Dj Gizmo : Tr-808 | 700,-

Volgens mij kunnen die dat nog perfect, en volgens mij nog beter ook dat het moet. Er moet een andere reden zijn.
 
1. Echt analoog spul nu ontwikkelen en bouwen is stukken duurder dan digitaal spul.
2. Ze doen alleen aan massa verkoop spul, geen niche spul voor freaks.
3. De hype levende houden misschien als extraatje?
 
1. Echt analoog spul nu ontwikkelen en bouwen is stukken duurder dan digitaal spul.

-Hier geloof ik niet echt in, zo'n massas kan dat toch niet meer kosten, als ze het dan gewoon doorrekenen. Plastieken behuizing en printplaat mag behouden blijven als in hun laatste VA toestellen.
Kosten een paar tientallen componentjes zoveel meer? Potmeters staan er nu ook op gesoldeerd op de print.

2. Ze doen alleen aan massa verkoop spul, geen niche spul voor freaks.

-Iedereen wil gewoon een goede synthesizer en daar bestaat dezelfde massa mensen voor die hardware kopen. Alleen denken ze dat misschien. Legio ontwikkelaars die doorgaan toch? Behalve Meneer Roland.

3. De hype levende houden misschien als extraatje?

-Zou kunnen...
als dat het enige is wat opleverd om dan soundcanvassen in te pakken in een soort junokist en ( juno-G ) daar dan massa $$$ van te maken, ja daar heb ik dan maar 1 woord voor, de mensen "AFZUIPEN"

:r
 
Origineel geplaatst door Niel
1. Echt analoog spul nu ontwikkelen en bouwen is stukken duurder dan digitaal spul.
2. Ze doen alleen aan massa verkoop spul, geen niche spul voor freaks.
3. De hype levende houden misschien als extraatje?

hebbie wels de kop avn een gemiddelde jappanner gezien ,..smileeeee
YOU take picture ,...
jaja zeggen en buigen en ondertussen $$$

ik ken nog een filmpie waren gasten vd interface [blad 4 gear noobs ] naar japan gegaan
en mochten ze mesnen intervieuwen ging byna alleen over nieuwe producten marketing ,.. en er was een iemadn by die uit de tyd van de oudere korg dingen ontwierp ,..die kwam [ via zn tolk ] niet eg aan t woord

let op wij europeaanen gaan t verliezen van bigo chine komende jaren ...
want mesne die daaro werekn ,..gaan eregns voor ...zeuern niet over een atv meer of minder

waarom wordt er geen lamp meer hier gemaakt door t ooit zoo parchtige Philips ...???
omdat poolse / koreaanse gemaakte lampen beter branden ,...SURE !!!!!

dus wij voeren een wedijver met us ,..tov wie kan meer in minder tyd maken ...??
blijkbaar nodig !!tsja
de tyd vd muscle [schrijfje dat?] cars ala dodge / mustang is ook over

iedereen wil veel in korte tyd ....
dus ...kortom hulde aan de nog kleine bedrijven ,...
ala ken ...mc beth voor geen vrienden ...hihi
maar dat soort mensen zijn pioneers die t wiel wel goed opnieuw uitvinden ,...en idd roland kan best een side /lees zus/broer productie maatschapij oprichten ,..om bv de "ouwe freaks "te voorzien van hun nieuwe opnieuwe uitgebrachte gear

en iid asje dr weer 500.000 verkoop van je net ontwikkeld nieuwe juup 16
met safety bels ...dan kunje t in productie laten gaan
iemand wels dat clippie gezien van dave smith das ook geen [toch wel en beetje] handwerk ,..manno a manno ik bouw een synth voor jouw asje bv 600 $ stort ,..mr dave sn rekening

vul maars in you tube in ,..dave smith ....
aalemaal om ...vraag / aanbod
darom doepfer draait best denk ik omdat er vraag is naar budget ,...electronica
lijkt me
 
ja, waarop die vent zegt: "het is geen stoel, maar een emmer!":erm:
 
Heb naar de baas van Roland gemailed om te zeggen dat hij onmiddelijk een nieuwe analoge drumbak in productie moet zetten want dat anders de Yoeri eens langs gaat komen naar de Roland HEADQUARTERS ;)


http://hwl.skynet.be/www.triggerhappy.be/downloads/preview.htm


(De Yoeri is momenteel de vlaamse HIT op alle party's, veel evenementen in belgie zijn momenteel volledig "Protected by the Yoeri" ) :D
 
Re: Re: ..

