Weet iemand waar .....

Yoh THANKS!
Khad ze zien staan maar wist niet dat het eea hetzelfde is.

Op mn 202 is aanwezig: distortion-, Accent VCF-mod en kenton cv/gate kit. De distortion en Accent VCF mod zijn slechts uit/aan schakelaars. Een potmeter zou m.i. vetter zijn?!?!?!?

Ben aan t overwegen om mn mc202 de modular upgrade te geven, als t (nog) mogelijk is (St Eric - Boemtsjak????).
 
Die van mij had een potmeter voor distortion, er zat ook een schakelaar voor continue glide was ook wel leuk,, die potmeter voor de distortion vond ik wel handig ik had hem altijd maar een klein stukkie open staan.
 
Mijn 202 staat op dit moment bij Eric voor een bypass switch voor de interne sequencer, zodat ik 'm fatsoenlijk met cv/gate kan aansturen. Dit was volgens mij de eerste keer dat hij een 202 ging modden (als ik het goed begreep).

Die distortion mod is toch zo gruwelijk, dat het volume gelijk twee keer zo hard staat? Dan is een potmetertje wel fijn, anders heb zo'n groot verschil tussen aan en uit.

die continue glide programeer ik meestal en dan met de porta knop een beetje tweaken.
 
De cv/gate in signalen gaan eerst door de interne cpu en worden daar gequantized. Hierdoor ontstaat er een latency, die nogal irritant is.
Sluit je cv/gate out van je 303 maar eens aan op je 202, en laat 'm maar eens meedoen, dan hoor je wel dat ie het totaal niet kan bijhouden.

Met die mod, zet je een switch op het circuit, waardoor je met de bypass de interne seqeuncer kan omzeilen en dus de cv/gate in goed kan gebruiken. Doordat het een switch is, kan ik de interne sequencer wel gebruiken wanneer ik wil (erg belangrijk!!)

Zie voor meer info de 202 mod site van Cykong.

Als ik CV gate naar de 202 toestuur zet ik hem gewoon in play mode.

Hehe, ik was 'm een keer vergeten op playmode te zetten en toen een tijdje zitten klooien ermee. Uiteindelijk wilde de 202 alleen nog maar piepen. Bleek dat ik het maximaal aantal sequencer notes had ingevoerd :D
 
Laatst gewijzigd:
Ik heb zelf ook een track gemaakt waarin ik de 202 via cv/gate aanstuur, en ook daar merk ik er erg weinig van. Maar de 202 doet hier een rustig en relaxed melodietje met een redelijk envelope op de filter dus dan merk je het niet zo goed.

Zoals ik al zei, probeer je 202 maar eens op je 303 aan te sluiten dan merk je het heel goed. (met een 101 gaat dat weer wel prima!)
 
Nee, ik bedoel de cv/gate outs van je 303 aansluiten op de cv/gate in van de 202. Aangezien de signalen uit de 303 nogal snel gaan trekt de 202 dit helemaal niet.

Wat kan is dat je 202 al gemod is. Je kan met die mod namelijk kiezen tussen een switch, waarbij je zelf wisselt tussen intern en extern.
Daarnaast is er ook een mod die in werking treedt zodra je iets in de cv/gate sockets plugt. Dat zal dan bij jou wel het geval zijn, want bij mij trekt de 202 het echt helemaal niet als ik 'm met de 303 laat meelopen.
 
re

re

Die ik destijds heb gehad had een aparte cv/gate in

pwm in/ vcf in /audio in door het filter en de envelope's!! en nog wat ingangen, ding liep erg strak achter xoxbox ,kheb me er goed mee vermaakt in die tijd, je kon de lfo syncen, die had een knetterblauwe lamp erin leek wel strobo als het licht uit was.
 
[off topic] jeez dsil, ik hoop niet dat jij die gast van je avatar bent :D [/off topic]
 
[off topic] nope alex :D, stukje uit een filmpje waarvan de link hier laatst ook rondzworf onder de titel "gabbers". (nee echt! Jaha, echt waar 8D)
Grappig filmpje en ik kon het echt niet laten hier even een gifje van te maken :engel: [/off topic]

En ik hou me zeker aanbevolen voor de schema's voor de LFO sync. Dat lijkt me erg fijn!!!
 
Back
Top