Roland V-Synth GT

Bedankt voor de reacties! Ik zal 'm idd gewoon moeten gaan uitproberen binnenkort.
M'n Roland VR-760 gebruik ik trouwens voornamelijk live voor de piano en orgel-sounds. Het 'synth'-gedeelte vind ik iets aan de karige kant en ik zou daar wat meer mogelijkheden in willen. Ik gebruik live graag 2 synths en m'n andere is behoorlijk aan't verslijten/verouderen (Alesis Quadrasynth), dus die zou ik dan wellicht willen 'inruilen' voor 'n GT.
 
Ik denk dat je behalve de kwaliteit van de machines even goed moet nadenken over wat je precies wilt met een nieuwe synth. Alle synths die hier aan bod zijn gekomen zijn goed.
Maar wat zoek je precies. Brass-sounds? Pads? Leads? VA? Samples?
Je noemde dance/rock muziekstijl. Dat is wel erg algemeen.

En hou ook gebruikersvriendelijkheid in de gaten. Eerder heb je de Virus afgetest omdat je daar in een live-situatie niet mee uit de voeten kon. Bedenk goed hoe ver je wilt gaan met je nieuwe bak en hoeveel kennis je meebrengt.

Ik ben zelf niet zo'n programmer of sounddesigner. Vraag nooit een pianist om veel aan knoppen te draaien. Ikzelf kies dus eerder voor een bak gaan met 18 miljoen presets waaruit ik de bruikbare selecteer. Maar als programmeren of realtime tijdens een live situatie aan je knoppen draaien juist wel je ding is heb jij wellicht hele andere criteria.

En last but not least de kosten. Een Virus B is hele ander koek dan een dure V-Synth GT. Dus als voor jouw doeleinde een Virus B genoeg is, laat die V-Synth GT dan lekker staan of score een Virus B met een V-Synth XT samen of zo.

Ach nee, nu begin ik te dagdromen.
 
Duidelijk Swafke

Duidelijk Swafke

Met de SRX Dance en ultimate keys o.i.d. kan je je V-combo best wel interessant uitbreiden voor dat wat jij nodig hebt. De kosten blijven dan dusdanig dat je dan nog een betaalbare synth erbij kan kopen.
Aanrader gezien jouw informatie zou dan een Nord Lead kunnen zijn. Die is vrij overzichtelijk en recht toe recht aan, vind ik terwijl je er wollige tot echt vieze house-saws uit kunt halen. Eigenlijk bevat het ding alle bagage voor je (binnen mijn optiek) om voorlopig mee uit de voeten te kunnen. En gezien er een nieuwe Nord synth uitkomt, is de prijs ook al flink gekelderd.

Maar realiseer je überhaupt dat, als je voor een tweakable synth gaat voor live gebruik gaat, je toch echt wat meer in de materie zal moeten duiken.
Want door experimenteren en een klein beetje begrip van de technische termen doen een nieuwe wereld voor je opengaan. :eureka:
 
[QUOTE="Swafke, post: 895087, member: 14321"]Zat zelf ook wel aan de Nord Lead als optie te denken. Zitten er

Zat zelf ook wel aan de Nord Lead als optie te denken. Zitten er

Tussen de Nord lead versies weet ik niet echt de verschillen.
De modulair synth is de "zwaarste" telg van Clavia.
G2x is de grotere zus van de Nord modulair G2.
Zij heeft een semi weighted 61-toetsen klavier t.o. 37 ongewogen van de G2.
Bovendien is er een gooseneck microfoon (voor bijv. vocoderen) meegeleverd die aan de bovenzijde van de synth ingeplugd kan worden.
Tevens zit de voice expansie van 32 naar 64 stemmen polyphonie er standaard in gebouwd.
Er is een grandiose PC editor meegeleverd waar je zeer overzichtelijk letterlijk iedere gewenste module kunt pakken en dat dan door kabeltjes te trekken de boel met elkaar verbind tot je een complete patch hebt gecreëerd.
Je bouwt zo softwarematig je eigen synth op. De mogelijkheden gaan net zover als dat jou fantasie gaat... Werkelijk alles staat je vrij om te gebruiken.
Je zal aan een G2x echter niet zomaar komen. Ze worden niet meer gemaakt hoewel ik ze in duitsland nog nieuw verkrijgbaar zie.
Deze synth en editor zijn echt he-le-maaal geweldig.
Ik vind dit met de OASYS van korg en de acces Virus TI de parade paartjes.
V-synth GT past daar ook wel bij maar net onder de hiervoor genoemde, althans binnen mijn optiek. Ik vind de standaard patches van de GT veelal wel aardig maar niet even bruikbaar voor wat ik doe in de band.

Qua budget val je echter met een 2e hands Virus TI of een Nord Lead het meest voordelig uit als je echt op zoek bent naar een synth en niet bijv. een work station zoals de Motif of triton wilt. De laatste 2 zijn echter wel uit te breiden met interessante expansie mogelijkheden wat het interessant zou kunnen maken.

Gr. John :D
 
Zat zelf ook wel aan de Nord Lead als optie te denken. Zitten er grote verschillen in de 2 of 2X?

2x is 20 stemmig en heeft betere ad/da convertors.
2 is 16 stemmig en heeft oudere convertors.

Ik vind de 2 beter klinken.
De meeste mensen vinden Nordlead 1 nog beter/rauwer klinken.
 
Back
Top