Re: Re: ..

Origineel geplaatst door Niel
Maar idd steeds meer dudes stappen over, nog steeds.
De nieuwe generatie begint er zelfs mee, slechts sommigen gaan daarna, op aanraden van de profi's, over op hardware.
En da's ook maar goed ook.

Waar het ook om speelt is dat die nieuwe generatie minder - tja, noem het "bevooroordeeld" - is in dat opzicht; het "je moet een Alpha Juno 2 en een 909 hebben om hardcore te maken" gaat gewoon niet op.

Laat de nieuwe lichting rustig met software werken. Het publiek geeft er uiteindelijk niks om, als 't maar beukt. Des te meer hardware voor redelijkere prijzen over voor de rest van ons :).

Origineel geplaatst door Prophet
-Hier geloof ik niet echt in
Toch maar doen.

zo'n massas kan dat toch niet meer kosten
Je hebt geen idee.

Analoge elektronica is in de tussentijd niet radicaal goedkoper geworden - lang niet zo goedkoop als DSPs die vrolijk meedrijven met de wet van Moore (elke 18 maanden 2 keer zoveel transistors wat een toename van kracht betekent).

Zelfs met SMT (surface mount technology) kom je er niet; want het opzetten van zo'n productielijn kost een hoop geld. Geld betekent risico. Risico neem je niet, want dan gaan je aandeelhouders protesteren.

als ze het dan gewoon doorrekenen. Plastieken behuizing en printplaat mag behouden blijven als in hun laatste VA toestellen.
Kosten een paar tientallen componentjes zoveel meer? Potmeters staan er nu ook op gesoldeerd op de print.
Je ziet hoeveel hedendaagse analoge techniek kost. De wet van volume gaat niet op voor dit soort dingen; het grootste percentage van de kopers zijn mensen die workstations en sample-based bakken moeten hebben.

-Iedereen wil gewoon een goede synthesizer en daar bestaat dezelfde massa mensen voor die hardware kopen. Alleen denken ze dat misschien. Legio ontwikkelaars die doorgaan toch?
Daar zeg je het al - "goed". "Goed" betekent voor jou iets heel anders.

Maak een "goede" synth met alles erop en eraan en je krijgt een Andromeda. Mooi, groot, en bewonderd door velen die oeh en aah zeggen maar 'm vervolgens niet kopen omdat het overkill is.

Maak een "goede" synth zoals een Voyager, en dan krijg je gezeur dat 'ie niet eens polyfoon is. Sorry, dupliceren van onderdelen en circuits kost nu eenmaal geld.

Maak een "goedkope" synth zoals een Juno. Dan ben je het hele voordeel kwijt, want dan is 'ie wel polyfoon maar dan kun je er te weinig mee.

Verder zijn het allemaal kleine of gespecialiseerde bedrijven die zich met veel pijn en moeite een naam hebben kunnen bouwen, en die in de tussentijd hun hele hebben en houden in de R&D hebben gestoken.

Moog zou dolgraag een dikke polyfone bak uitbrengen; het ligt niet aan de engineers. Het ligt aan de markt en aan de mensen die zoals boven het ding bewonderen maar 'm niet kopen, omdat het gewoon loeiveel kost.

Vergeet nooit dat wat je hier op Synthforum ziet een zwaar vertekend beeld is van hoe de markt eruit ziet. Er zijn niet genoeg liefhebbers voor zo iets.

