reFX Nexus probleem...

ropstah

Professioneel amateur
Lid sinds
17 juli 2007
Berichten
71
Geachte forummers


ik ben sinds kort bezig met Ableton Live icm de Refx Nexus soft synth. Bij sommige samples krijg ik als ik meerdere tonen tegelijk aansla (of gewoon wat langer achter elkaar aan het spelen ben: lees 5 a 10 seconden) heel erge ruis of eigenlijk storing in de sample.

Nu heb ik net een nieuwe geluidskaart (Emu 0404 Usb 2.0) aangeschaft en nieuwe actieve monitors en ik weet dus niet waar dit aan kan liggen... iemand suggesties?
 
Heb ik ook soms last van, meestal als de cpu tegen het maximum zit.
Wat bij mij helpt is de reverb van de nexus uitzetten, of even een ander type reverb selecteren. Meestal is het dan weer weg.
 
ik dacht al zoiets.. er lopen ook twee metertjes rechts onderin de virtuele display.. hebben die iets te maken met het gebruikte vermogen van CPU en Geheugen ofzo?

Ik heb een 2.8 ghz HT (geen dual core) processor.. zou die het niet aardig aan moeten kunnen trouwens?
 
Die metertjes zijn volgens mij idd het cpu verbruik en het aantal stemmen in gebruik.

Wat je kunt proberen is de release van je instrument korter zetten zodat je minder stemmen gebruikt. Vaak kun je met een kortere release hetzelfde resultaat hebben, maar minder stemmen (en dus minder cpu) gebruiken. Het ligt ook een beetje aan wat je voor de rest aan plugins/fx hebt lopen, enkel één nexus zou dat systeem wel getrokken moeten krijgen, maar als je natuurlijk een fixe pad met lange release en heftige reverb en delay gebruikt kan het al moelijk worden.
 
ja ik heb al tweemaal een nexus draaien en nog een andere bass vsti.. dus denk dat het aan m'n CPU ligt..

ik heb hier (DigitalFishPhones.com) al wat gelezen over 'sudden load spikes' en dat P4 processoren er nogal gevoelig voor zijn... heeft dit er iets mee te maken of heeft dit meer met Limiting te maken zoals ik in een ander topic helder probeer te krijgen? (dit topic).

(of haal ik nu limiting en denormalisation door elkaar?)
 
Ik gebruik vrijwel geen limiting. Je kunt toch je nexus zachter zetten zodat die niet in het rood clipt. Of een compressor erop zetten. Op het moment dat je gaan limiten, kap je de pieken weg, dus gaat er ook geluid verloren.

Ik denk dat 2 nexussen en een andere vst waarschijnlijk te veel voor je cpu zijn inderdaad.
Je kunt natuurlijk wel je nexus geluiden sampelen en als wav terug zetten in je song, tot je een nieuwe pc kunt kopen 8o)
 
ja dat samplen van een loop en daarna terugimporteren heb ik al vaker gedaan met een gitaar synthesizer voor gebruik in reason, maar dit is onwerkbaar.. dan gaat alle inspiratie verloren...

hoeveel softsynths ongeveer spelen op de volgende CPU's? (ik heb namelijk ook nog een laptop..)

- Intel P4 2,8 Ghz Hyperthreading (huidige desktop)
- Intel centrino 1,86 Ghz (huidige laptop)

- Intel Core Duo 1,86 Ghz bus: 1066 Mhz (evt. nieuw voor desktop)
- Intel Core Duo 2,33 Ghz bus: 1333 Mhz (ook evt. nieuw)
- AMD Athlon 64 X2 4400+ 2,3 GHz bus: 2000 MHz (evt. AMD systeem nieuw)
 
Zelf heb ik een athlon xp 4800+ (dualcore) met 4gb geheugen.
Hierop lopen aardig wat plugins tegelijk.

Als je even zoekt, vind je hier een thread over op het forum. Daar hebben meer mensen gepost wat hun pc aan kan qua plugins.
 
ja ben al aan het zoeken op processor maar het is een beetje veel :P
 
dank
 
Back
Top