aansluiten m-audio Audiophile 192 geluidskaart

Bram de Winter

Nieuwkomer
Lid sinds
22 juli 2008
Berichten
14
Hoi,

dit is misschien een 'domme' vraag, maar vooruit: ik heb een m-audio audiophile 192 geluidskaart gekregen. Alleen niemand kan me helpen met aansluiten en de engelse handleiding is best lastig voor een n00b als ik.
Ik wil mijn pc, waar Ableton op draait, aansluiten op mijn mixer. Welke uitgang op de geluidkaart en welke ingang op de djm 600 pak ik daarvoor? Is dat 2 keer 'Main out' op de geluidskaart (Jack) naar 2 maal RCA/tulp op een willekeurig kanaal (line) van mijn mixer?
 
Je hebt op een 192 zes jack-plugs zitten. Je sluit inderdaad de main out (rood en wit) aan op tulpingang van je mixer. Ik neem aan dat je je geluidsmonitoren op je mixer hebt aangesloten, anders heb je daar nog "dedicated" stereo outs voor.

Succes!
 
Okay, ik loop tegen een volgend probleem aan. Ik wil in ableton graag tracks voorbeluisteren alvorens in te mixen. Ik heb de master van ableton (main out 1/2) op kanaal 1 van mijn mixer gezet. Is het nu de bedoeling dat ik nog een stereo out op en ander kanaal van mijn mixer aansluit om op dat kanaal een track voor te beluisteren?
 
Als je een DJ-mixer hebt, heb je misschien cue-knoppen. Deze kun je dan gebruiken voor voorafluistering.
 
Ik heb een djm 600; dj mixer dus. ik gebruik daar 1 kanaal om het geluid van ableton uit te sturen. Dus op cue drukken op dat kanaal heeft geen nut toch? Dan hoor ik op mijn koptelefoon datgene wat ik uitstuur.
 
Wat jij wilt, kan gezien de beperkte hoeveelheid out's van de 192 niet. Je main outs krijgen hetzelfde signaal als de monitor outs. Als je verschillende outs zou hebben zou je kanaal 1 kunnen gebruiken voor mix A en kanaal 2 voor mix B en deze kunnen voorluisteren.
 
GDV! Dus toch niet de goede geluidskaart gekocht......is er nog een andere manier om tracks in ableton voor te beluisteren?
 
Back
Top