Aanrader; probeer zo'n ding zelf te maken. Kijk hoeveel je er op welk prijspunt zal moeten verkopen om nog een beetje winst te draaien (want winsten in de instrumenten-industrie zijn niet zo absurd hoog dat je kunt gaan rentenieren). Je kunt kiezen; of je zet het mes op de keel van de beurs van de liefhebbers, of je maakt iets voor de massa. Er is vrijwel geen tussenweg.

-Zou kunnen...
als dat het enige is wat opleverd om dan soundcanvassen in te pakken in een soort junokist en ( juno-G ) daar dan massa $$$ van te maken, ja daar heb ik dan maar 1 woord voor, de mensen "AFZUIPEN"
"Juno" betekent niet "analoge bak", "Juno" betekent "goedkope bak", of dat nu sample-based is of niet.

Ik heb op de Messe met John Bowen gesproken. Die Solaris zou op analoge wijze veel en veel te duur zijn geworden, zelfs al had je 'm kleiner en beperkter gemaakt. Je moet als klein bedrijf een beetje gek zijn om aan zo'n project te beginnen. De OASYS (eerste versie) zoals die bij Korg gemaakt is kostte 4 jaar ontwikkeltijd en er zat een groot team achter. De Solaris is in 6 maanden tijd door 4 mensen ontwikkeld, en het is heel hard werken om het ding van de grond te krijgen; en dan konden ze ook nog eens gebruik maken van bestaande technologie (SHARC en wat er bij Creamware allemaal in zit).

Om Roland een volledig analoge bak te laten ontwikkelen moeten ze iets oppakken wat ze al 20 jaar niet meer gedaan hebben, ze moeten een klein segment van de markt bedienen, en ze hebben kans dat het hele zwikkie keihard flopt; plus, het is een grote organisatie waar een hoop mensen nadenken en beslissingen maken over het project, of het wel door kan gaan of niet. De V-Synth is wat dat betreft al gek genoeg.

Nee, laat die ontwikkeling in vredesnaam over aan de kleinere bedrijven die in de tussentijd wel er mee gewerkt hebben.
 
@yoozer:

Je verhaal zal wel kloppen, mooie uiteenzetting trouwens. Hier op het synthforum krijg je idd een vertekend beeld over zulke zaken, en nu met die vsti draaien der nog meer hun eurocent twee keer om, alvorens eenders welke hardwarebak aan te schaffen. (zelfs 2de hands)

Het verhaal van MOOG dat je zegt en polyfonische uitblijvers is misschien nog het grootste bewijs dat jouw uitleg klopt.

Ondertussen is 2500 euro voor een Alesis andromeda wel een aanvaardbaar bedrag voor een analoge bak met 16 stemmen. Ik weet hoegenaamd niet of Alesis winst heeft gemaakt. Maar als een bedrijf veel winst maakt met andere spullen die niet veel return on investment
vragen, kan er dan geen nevenproject bij die hun naam alle eer blijft aandoen en waardoor ze hun roots trouw blijven?

(bij platenfirma's zijn het toch ook dankzij de groten, dat nieuw risicovolle muziekjes mogelijk blijven ze te releasen)

Maar ik zeg wel, zo'n solaris vind ik bvb een mooi machien, ik denk dat hij zo klinkt zo dat hij eruit ziet, ondanks DSP (dsp klinkt super imo).
Roland hun JP8080 is voor mij een knappe bak, meer dan alleen de superSAW. Zolang ze dat blijven maken is het ook al goed, maar toch, een soort SH-101 volledig analoog zou toch moeten kunnen en zou een supermooie aanvulling zijn naast hun SUPERsaws en canvas 'all in one' doosjes. ;)


:koffie:
 
