Vista x64 met FL Studio + VST's

travelan

Synth liefde
Lid sinds
4 december 2006
Berichten
461
Locatie
een grote paddestoel, rood met witte stippen.
Hey,

Ik sta voor een dilemma. Ik heb een nieuwe PC met dual core x64 processor. Aangezien ik in het bezit ben van een MSDN Account waar ik alle Microsoft producten gratis en legaal kan downloaden twijfel ik of ik de 32 bits of 64 bits versie van Vista ga installeren. Alle drivers worden gelukkig op beide platforms ondersteund, alleen ik weet niet hoe het zit met de software.

Zal FL Studio + VST Plugins werken? Heeft iemand verder nog ervaringen die een bijdrage kan leveren aan mijn keuze?

Alvast bedankt,

Bas
 
DRAAI XP!!

Heb nu 2 computers vernaaid zien worden door Vista, stomme beveiligingswaarschuwingen, hoop drivers maar half of zelfs helemaal niet klaar, sommige progs draaien niet, ik laat het lekker bij XP! Never change a prima werkend team...

Al ga ik binnenkort over op Apple ;)
 
Heb het enkele malen geprobeerd met Sonar en Live op Vista x64 maar liep altijd wel tegen een of ander probleem aan (bijvoorbeeld probz met 32bit VST's). Dan maar terug op XP x86 geinstalleerd (tweede PC), no problems whatsoever ...

Je gaat ook niet echt betere performantie hebben door die 64bit ... je kan wel meer geheugen aanspreken maar mijn ervaring leert me dat XP met 3GB ram echt wel voldoende is!
 
64bit computing op desktop machines is vanuit microsoft gezien nog niet volwassen. Er zijn veel problemen en vooral weinig animo omdat de markt er totaal niet goed mee omgaat.

Weinig fabrikanten maken veel haast met het uitbrengen en goed testen van 64-bit versies van hun producten en compatabiliteits problemen shieten je om de oren.

En Vista....tja...dat is weer een heel ander verhaal. De regel "Begin niet aan een nieuw microsoft OS voordat het eerste ServicePack uit is" lijkt nu te moeten worden aangepast naar servicepack 2.

Als je weinig problemen wilt met audio dan zou ik het persoonlijk lekker bij 32bit XP houden. Geen garantie voor het uitblijven van problemen, maar wel de kleinste kans.
 
Niet doen!

Ik sluit me aan bij alle bovenstaande berichten. Heb zelf twee partities op m'n PC staan, eentje met Vista (ook 32-bits trouwens) voor algemeen gebruik/gamen en eentje met XP 32-bits voor alles wat met audio te maken heeft. Zo werkt alles prima!
Had eerder geprobeerd om audio zaken op Vista lopende te krijgen, maar het liep al mis bij de drivers voor m'n soundcard...Dat is nou niet (helemaal) de schuld van Microsoft, maar het staat inderdaad allemaal nog een beetje in de kinderschoenen.
 
Ze zijn alweer met de opvolger van Vista bezig en naar verluidt zijn ze van plan om de hele backwards compatibiliteits meuk eruit te knikkeren zoals Apple met OSX ook gedaan had.
Maw als je al met Vista alles op een rijtje zou krijgen dan ga je over 5 jaar (of zo) weer verneukt worden door weer dat gefok met drivers en weet ik het niet allemaal.

Maw een Apple is helemaal nog niet zo gek.
 
Back
Top