poorten (die van Sony in mijn geval, maar die zijn niet vrij downloadbaar).
 
Je verliest door MIDI OX en MIDI Yoke wel het voordeel van de koppeling tussen een AMT en Logic, net zoals bij Cubase / Midex.
 
soft editor -> virtuele midi poort -> logic midi in -> AMT8?

kan eigenlijk gewoon zonder midi-ox.
 
Ola,

Ik werk met de Unitor 8 MkII...het iets uitgebreidere zusje van de AMT 8.

Als ik in Cubase SL3 aan het werk ben, en een sound wil tweaken in de Nord Modular (die voor de editor aparte midi in en out heeft) dan start ik de editor op en dan werkt dat gewoon.

Ik neem aan dat je vanuit Logic niet heel intensief midi gaat versturen naar je effect apparaat terwijl je aan het editen bent in je editor.

Dus, wat ik bedoel is, dat je niet vanuit 2 applicaties tegelijk midi informatie gaat versturen naar 1 apparaat.

Conclusie: Bij mij werkt het zo...dat 2 software applicaties tegelijk gebruik kunnen maken van dezelfde midi interface. (ik heb 'm trouwens via USB aan de Mac hangen).

Nou...ik hoop dat het duidelijk is.
 
Ik ging van een PC uit. Logic 5.5 is een van de laatste versies voor een PC, terwijl je het op een Mac niet eens meer kunt draaien geloof ik.

Bij een Mac zijn toch altijd alle audio en MIDI interfaces niet specifiek gelockt door één programma?
 
Dank voor alle reacties!

Ik kan inderdaad alletwee tegelijk gebruiken, mits ik maar eerst Logic opstart. dan pas de editor. En inderdaad, ik draai het nog op PC ;)

Als ik niet teveel tegelijk doe gaat het, tot nog toe, goed. De editor gebruik ik nu nog voornamelijk om mijn eigen presets op te slaan en hier en daar effe wat dingen aan of uit te zetten. Voor het in realtime manipuleren van effecten als wahwah of de diepte/hoogte van bepaalde parameters, ga ik denk ik een Behringer FCB1010 kopen. Of een expressiepedaaltje ofzo.

Ik hoop dat ik t.z.t. voldoende wegwijs wordt in MIDI land zodat ik bepaalde effecten kan gaan automatiseren in Logic.

Mèn... het is een studie op zich. Nog voor je aan het muziek maken slaat.
 
Als je er alleen een gitaareffect aan hebt hangen, heb ik nog wel een MT4 liggen die ik ruilen wil tegen de AMT8. Handig man, die extra ruimte!

:D
 
Hoe kom ik er dan bij dat MIDI interfaces niet multi client zijn op een PC? Of is een AMT een van de weinige interfaces die dat wel doet?
 
Als je er alleen een gitaareffect aan hebt hangen, heb ik nog wel een MT4 liggen die ik ruilen wil tegen de AMT8. Handig man, die extra ruimte!

:D
Euhhh... Nix der van ;) Er hangt nog meer aan die AMT8 hoor! Heb 'm gekocht van een betrouwbare bron en voor heeeeel fijn prijsje en ben er heeeeeeeel blij mee.
 
Hoe kom ik er dan bij dat MIDI interfaces niet multi client zijn op een PC? Of is een AMT een van de weinige interfaces die dat wel doet?
Nou volgens mij zijn ze dat ook niet echt. Het "stiekem" de boel door mekaar gebruiken gaat toevallig goed, omdat er inderdaad niet teveel info tegelijkertijd naar het effectapparaat gaat. Ik vermoed dat als ik in realtime constant (denk aan wahwah ofzo) info heen en weer stuur dat het mogelijk dan wel es mis kan gaan.
 
Back
Top