Origineel geplaatst door Prophet
Heb naar de baas van Roland gemailed om te zeggen dat hij onmiddelijk een nieuwe analoge drumbak in productie moet zetten want dat anders de Yoeri eens langs gaat komen naar de Roland HEADQUARTERS ;)


http://hwl.skynet.be/www.triggerhappy.be/downloads/preview.htm


(De Yoeri is momenteel de vlaamse HIT op alle party's, veel evenementen in belgie zijn momenteel volledig "Protected by the Yoeri" ) :D

dis is lachuh kendem nie ,...ff doorsturen schrokme detering krassssj beeld stuk
haha
:halleluja
 
Origineel geplaatst door Prophet
Het verhaal van MOOG dat je zegt en polyfonische uitblijvers is misschien nog het grootste bewijs dat jouw uitleg klopt.
Naja, of Studio Electronics moet opeens de gekte in de bol krijgen en kijken of ze een Omega in een keyboard kunnen stoppen; maar daar is de rackversie al duur genoeg van voor 8 voices :). Maar opnieuw, da's al technologie die ze hebben waar ze al op bespaard hebben wat mogelijk is.

Als je toch wil gaan kijken naar een bedrijf dat 't doet moet je denk ik naar China of India, en dan proberen heel erg hard de productie en engineering-kosten te drukken; of je moet je plan al zo ongeveer klaar hebben. Dan gaat je kostenpost naar QA - quality assurance - en moet je het vooroordeel van Made in China/India nog overkomen, maar daar zou je misschien wel het geld mee kunnen besparen.

Daar een hoop bedrijven er trots op zijn dat ze het zelf maken en in het eigen land - en dat dat gelijk ook een belangrijk deel van de mystiek is - denk ik niet dat ze snel die kant uit zullen gaan; wat ze er mee besparen moeten ze inleveren qua naam. De laatste Waldorfs schijnen ook niet in Duitsland gemaakt te zijn maar even verderop in Oost-Europa.

Ik weet hoegenaamd niet of Alesis winst heeft gemaakt.
Volgens mij niet veel; maar het is wel een bak geweest die elk jaar een (al was 't een beperkte) constante oplage heeft gehad van wat ik heb gehoord. Aan de andere kant zitten er chips in, dus geen discreet spul, en van wat ik heb gehoord hebben ze op de latere modellen ook weer bezuinigd op de QA, wat er bij iemand al voor gezorgd heeft dat 'ie 3 keer terug moest. Daar sta je dan.

Maar als een bedrijf veel winst maakt met andere spullen die niet veel return on investment vragen, kan er dan geen nevenproject bij die hun naam alle eer blijft aandoen en waardoor ze hun roots trouw blijven?
Tja, roots... "we design the future". Dat doen ze nog steeds, alleen zijn ze niet de enige meer. Je moet ook zo zien dat ze een hele tijd vrij spel hebben gehad omdat er weinig naast de Big Three gebeurde.

(bij platenfirma's zijn het toch ook dankzij de groten, dat nieuw risicovolle muziekjes mogelijk blijven ze te releasen)
Ja, maar het dupliceren van muziek is een vaste kostenpost en een bekend risico; het releasen van een nieuwe synth niet :). Die platenfirma-vergelijking gaat meer op bij software, omdat het drukken van een nieuwe CD met een plugin niks kost. Als je op de voorpagina kijkt naar de stepsequencer die ik heb gepost; de maker hoopte op een grotere oplage, want dan zou het wat toegankelijker worden voor meer mensen, en dat zou al bijv. 2-300 euro kunnen schelen in de prijs. Zo ook met de Acidlab Bassline; ik heb die van mij voor een voordeligere prijs kunnen kopen omdat we toen met de inkoop-actie voor 5 tegelijk bestelden.

Maar ik zeg wel, zo'n solaris vind ik bvb een mooi machien, ik denk dat hij zo klinkt zo dat hij eruit ziet, ondanks DSP (dsp klinkt super imo).
In de presets die er beschikbaar waren zat overigens ook een geluid wat ik van m'n JX8P (en de JX10 die ik heb gehad) - Soundtrack - en dat deed 'ie erg mooi en indrukwekkend :).
 
Idd China of India is een oplossing, maar velen zullen er hun weg nog niet kennen misschiens.

