Eminent Unique 310

Bedankt voor de link ! Als echte liefhebber heb ik natuurlijk meteen het artikel met click and buy gedownload. Super !
 
Ja, ik had het artikel gelezen... prachtig, de 310 wordt daarin "not only the first but perhaps the most powerful string synthesizer ever to be released" genoemd.

:okdan:
 
Is de 310 dan ouder dan het aparte string ensemble?

Ik heb hem niet gehoord, maar ik vermoed dat de Solina String Synthesizer een krachtigere string synthesizer is dan de 310 :).
 
jammer dat je de attack en rease niet kan instellen , dat is voor een echte stringbak wel een gemis :)
 
Origineel geplaatst door Nicolas 2000
Is de 310 dan ouder dan het aparte string ensemble?

Ik heb hem niet gehoord, maar ik vermoed dat de Solina String Synthesizer een krachtigere string synthesizer is dan de 310 :).

Ja, de 310 kwam eerst, later is daar de String Ensemble uit 'gedestilleerd' zoals men het in het artikel schrijft.

De Solina String Synth is misschien 'krachtiger' in de zin dat er een echt monofoon synthje in zit, maar de 310 doet het zeker niet slecht omdat je een groot deel van de orgel stemmen (muv de tibias en de sustains) naar smaak door het ensemble effect kan routen.
De gewone Solina Strings vind ik persoonlijk wat 'nasaal' klinken, en daar heb je ook niet de super baspedalen die je ook door de ensemble kan halen.

Origineel geplaatst door turtel
jammer dat je de attack en rease niet kan instellen , dat is voor een echte stringbak wel een gemis :)

Nou ja, je kan de release ook op 'short' schakelen, dus het valt nog mee... ;)
Ik zag laatst bij een mede-forummer een mod op de release, waarmee deze traploos in te stellen werd. Ook leuk!
 
De stringsectie van de 310 is gewoon veel krachtiger dan die van de kleine stringensembles. Dat komt doordat je én een stringsustain aan kunt zetten én 2 string-soloklanken (die laatste met vaste, korte attack en release). Luister maar naar equinoxe 1, daar hoor je de 8' soloklank en de 8' sutains gelijktijdig (voorafgegaan door het baspedaal).

Het ensemble van de stringsynthesizer is gelijk aan die van de ensemble-instrumenten, met het verschil dat het stringgeluid gemanipuleerd kan worden door de vca en vcf (en automaat).

De release-tijd (of sustaintijd in orgeltermen) van de 310 sustain-strings is regelbaar te maken met een mod. Een erg bruikbare modificatie vind ik zelf.
 
Origineel geplaatst door turtel
ho ho , we zijn gewoon verkeerd bezig , we denken dat het spul uit de jaren 70 komt achterhaald is .
space shutle is ook in de jaren 70 ontworpen , en ze vliegen nog steeds, vintage spacecraft
:dubbel:

Af en toe ontploft er eentje,maar enfin er gaat toch soms ook iets stuk in mijn vintage synths,dus ik vind het niet zo erg (van die shuttles dan wel te verstaan...)
 
Bedankt voor de link Misha, leuk om te lezen!

Hee Sioux, welcome to the club :mega:

Bedenk goed dat de 310 in de rest van de wereld een schaars goedje is, dan vinden we een lampenkapje meer of minder ook niet erg :D
link
 

Attachments

  • 310_kermis.jpg
    310_kermis.jpg
    29,8 KB · Bekeken: 66
Afgelopen zaterdag even op en neer naar Brasschaat Belgie.
Daar zou ik gaan kijken naar een Eminent 310.

Was nog een hoop geregel. De wagen waar ik mee zou gaan en die ook een trekhaak had, was de uitlaat onderuit geknald. Lekker wel. Dus op zoek naar iets anders. Ongeveer 3 vrienden later, trof ik er 1 die een Opel combo'tje had die dag omdat zijn eigen wagen een nieuwe voorruit kreeg. Wat een toeval. Nou daar paste hij dus mooi in. Hij mocht dus verplicht mee.

Vandaag, zondag, maar eens aan de slag gegaan met een stofzuiger en een kwastje ;)

http://www.firefox.nl/albums/synth/eminent310u/20070506/index.htm
 
Gefeliciteerd met de aanschaf, een mooi exemplaar zo te zien !
Blijkbaar heb je een versie met extra divider voor de laagste F, dat hebben de wat oudere modellen niet.
Mooie foto-sessie ook. Maar, hoe doet hij het ?

Die DIN-achtige stekker op de rhythmix, geen idee waar die voor dient. Hij lijkt op de stekker van de losse ritme-modules, dat zou ik thuis eens na moeten gaan.
 
Ik had, voor de gein, mijn ene 310, via een Y-verloopplug --> smallstone --> naar de input van de andere 310 gestuurd. Dan kun je bv het stringensemble van nummer 1 door het orbitone van nummer 2 halen. Dat kan normaal gesproken niet met een 310.
Was wel grappig, versteende strings en onbehandelde baslijn in één keer, maar het viel me wel op dat het geluid via de external-in veel definitie verliest.
Ook overstuurde het geluid snel, maar of dat komt door de smallstone of door de external in is me niet duidelijk. Het was daarom moeilijk de volumes van beide orgels op elkaar af te stemmen.

De reden waarom ik dit deed was dat ik geen mixer in de huiskamer had om mijn eminent door de smallstone te kunnen horen.
 
Origineel geplaatst door wouw


De release-tijd (of sustaintijd in orgeltermen) van de 310 sustain-strings is regelbaar te maken met een mod. Een erg bruikbare modificatie vind ik zelf.

je bedoelt zeker de release , sustain is toch wat anders , vette mod alleen nog de attack regelbaar .
dat moet lukken ,langzaam opkommende strings is erg mooi8~
 
Back
Top