Die kleine projecten zoals de Rozzbox zouden er maar wat voordeel bij kunnen doen niet? Ipv dat zen Pa de zijkantjes moet blijven zagen en vijlen gewoon alles uitbesteden, ook assemblage.
Maar mischien is het ook een vorm van protectie van circuiterie en toestanden, want ginds maken ze alles liever na dan echt iets uit te vinden. Dat is daar in de mode, een andere sticker erop en hup, klaar en verkopen.

Maar ik dacht dat Kilian ook al een aantal dingen liett maken ergens, ook in den begin. Zo'n projectjes moeten er nog meer op de proppen komen. Heel plezant allemaal, zo geniaal. Maar moeilijk aan te geraken op het moment. Ook de VCS story is er zo èèn van deze soort.
Alles zelf doen blijft onbetaalbaar voor allemaal denk. Ons lonen + loonkost zijn veel te hoog hier in het wilde westen. :D

Wat Roland"we design the future" betreft, hebben ze dat idd een paar keer flink klaargespeeld. En ik denk dat ze dat nog zullen doen. Maar veel puristen willen niets meer van roland van na 1986 of weet ik veel.
 
Origineel geplaatst door R-ond
hihihi
ik kan me nog story herrineren uit de happry hardcore tyd [toen teo nog mental was....tsts]
maar dat pal [elsat - rainbow in the sky ...] kenen we m nog
op een gegeven moment drie 909 had
live
2 voor de hihats want die kappen elkaar af en dat wilde die niet
1 reserve
??

Net of DJ Paul vroeger 'live' ging met 3 909's, dat geloof je toch niet.

Ik weet nog wel dat hij in een zijde witte blouse op de voorkant van de Webber stond (not for girls & parrots(?)). Daar werd dan reclame voor gemaakt in van die ABRI bushokjes, fantastisch was dat.
 
was volgens mij thuis in zn studio lang geleden ,....
persoonlijk vondt ik paul toch wel een echt "knuffel-gabber"leuke vent die hardcore een vrolijk tintje mee gadf
[wel beetje na mn tyd . ik heb die hardcor rage nooit eg beleefd [parkzicht weer weer dus mocht ik mn lange hren houden hihi


@ prophet ; haha
is dat je eigen foto ,...in je avatar
of je kleine broertje met een dss1 in zn rugzak en een machinedrum in zn hand

:engel:
per
 
In die tijd was het vet grappig als je 'not for girls and parrots' zei. En inderdaad, het blijft een dijenkletser.
 
Origineel geplaatst door R-ond


@ prophet ; haha
is dat je eigen foto ,...in je avatar
of je kleine broertje met een dss1 in zn rugzak en een machinedrum in zn hand

:engel:
per

nope!! officiele reclame van de elektron website gepikt!

maar vandaag of morgen vliegt er weer eens wat anders op....:)
 
Origineel geplaatst door R-ond
hebbie wels de kop avn een gemiddelde jappanner gezien ,..smileeeee
YOU take picture ,...
jaja zeggen en buigen en ondertussen $$$

ik ken nog een filmpie waren gasten vd interface [blad 4 gear noobs ] naar japan gegaan
en mochten ze mesnen intervieuwen ging byna alleen over nieuwe producten marketing ,.. en er was een iemadn by die uit de tyd van de oudere korg dingen ontwierp ,..die kwam [ via zn tolk ] niet eg aan t woord

let op wij europeaanen gaan t verliezen van bigo chine komende jaren ...
want mesne die daaro werekn ,..gaan eregns voor ...zeuern niet over een atv meer of minder

waarom wordt er geen lamp meer hier gemaakt door t ooit zoo parchtige Philips ...???
omdat poolse / koreaanse gemaakte lampen beter branden ,...SURE !!!!!

dus wij voeren een wedijver met us ,..tov wie kan meer in minder tyd maken ...??
blijkbaar nodig !!tsja
de tyd vd muscle [schrijfje dat?] cars ala dodge / mustang is ook over

iedereen wil veel in korte tyd ....
dus ...kortom hulde aan de nog kleine bedrijven ,...
ala ken ...mc beth voor geen vrienden ...hihi
maar dat soort mensen zijn pioneers die t wiel wel goed opnieuw uitvinden ,...en idd roland kan best een side /lees zus/broer productie maatschapij oprichten ,..om bv de "ouwe freaks "te voorzien van hun nieuwe opnieuwe uitgebrachte gear

en iid asje dr weer 500.000 verkoop van je net ontwikkeld nieuwe juup 16
met safety bels ...dan kunje t in productie laten gaan
iemand wels dat clippie gezien van dave smith das ook geen [toch wel en beetje] handwerk ,..manno a manno ik bouw een synth voor jouw asje bv 600 $ stort ,..mr dave sn rekening

vul maars in you tube in ,..dave smith ....
aalemaal om ...vraag / aanbod
darom doepfer draait best denk ik omdat er vraag is naar budget ,...electronica
lijkt me

IK wil alleen even kwijt dat ik het grappig vind dat je twijfelt over de spelling van het enige woord wat zo'n beetje foutloos is geschreven.
 
Origineel geplaatst door R-ond
hebbie wels de kop avn een gemiddelde jappanner gezien ,..smileeeee
YOU take picture ,...
jaja zeggen en buigen en ondertussen $$$

ik ken nog een filmpie waren gasten vd interface [blad 4 gear noobs ] naar japan gegaan
en mochten ze mesnen intervieuwen ging byna alleen over nieuwe producten marketing ,.. en er was een iemadn by die uit de tyd van de oudere korg dingen ontwierp ,..die kwam [ via zn tolk ] niet eg aan t woord

let op wij europeaanen gaan t verliezen van bigo chine komende jaren ...
want mesne die daaro werekn ,..gaan eregns voor ...zeuern niet over een atv meer of minder

waarom wordt er geen lamp meer hier gemaakt door t ooit zoo parchtige Philips ...???
omdat poolse / koreaanse gemaakte lampen beter branden ,...SURE !!!!!

dus wij voeren een wedijver met us ,..tov wie kan meer in minder tyd maken ...??
blijkbaar nodig !!tsja
de tyd vd muscle [schrijfje dat?] cars ala dodge / mustang is ook over

iedereen wil veel in korte tyd ....
dus ...kortom hulde aan de nog kleine bedrijven ,...
ala ken ...mc beth voor geen vrienden ...hihi
maar dat soort mensen zijn pioneers die t wiel wel goed opnieuw uitvinden ,...en idd roland kan best een side /lees zus/broer productie maatschapij oprichten ,..om bv de "ouwe freaks "te voorzien van hun nieuwe opnieuwe uitgebrachte gear

en iid asje dr weer 500.000 verkoop van je net ontwikkeld nieuwe juup 16
met safety bels ...dan kunje t in productie laten gaan
iemand wels dat clippie gezien van dave smith das ook geen [toch wel en beetje] handwerk ,..manno a manno ik bouw een synth voor jouw asje bv 600 $ stort ,..mr dave sn rekening

vul maars in you tube in ,..dave smith ....
aalemaal om ...vraag / aanbod
darom doepfer draait best denk ik omdat er vraag is naar budget ,...electronica
lijkt me


oei oei kben soo lastig ?
 
Wat een raar gedoe allemaal over dat Roland, als je die ouwe dingen gaver vind dan koop je het toch gewoon, wat denk je dat een nieuwe 909 of Jupiter 8 gaat kosten als ze die exact nabouwen??? Een stuk meer dan ze nu tweedehands kosten.
En zo slecht is dat nieuwe Roland spul helemaal niet, ik heb hier naast een hoop ouwe Roland bakken een SH32 staan en ik vind dat een prima ding en hij klinkt nog verdomd goed ook, fuzzy en mooi Roland laag.
 
Back
Top